EUROLEAGUE

Ρεάλ Μαδρίτης: Αγορά πόιντ γκαρντ η απάντηση στην φυγή του Καμπάσο

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα πάρει ένα τεράστιο ποσό από την αποχώρηση του Φακούντο Καμπάσο και όλα δείχνουν ότι θα διαθέσει μέρος αυτού για να αγοράσει πόιντ γκαρντ. Δύο είναι τα ονόματα που μπορούν να απασχολήσουν τον Πάμπλο Λάσο το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η απόφαση, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Marca, του Φακούντο Καμπάσο να αποχωρήσει από τη Ρεάλ για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο ΝΒΑ είναι ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί φέτος το καλοκαίρι στην ομάδα του Πάμπλο Λάσο. Οι Μαδριλένοι χάνουν το απόλυτο εργαλείο, τον παίκτη που έκανε κυριολεκτικά τα πάντα σε κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ, σε άμυνα κι επίθεση, σε δημιουργία και οργάνωση, με αποτέλεσμα να μένουν με τον ταλαιπωρημένο από τους διαδοχικούς σοβαρούς τραυματισμούς Σέρχιο Γιουλ, τον Νίκολας Λαπροβίτολα που δεν δικαίωσε τις προσδοκίες και τον νεαρό Κάρλος Αλοθέν που έχει ταλέντο για να διαγράψει σπουδαία καριέρα, όχι όμως και την εμπειρία από το επίπεδο του πρωταθλητισμού στη EuroLeague.

Και οι τρεις μαζί (Γιουλ, Λαπροβίτολα, Αλοθέν) δεν μπορούν να κάνουν έναν... Καμπάσο, η αγορά έχει "στεγνώσει" υπερβολικά, ο Νικ Καλάθης πήγε στη Μπαρτσελόνα, ο Κώστας Σλούκας γύρισε στον Ολυμπιακό, ο Λορέντζο Μπράουν μετακόμισε στη Φενέρμπαχτσε, ο Μάρτιν Χέρμανσον επέλεξε τη Βαλένθια, ο Μάικ Τζέιμς έμεινε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και κάπως έτσι δεν υπάρχει πόιντ γκαρντ υψηλού επιπέδου που να μπορεί να αντικαταστήσει έναν υπεραθλητή σαν τον Αργεντινό που βρίσκεται στην πιο παραγωγική φάση της καριέρας του.

Τι σημαίνει αυτό; Πως η Ρεάλ πρέπει να αγοράσει παίκτη. Να σπάσει συμβόλαιο. Μπορεί να το κάνει, από τη στιγμή που έχει τονίσει στον Καμπάσο ότι δεν θα δεχθεί τίποτα λιγότερο από το buyout των 6.000.000 δολαρίων. Θα βάλει στα ταμεία της ένα τεράστιο ποσό, θα διαθέσει ένα σημαντικό μέρος του για κοντό και θα προχωρήσει προς τα εμπρός. Ίσως μάλιστα να βγει και κερδισμένη, ακόμη και αγωνιστικά. Πως θα συμβεί αυτό; Αν επιλέξει έναν συμπατριώτη του Καμπάσο, τον Λούκα Βιλδόσα που στα 24 του πρέπει να κάνει την αγωνιστική του έκρηξη.

Οι δρόμοι που μπορούν να ακολουθήσουν οι παράγοντες της Ρεάλ δεν είναι πολλοί. Είναι, μάλλον, οι εξής δύο: ο Λούκα Βιλδόσα κι ο Σκότι Γουίλμπεκιν. Ο πρώτος ανήκει στη Μπασκόνια, γεγονός που σημαίνει ότι οι Μαδριλένοι θα πρέπει να διαπραγματευθούν με τον σκληρό Χοσεάν Κερεχέτα που ήδη πούλησε έναν παίκτη φέτος το καλοκαίρι (τον Τόκο Σενγκέλια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας), ενώ ο δεύτερος έχει υπογράψει επέκταση συμβολαίου με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ έως το καλοκαίρι του 2023. Δεν είναι όμως σίγουρο ότι θα μείνει στο Ισραήλ, καθώς "γκρίνιαξε" πολύ τους τελευταίους μήνες για τον τρόπο που η κυβέρνηση της χώρας αντιμετώπισε την πανδημία του κορονοϊού, είχε συχνά-πυκνά νεύρα στη διάρκεια των αγώνων της ομάδας του και έκλεισε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τη σεζόν 2019/20, καθώς είχε μόλις επτά πόντους από 1/14 τρίποντα (!) σε 33 λεπτά συμμετοχής στον τελικό με τη Μακάμπι Ρισόν .

Ελεύθεροι, ποιοτικοί, πρωτοκλασάτοι πόιντ γκαρντ δεν υπάρχουν στην αγορά. Οι Ντουάιτ Μπάικς, Κρις Κρέιμερ, Άαρον Τζάκσον, Ρον Μπέικερ, Κίφερ Σάικς, Τζέισον Γκρέιντζερ που έπαιξαν φέτος στη EuroLeague και είναι διαθέσιμοι δεν μπορούν να σηκώσουν τέτοιο φορτίο. Η αμερικανική αγορά ίσως προσφέρει κάποιες λύσεις, αυτό θα γίνει όμως από τα τέλη του Οκτώβρη έως τα μέσα του Δεκέμβρη, όταν η σεζόν 2020/21 θα έχει ξεκινήσει. Ίσως ο Λάσο μπει στη χρονιά με τους Γιουλ, Λαπροβίτολα, Αλοθέν μέχρι να βρει στις ΗΠΑ τον εκλεκτό. Το πιθανότερο σενάριο, πάντως, είναι να διαθέσει ένα σημαντικό ποσό από τα χρήματα που θα πάρει από την αποχώρηση του Φακούντο Καμπάσο για να μη χάσει χρόνο.

Για την ιστορία, ο -πρωταθλητής Ισπανίας- Λούκα Βιλδόσα είχε φέτος 7.1 πόντους από 49% στο δίποντο, 29% στο τρίποντο και 100% στις βολές, μαζί με 1.9 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ, ένα κλέψιμο και 6.9 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 23:08 σε 16 αγώνες της EuroLeague, ενώ ο Σκότι Γουίλμπεκιν είχε 16.1 πόντους από 44% στο δίποντο, 43.5% στο τρίποντο και 81% στις βολές, μαζί με 2 ριμπάουντ, 3.4 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και 15.8 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 26:03 συμμετοχής σε 26 αναμετρήσεις της διοργάνωσης.

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ