EUROLEAGUE

"Ο Γιουλ επαναφέρει τον σεβασμό και τον φόβο"

Real Madrid's Sergio Llull, left, controls the ball as Fenerbahce's Bogdan Bogdanovic defends during their Final Four Euroleague semifinal basketball match at Sinan Erdem Dome in Istanbul, Friday, May 19, 2017. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
Real Madrid's Sergio Llull, left, controls the ball as Fenerbahce's Bogdan Bogdanovic defends during their Final Four Euroleague semifinal basketball match at Sinan Erdem Dome in Istanbul, Friday, May 19, 2017. (AP Photo/Lefteris Pitarakis) AP

Το Sport24.gr ζήτησε από τον αρμόδιο ρεπόρτερ για τα θέματα της Ρεάλ Μαδρίτης στην "AS" να εξηγήσει τι σημαίνει η επιστροφή του Σέρχιο Γιουλ στην δράση, με τον José Ignacio Pinilla να στέκεται στο ψυχολογικό και το αγωνιστικό κομμάτι.

Η μεγάλη ώρα έφτασε για τον Σέρχιο Γιουλ, ενδεχομένως στο κατάλληλο σημείο: στα playoffs της EuroLeague. Με τη Ρεάλ Μαδρίτης να έχει κάνει το "μπρέικ" στο ΟΑΚΑ, το ζητούμενο είναι οι δύο νίκες στο WiZink Center προκειμένου να έρθει η πρόκριση στο Final Four.

Με τον 31χρονο γκαρντ παρόντα πλέον στο rotation, μετά από 8.5 μήνες στα "πιτς". Από εκείνο το βράδυ του Αυγούστου, που κόλλησε το γόνατό του στο παρκέ στη διάρκεια του φιλικού της Ισπανίας με το Βέλγιο μέχρι την αποψινή αναμέτρηση μεσολάβησε... μια ζωή και κάτι για τον ηγέτη της "Βασίλισσας". Ένα διάστημα γεμάτο υπομονή, αναμονή και πολύ ιδρώτα για τον παίκτη που έβλεπε τον τελευταίο ενάμιση μήνα το όνομά του να βρίσκεται καθημερινά στις ισπανικές ιστοσελίδες και εφημερίδες.

Γυρνάει, δεν γυρνάει. Ένα δίλημμα, μια κουβέντα που απασχόλησε πολύ τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και τους φίλους της. Μέχρι να έρθει η Δευτέρα 23 Απριλίου για να επιβεβαιωθεί η παρουσία του στο τρίτο παιχνίδι των playoffs με τον Παναθηναϊκό Superfoods.

" Για αρκετές εβδομάδες, η επιστροφή του Σέρχιο Γιουλ ήταν ένα κοινό... μυστικό, με μοναδική αμφιβολία την ακριβή ημερομηνία", ήταν οι πρώτες ατάκες του José Ignacio Pinilla, δημοσιογράφου επιφορτισμένου με το καθημερινό ρεπορτάζ της Ρεάλ Μαδρίτης στην "AS", στο Sport24.gr για το... φλέγον ζήτημα της παρουσίας του Σέρχιο Γιουλ στη δωδεκάδα της ισπανικής ομάδας στα playoffs.

Έχοντας καθημερινή επαφή και τριβή με τα... ενδότερα της "Βασίλισσας", ο έμπειρος δημοσιογράφος σημείωσε ότι " ουσιαστικά η αποκατάστασή του έχει ολοκληρωθεί από τις πρώτες ημέρες του Απριλίου. Τα μηνύματα που έστελνε ο ίδιος στα social media έδειχναν ότι είναι καλά, προκαλούσαν αισιοδοξία σε όλους ότι θα καταφέρει να προλάβει τα playoffs. Τον βλέπαμε να προπονείται σε υψηλή ένταση, να παίζει "ένας με έναν" με διαφορετικούς συμπαίκτες του, έδειχνε ότι ήταν σε μεγάλο βαθμό έτοιμος. Τα χαρακτηριστικά που θα φέρει στο γήπεδο, όπως η ταχύτητα και η επιθετικότητα είναι σπουδαία είδηση για τη Ρεάλ Μαδρίτης".

Φυσικά, η συζήτηση δεν περιορίστηκε σε αυτό το κομμάτι. Πώς βλέπει ο ίδιος τον βαθμό ετοιμότητας του Νο23 της Ρεάλ Μαδρίτης; Μετά από οκτώ μήνες στα "πιτς" θα πρέπει να παίξει στα... κόκκινα απέναντι σε συμπαίκτες και αντιπάλους που έχουν τρέξει αρκετά χιλιόμετρα φέτος στα παρκέ της EuroLeague.

" Η επιστροφή του στην δράση αυτή την στιγμή ενέχει κάποιο ρίσκο", εξήγησε αρχικά για να σημειώσει εν συνεχεία το προφανές. Ότι δηλαδή " δεν έχει τον απαιτούμενο ρυθμό, αυτό είναι ξεκάθαρο. Οκτώ μήνες ήταν εκτός δράσης, την ώρα που όλοι οι άλλοι έπαιζαν στα κόκκινα. Εν τη απουσία του, διαφοροποιήθηκαν τα δεδομένα στο κομμάτι του rotation και των ρόλων εντός της ομάδας. Ίσως το καλύτερο θα ήταν να έπαιζε με την Εστουδιάντες για το πρωτάθλημα, εκεί που ο Πάμπλο Λάσο δεν τον χρησιμοποίησε καν. Δεν υπήρχε άγχος άλλωστε σε εκείνο το παιχνίδι δεδομένου ότι η Μπασκόνια, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, είναι πέντε νίκες μακριά".

Από εκεί και πέρα, υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να μετρηθεί με νούμερα και στατιστικά: το ψυχολογικό κομμάτι της παρουσίας του στη δωδεκάδα. Όχι για τον ίδιο, αλλά για τους υπόλοιπους που βρίσκονται γύρω του. Ο José Ignacio Pinilla τόνισε πως " η επιστροφή του θα έχει άμεση επίδραση", για να εξηγήσει: " Είτε παίξει ένα είτε σαράντα λεπτά, το όνομά του αρκεί για να μεταφέρει τον σεβασμό και τον φόβο στις δύο πλευρές. Δύο αξίες πολύ σημαντικές για τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Παναθηναϊκό Superfoods. Ειδικά για την πρώτη που έχει χάσει τον Φακούντο Καμπάσο σε αυτή τη σειρά".

Για το φινάλε, κράτησε το γύρω - γύρω, που περιλαμβάνει κατά βάσει τους οπαδούς της "Βασίλισσας": " Πέραν αυτού, η παρουσία του στη δωδεκάδα λειτουργεί ως κάτι... που εξιτάρει τους οπαδούς της ομάδας. Αυτή η αίσθηση αυτοθυσίας για τον σύλλογο, το πάθος, η αποφασιστικότητα. Για τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης αυτό το κομμάτι, το συναισθηματικό, μετράει περισσότερο από το να κάνει τριμπλ νταμπλ στο παιχνίδι. Δείχνει την περηφάνια όλων και αποτελεί έναν ακόμη λόγο για να πάει ο κόσμος στο γήπεδο".

AP Photo/Lefteris Pitarakis

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ