EUROLEAGUE

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αλμπέρτο Αμπάλντε "μπλοκάρει" τον Νικολάς Λαπροβίτολα

Nicolas Laprovittola of Argentina and Nando de Colo of France battle for a loose ball during their semifinal match in the FIBA Basketball World Cup at the Cadillac Arena in Beijing, Friday, Sept. 13, 2019. (AP Photo/Mark Schiefelbein)
Nicolas Laprovittola of Argentina and Nando de Colo of France battle for a loose ball during their semifinal match in the FIBA Basketball World Cup at the Cadillac Arena in Beijing, Friday, Sept. 13, 2019. (AP Photo/Mark Schiefelbein) AP PHOTO/MARK SCHIEFELBEIN

Η Ρεάλ Μαδρίτης "τρέχει" για να τελειώσει την περίπτωση του Αλμπέρτο Αμπάλντε, κάτι που προκαλεί την καθυστέρηση στο θέμα του Νικολάς Λαπροβίτολα. Η καταληκτική ημερομηνία και τα επόμενα βήματα.

Μετά από αρκετές ημέρες... ησυχίας, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε την Τετάρτη 15 Ιουλίου την πρώτη ανακοίνωση εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Η επισημοποίηση της ενσωμάτωσης του Κάρλος Αλοθέν στο ρόστερ για το 2020/21 ήρθε σε επιβεβαίωση όσων είχαν δει το φως της δημοσιότητας εδώ και αρκετό καιρό, σηματοδοτώντας την πρώτη κίνηση του ισπανικού συλλόγου μετά την ολοκλήρωση της Liga Endesa.

Ποια θα είναι η δεύτερη; Ο Αλμπέρτο Αμπάλντε. Η "Βασίλισσα" έχει αποφασίσει να δώσει το ποσό του 1.500.000 ευρώ για να τον αγοράσει από τη Βαλένθια, με στόχο να ενισχύσει το γηγενές στοιχείο του ρόστερ και, παράλληλα, να ρίξει ακόμη περισσότερο τον μέσο όρο ηλικίας. Το μείζον όμως είναι να γίνουν όλα εντός ενός προκαθορισμένου χρονικού πλαισίου. Κι αυτό γιατί στην Ισπανία αναφέρουν πως η 15η Ιουλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή του ποσού που θα τον αποδεσμεύσει από τους πορτοκαλί. Μία πληροφορία που πάντως δεν επιβεβαιώνεται από κάποια εκ των δύο ομάδων.

Όπως και να έχει πάντως, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κάνει focus στην απόκτηση του Αλμπέρτο Αμπάλντε και την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Κάτι που δεν πρόκειται να αργήσει να γίνει.

Ακολούθως, θα ασχοληθεί ξανά με τον Νικολάς Λαπροβίτολα. Εδώ και αρκετό καιρό, το θέμα της αποδέσμευσής του έχει "παγώσει" από την πλευρά του ισπανικού συλλόγου, ο οποίος δεν θέλει να δώσει αποζημίωση στον παίκτη. Όπως έχει καταγραφεί από την πρώτη στιγμή, ο 30χρονος γκαρντ πιέζει προκειμένου να λάβει ένα μικρό ποσό για να συναινέσει στην αποχώρησή του ( κι ο ίδιος βέβαια αυτό θέλει, δεν βλέπει άλλο τον εαυτό του να βρίσκεται στο WiZink Center) κι εν συνεχεία να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Επειδή όμως πρόκειται για διαπραγμάτευση, είναι σαφές πως η κάθε μία από τις δύο πλευρές θέλει να... κερδίσει κάτι. Όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ( που τα έχει βρει με τον παίκτη) δεν μπορεί να περιμένει πολύ ακόμη. Αφενός γιατί έχει ήδη χάσει σημαντικό χρόνο για το θέμα του βασικού άσου της ομάδας, αφετέρου γιατί ο μεταγραφικός σχεδιασμός δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο κουμανταδόρος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Η πράσινη κλεψύδρα αδειάζει, δίχως αυτό να... απασχολεί βέβαια τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία θα λειτουργήσει βάσει του δικού της σχεδιασμού και ανάλογα τις ανάγκες που έχει.

Γι αυτό κιόλας, έχει καταστεί σαφές πως μόλις "τελειώσει" τυπικώς με τον Αλμπέρτο Αμπάλντε, τότε θα τρέξουν τα υπόλοιπα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου αυτού του Νικολάς Λαπροβίτολα. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ συνεχίζει να περιμένει, όχι για πολύ ακόμη όμως...

AP Photo/Mark Schiefelbein

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ