EUROLEAGUE

Ράντοντσιτς, ο διάδοχος του Ντόντσιτς

Ράντοντσιτς, ο διάδοχος του Ντόντσιτς

Τον Λούκα Ντόντσιτς τον ξέρετε. Τώρα, ήρθε η ώρα να μάθετε και τον Ντίνο Ράντοντσιτς, το επόμενο μεγάλο ταλέντο που δημιουργεί η Ρεάλ Μαδρίτης με φόντο το μέλλον (VIDEO).

Ο Λούκα Ντόντσιτς μάς συστήθηκε κατά βάση στη διάρκεια της περσινής αγωνιστικής περιόδου, όταν ο Πάμπλο Λάσο τού έδωσε τα πρώτα λεπτά συμμετοχής σε Liga Endesa και EuroLeague, με περισσότερες αρμοδιότητες και ευθύνες. Το καλοκαίρι μάλιστα δεν δίστασε να τον χρίσει ως το Νο2 της Ρεάλ Μαδρίτης στο "1", πίσω από τον Σέρχιο Γιουλ.

Η εξέλιξή του είναι εντυπωσιακή, όπως κι αυτά που κάνει στο παρκέ -δεδομένης της ηλικίας του. Ο 18χρονος γκαρντ συνεχίζει να εντυπωσιάζει, με το ΝΒΑ να τον καλεί για το Draft του 2018. Αν θα αποδεχθεί το κάλεσμα, το ξέρει ο ίδιος. Δεν πρόκειται πάντως για το μοναδικό ταλέντο παγκόσμιου βεληνεκούς που έχει στις τάξεις της η "Βασίλισσα". Το επόμενο μεγάλο όνομα που "χτίζει" η ισπανική ομάδα είναι ο Ντίνο Ράντοντσιτς, ο ύψους 2μ02 γκαρντ/φόργουορντ από το Μαυροβούνιο, που κάνει όργια με τους "μικρούς" της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο 17χρονος παίκτης (γεννημένος στις 8.1.1999) είναι κολλητός εδώ και χρόνια με το wonderkid των ευρωπαϊκών παρκέ, αφού συνυπήρξαν σε όλα τα ηλικιακά τμήματα των "μερένγκες", πριν ο Λούκα Ντόντσιτς μονιμοποιηθεί στην ομάδα του Πάμπλο Λάσο. Εκεί όπου φιλοδοξεί να βρίσκεται τους επόμενους μήνες κι ο Ντίνο Ράντοντσιτς, ο οποίος έδειξε για μία ακόμη φορά τι μπορεί να κάνει στο παρκέ.

Ράντοντσιτς, ο διάδοχος του Ντόντσιτς

Στον τελικό του Final Four του εφηβικού πρωταθλήματος της Ισπανίας, απέναντι στη Φουενλαμπράδα, σταμάτησε στους 40 πόντους (!), έχοντας εντυπωσιακά ποσοστά. Είναι χαρακτηριστικό πως στο ημίχρονο είχε όσους πόντους όλη η αντίπαλη ομάδα (24), οδηγώντας τη "Βασίλισσα" στην άνετη επικράτηση με +23 (85-62). Οι 40 πόντοι που σημείωσαν προέκυψαν μάλιστα δίχως ιδιαίτερα προβλήματα, αφού είχε 10/11 δίποντα, 5/7 τρίποντα και 5/6 βολές, μαζί με 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Κάπως έτσι σημείωσε 51 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, σπάζοντας τα κοντέρ.

Παρεμπιπτόντως, την τελευταία διετία στα κατά καιρούς τουρνουά που διοργανώνει η EuroLeague μετρά 16.3 πόντους (με 44.6% στα δίποντα, 42.6% στα τρίποντα, 72% στις βολές), 5.5 ριμπάουντ, 1.3 κλεψίματα και 2.4 ασίστ κατά μέσο όρο. Ενώ με την ανδρική ομάδα έχει αγωνιστεί μία φορά (το 2015-'16) στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα, σημειώνοντας 1 πόντο (με 1/2 βολές, 0/1 δίποντα).

Δείτε πως πέτυχε τη 40άρα απέναντι στη Φουενλαμπράδα

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ