EUROLEAGUE

Ντόντσιτς: "Πάντα με μάγευε ο Σπανούλης"!

EUROLEAGUE / FINAL-4 / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ ÊÁÉ ÑÅÁË (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
EUROLEAGUE / FINAL-4 / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ ÊÁÉ ÑÅÁË (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ένα από τα ινδάλματα του Λούκα Ντόντσιτς, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο 18χρονος πλεϊμέικερ της Ρεάλ Μαδρίτης. Δείτε το εντυπωσιακό δημιούργημα της ισπανικής τηλεόρασης για το παιδί - θαύμα της Ευρώπης (VIDEO).

Λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Superfoods (24/11, 21:00), η Movistar+ παρουσίασε ένα εξάλεπτο ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την εξέλιξη του Λούκα Ντόντσιτς. Το παιδί - θαύμα της Ρεάλ Μαδρίτης, της Σλοβενίας, της Ευρώπης βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, με τη μητέρα του, τον κολλητό του και τους πρώτους προπονητές του στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας να μιλούν -μεταξύ άλλων- για την εξέλιξη και την πρόοδό του την τελευταία δεκαετία.

Η μητέρα του, Μίριαμ Πότερμπιν, είχε να θυμηθεί πως " όταν άρχισε να περπατάει, έπαιζε με μία μπάλα στα χέρια. Είχε μια μπασκέτα στο δωμάτιό του και δεν σταματούσε να κάνει σουτ. Μία προπόνηση την ημέρα δεν ήταν αρκετή για εκείνον. Όταν έβρεχε, κανείς δεν ήθελε να πάει μαζί του στο γήπεδο, μόνο εκείνος", πριν εξηγήσει πως η μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήταν τόσο εύκολη ή... ευχάριστη όσο μπορεί να νομίσει κάποιος. Κι αυτό είχε εξήγηση: " Ήταν η πιο δύσκολη περίοδος στη ζωή μας. Έφυγε από τη χώρα, πήγε να ζήσει μόνος του, σε μία άγνωστη κατάσταση".

Ο ίδιος δεν λέει πολλά σε αυτό το μίνι ντοκιμαντέρ, όσα λέει όμως έχουν μεγάλη αξία. Γιατί πέραν του αναμενόμενου ότι " η κατάκτηση του Eurobasket με την Σλοβενία είναι ό,τι σπουδαιότερο έχω πετύχει", επισημαίνει πως "πάντα με μάγευε ο Βασίλης Σπανούλης"!

Ο κολλητός του, Γερνέι Μόλικ, θυμάται το πάθος που είχε από μικρός ο Λούκα Ντόντσιτς για την πορτοκαλί μπάλα και τον τρόπο με τον οποίο ήθελε να δουλεύει, ενώ οι πρώτοι προπονητές του στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας είχαν να επισημάνουν πως " δεν μπορούσε να σταματήσει στην προπόνηση, ήθελε να είναι ανταγωνιστικός. Δεν δεχόταν την ήττα. Όλες τις κινήσεις που κάνει τώρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, τις έκανε από τότε, στην Σλοβενία. Από μικρός είχε έμφυτο ταλέντο. Έκανε προπονήσεις και έπαιζε αγώνες απέναντι σε μεγαλύτερους, δεν είχε πρόβλημα".

Στην εντυπωσιακή παραγωγή της ισπανικής τηλεόρασης, ο βετεράνος παίκτης της Σλοβενίας, Πίτερ Βιλφάν, εξήγησε πως " όλοι μου λένε αν μοιάζει με τον Ντράζεν (Πέτροβιτς) ή με τον Τόνι (Κούκοτς), εγώ λέω ότι είναι όλοι αυτοί μαζί", με τον Άντονι Ράντολφ να συμφωνεί πάνω σε αυτό αφού " δεν μπορώ να πω ότι μπορεί να συγκριθεί με κάποιον ο Λούκα".

Όσο για τον επίλογο; Ανήκε στον Ράσο Νεστέροβιτς, έναν παίκτη - θρύλο της Σλοβενία, ο οποίος δεν δείχνει να έχει αμφιβολίες περί των μελλοντικών κατορθωμάτων του Λούκα Ντόντσιτς: " Όταν πάει στο ΝΒΑ, θα αφήσει κι εκεί το στίγμα του".

Σε λίγες ώρες, στο ΟΑΚΑ, οι φίλοι του Παναθηναϊκού Superfoods θα έχουν τη δυνατότητα να δουν (πιθανότατα) για τελευταία φορά τον Λούκα Ντόντσιτς από κοντά, αφού του χρόνου τέτοιες μέρες θα παίζει στο ΝΒΑ. Η προσωπική του μονομαχία, δε, με τον Νικ Καλάθη αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ