EUROLEAGUE

Παίρνει στα χέρια του ισπανικό διαβατήριο ο Αγιόν

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα ο Γκουστάβο Αγιόν έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των διαδικασιών που απαιτούνται για να πάρει στα χέρια του ισπανικό διαβατήριο, κάτι που αναμένεται να συμβεί στα μέσα της σεζόν.

Θετική εξέλιξη για την Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Marca", ο Γκουστάβο Αγιόν αναμένεται μέχρι τα μέσα της σεζόν 2018/19 να λάβει στα χέρια του ισπανικό διαβατήριο, γεγονός που θα αδειάσει μία θέση ξένων στην ομάδα.

Ο Μεξικανός σέντερ είχε κάνει αρχικά τα χαρτιά του το 2011, όταν είχε συμπληρώσει δύο χρόνια στην Ισπανία ως παίκτης της Φουενλαμπράδα (το ελάχιστο χρονικό διάστημα παραμονής που απαιτείται για έναν λατινοαμερικανό για να αποκτήσει ισπανικό διαβατήριο), ωστόσο τον Δεκέμβριο του 2011 αποχώρησε με προορισμό το ΝΒΑ και τους Hornets, με αποτέλεσμα η υπόθεσή του να "παγώσει".

Η επιστροφή του στην Ισπανία το 2014 για χάρη της Ρεάλ "αναθέρμανε" όμως την υπόθεση, με τον Μεξικανό να προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να αποκτήσει το πολυπόθητο ισπανικό διαβατήριο προκειμένου να μην πιάνει θέση ξένου στην Ρεάλ. Όπως φαίνεται η υπομονή του θα ανταμειφθεί, έστω και με μία καθυστέρηση, αφού λογικά θα πάρει το διαβατήριο στα χέρια του στα μέσα της σεζόν 2018/19.

Την δεδομένη στιγμή η Ρεάλ έχει τρεις ξένους στο ρόστερ της. Τον Αγιόν, τον Γκάμπριελ Ντεκ και τον Τρέι Τόμκινς. Βάσει κανονισμών θα μπορεί να χρησιμοποιεί τους δύο από αυτους στο ισπανικό πρωτάθλημα (στην EuroLeague δεν υπάρχει αυτός ο περιορισμός), ωστόσο από την στιγμή που ο Αγιόν πάρει στα χέρια του το ισπανικό διαβατήριο αυτό το προβλημα θα λυθεί.

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ