EUROLEAGUE

Λάσο: "Τα λάθη μάς στέρησαν τη νίκη"

Λάσο: "Τα λάθη μάς στέρησαν τη νίκη"

Ο Πάμπλο Λάσο τόνισε πως η άμυνα του Παναθηναϊκού Superfoods ευθύνεται για τα πολλά λάθη που έκανε η ομάδα του στο ΟΑΚΑ, εξηγώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε η Ρεάλ Μαδρίτης να πάρει τη νίκη και να "κλειδώσει" άμεσα την τετράδα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε μια καλή ευκαιρία να "καθαρίσει" από σήμερα (16/3) το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό Superfoods στο ΟΑΚΑ .

" Ήταν ένα σκληρό και κλειστό παιχνίδι, από το πρώτο λεπτό. Δύο στοιχεία έκριναν την έκβαση του αγώνα. Αφενός το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έβαλε μεγάλα σουτ και δύσκολους πόντους στο τέλος της αναμέτρησης, αλλά αυτό είναι κάτι που περιμένεις. Οι σπουδαίες ομάδες έχουν σπουδαίους παίκτες. Από τη δική μας πλευρά, είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις εκτός έδρας όταν έχεις κάνει 16 λάθη. Κάποια εξ αυτών σε τέτοιο σημείο του γηπέδου, που ο αντίπαλος σημείωσε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Ξέραμε πόσο δύσκολο θα ήταν να κερδίσουμε εδώ. Όπως έχω πει όμως από την αρχή, αυτή είναι η EuroLeague, είναι πολύ απαιτητική. Έχουμε μπροστά μας τέσσερα παιχνίδια, για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή θέση και το πλεονέκτημα στα playoffs", δήλωσε αρχικά ο Πάμπλο Λάσο για την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, πριν προσθέσει:

" Τα playoffs είναι σε ένα μήνα, οπότε δεν ανησυχώ. Για την ώρα είμαι ευτυχισμένος που έχουμε εξασφαλίσει την παρουσία μας εκεί. Δεν είμαι εντελώς ευτυχής, γιατί αν κερδίζαμε απόψε θα ήμασταν σίγουρα στην πρώτη τετράδα. Για τα λάθη, καταρχάς θα έπρεπε να προστατεύσουμε καλύτερα την μπάλα. Κατά δεύτερον η δουλειά του Παναθηναϊκού μάς ανάγκασε να κάνουμε αυτά τα λάθη".

Σε ερώτηση που του έγινε για την προσφορά του Σέρχιο Γιουλ, που έπαιξε κάτω από τα γνωστά του επίπεδα, απάντησε πως " το πιο σημαντικό απ όλα είναι η ομάδα. Ίσως η ερώτηση έχει να κάνει με το γεγονός πως πιστεύετε ότι ο Σέρχιο δεν έκανε το καλύτερο δυνατό του παιχνίδι. Μιλάμε για έναν παίκτη που είχε 10 πόντους και 8 ασίστ απόψε. Το παιχνίδι τελείωσε και αυτό που θέλω είναι να παίζουμε καλά ως ομάδα".

Ενώ κατέληξε λέγοντας: " Δεν πιστεύω ότι μας επηρέασε αυτό. Έχουμε μάθει να είμαστε έτοιμοι να παίζουμε σπουδαία παιχνίδια ακόμη κι εντός 48 ωρών. Όταν έχεις ένα τέτοιο καλεντάρι, όπως το φετινό, είναι δύσκολο να πεις πολλά. Φυσικά το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα ήταν γεμάτο ενέργεια, αλλά στην EuroLeague το αποψινό παιχνίδι ήταν εξίσου σημαντικό με αυτά της προηγούμενης εβδομάδας με τον Ερυθρό Αστέρα και την Νταρουσάφακα. Τελείωσε το παιχνίδι, πάμε παρακάτω. Πρέπει να καταλάβουμε το πρόγραμμα, κι αυτό θέλω να είναι σαφές στους παίκτες μου από την πρώτη μέρα".

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ