EUROLEAGUE

Λάσο: "Οι παίκτες μου δεν είναι κότες"

Λάσο: "Οι παίκτες μου δεν είναι κότες"
EUROKINISSI

Ο Πάμπλο Λάσο δεν έκρυψε πως είναι περήφανος για τους παίκτες του, ενώ εξήγησε πώς η Ρεάλ Μαδρίτης θα επιδιώξει να "λυγίσει" την Φενέρμπαχτσε (20/5, 21:00) και να κατακτήσει την EuroLeague. Τι είπε για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και την ατάκα ενός Έλληνα για τις... κότες!

Ο Πάπλο Λάσο μίλησε για τη "μάχη" της Ρεάλ Μαδρίτης με την Φενέρμπαχτσε (20/5, 21:00) και την... κόντρα του με τον άλλοτε προπονητή του, Ζέλικο Ομπράνοβιτς στον τελικό της EuroLeague, ενώ σημείωσε τον χαρακτήρα των παικτών.

Ένας Έλληνας φίλαθλος μετά το Game 1 της προημιτελικής σειράς με τον Παναθηναϊκό Superfoods είχε πει στον Ισπανό κόουτς πως οι παίκτες του έμοιαζαν με κότες και η ατάκα αυτή ακούστηκε στην συνέντευξη Τύπου του τελικού της EuroLeague.

"Είμαι χαρούμενος πως ο φίλος μας από την Αθήνα έγινε διάσημος. Δεν άλλαξα κάτι. Δεν ήταν κότες οι παίκτες μου. Είπε πως έμοιαζαν με κότες, οπότε δεν άλλαξα πολλά. Το είπε μέσα από την καρδιά του και για αυτό το μετέφερα. 'Ήξερα πως δεν είναι δειλοί οι παίκτες μου", δήλωσε ο Πάμπλο Λάσο, ο οποίος νωρίτερα είχε αναφέρει:

"Δεν έχω να πω πολλά. Είμαστε χαρούμενοι για την σεζόν που έχουμε κάνει. Οι παίκτες μου ήταν ανταγωνιστικοί. Είμαι χαρούμενος και περήφανος για τους παίκτες μου και περιμένω να αρχίσει ο τελικός".

Όσον αφορά το γεγονός ότι οι οι φίλοι της Φενέρμπαχτσε στο Βελιγράδι είναι περισσότεροι από εκείνους της Ρεάλ Μαδρίτης, τόνισε: "Πόσο απέχει η Κωνσταντινούπολη από εδώ και πόσο η Μαδρίτη; Θα υπάρχουν πολλοί φίλαθλοι της Φενέρμπαχτσε, αλλά στο παρκέ παίζουν πέντε εναντίον πέντε. Έχουμε πολλούς φιλάθλους πίσω που μας υποστηρίζουν. Σίγουρα περιμένουμε μία δύσκολη ατμόσφαιρα, αλλά είμαστε συνηθισμένοι".

Για τον χαρακτήρα της ομάδας του σημείωσε: "Το ότι βγάζουμε καρδιά δεν γίνεται σε μία βραδιά. Χρειάζεται χρόνος και για αυτό είπα πως είμαι περήφανος για τους παίκτες. Οι παίκτες έχουν καρδιά όχι η ομάδα. Μας κρίνετε βάσει αποτελέσματος, αλλά ως προπονητής αξιολογώ την κατάσταση με διαφορετικά κριτήρια και ένα από αυτά είναι ο χαρακτήρας".

Ο Πάμπλο Λάσο, όμως, αναφέρθηκε και στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, καθώς του ζητήθηκε να... αποκαλύψει μερικά από τα μαθήματα που έχει πάρει από εκείνον: "Είναι δύσκολο να πω. Κάθε μέρα μάθαινα κάτι. Στην αρχή νόμιζα πως ήμουν χαζός, αλλά δεν ήταν έτσι. Είχαμε σπουδαία ομάδα. Δεν ήμασταν πολύ τυχεροί. Πιστεύω πως θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα για πολλά χρόνια. Θυμάμαι πως σε έναν τελικό, νικούσαμε 11 πόντους κι έμενα δύο λεπτά. Κατάλαβα πως ήταν η στιγμή μου, λαλά ο Ζέλικο με έβγαλε. Μου είπε "αυτό ήταν, τελείωσε η δουλειά σου" κι εκείνη την στιγμή ήθελαν να τον σκοτώσω. Τώρα το έχω καταλάβει. 'Ημουν τυχερός που είχα τον Ζέλικο προπονητή. Έμαθα πολλά. Μπορώ να πω χιλιάδες ιστορίες και είμαι πολύ περήφανος που τον είχα προπονητή".

Για το ότι η Ρεάλ Μαδρίτης και η Φενέρμπαχτσε θα κοντραριστούν και πάλι στο Final Four, τόνισε πως "η Ρεάλ και η Φενέρμπαχτσέ διαθέτουν μεγάλους παίκτες. Μακάρι να παίξουμε πολλές φορές με την ομάδα του Ομπράντοβιτς στο μέλλον. Δεν υπάρχουν πολλά μυστικά. Το βασικό μυστικό είναι να δουλεύεις σκληρά και να έχεις όρεξη για δουλειά. Είμαστε δύο μεγάλες ομάδες που έχουμε δουλέψει πολύ. Οι παίκτες έχουν κάνει μεγάλες σεζόν στο παρελθόν".

Για το ποια αρετή της Φενέρ θα ζητούσε να εξαφανίσει μία... μάγισσα, ανέφερε: "Αν προσπαθήσεις να σκοτώσεις τον αντίπαλο, θα σε σκοτώσει. Πρέπει να επικεντρωθείς στο παιχνίδι σου. Οι ομάδες είναι πλήρεις, οπότε δεν μπορούμε να βασιστούμε στη... μάγισσα".

Φυσικά στη συζήτηση μπήκε και ο... Λούκα Ντόντσιτς: "Ο,τι συμβαίνει στον Λούκα είναι φυσιολογικό. Από 15-16 ετών παίζει στην πρώτη ομάδα. Το περσινό ήταν το πρώτο του φ4. Έκανε πολύ καλή σεζόν. Πέρσι στο Final Four χάζευε τα πάντα. Ήταν εντυπωσιασμένος. Φέτος έχει την εμπειρία. Όλοι πιστεύουν πως είναι περισσότερο προετοιμασμένος. Είναι 19 ετών και μιλάμε για την εμπειρία του. Είναι πολύ σημαντικό αυτό".

Επίσης, ρωτήθηκε για το σύστημα διεξαγωγής της EuroLeague, το οποίο υπερασπίστηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς: "Συμφωνώ με τον Ζέλικο. Όταν έχουμε playoffs, λέμε να γίνεται Final Four και το αντίστροφο. Είμαστε σε μία μπασκετική πόλη και είναι ένα φοβερό τριήμερο".

Τέλος, ρωτήθηκε για τις αλλαγές που έχουν παρατηρηθεί στο μπάσκετ με την πάροδο των χρόνων: "Μπορούμε να μιλήσουμε για ώρες για αυτό; Ο γιος σου παίζει μοντέρνο μπάσκετ; Το μπάσκετ είναι μπάσκετ. Ο Ζέλικο είπε πως μαθαίνει από τους παίκτες. Το μπάσκετ έχει αλλάξει. Το μεγαλείο αυτού του αθλήματος πως το αυριανό παιχνίδι θα είναι διαφορετικό από το χθεσινό. Πριν από 30 χρόνια δεν υπήρχαν παίκτες σαν τον Σλούκα και τον Ρούντι. Κάθε μέρα αλλάζει το μπάσκετ. Αν ο καλύτερος δικηγόρος δεν διαβάζει καθημερινά, δεν θα έχει πελάτες να εκπροσωπήσει. Αν δεν προσαρμοστείς, δεν έχεις καμία τύχη".

ΦΕΡΝΑΝΤΕΘ: "ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ"

Ο Ρούντι Φερνάντεθ από την πλευρά του ανέφερε: "Είναι σπουδαία ευκαιρία. Είμαστε σε ακόμα έναν τελικό παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που είχαμε. Παίζουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Χαίρομαι για τον τρόπο που παίξαμε στον ημιτελικό. Κάθε τελικός αποτελεί κίνητρο. Σίγουρα παίζουμε απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι στο περσινό Final Four απέναντί τους. Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε το τρόπαιο. Είμαστε όλοι καλά. Ήταν όνειρο για εμάς να φτάσουμε στον τελικό και είμαστε αποφασισμένοι να το κατακτήσουμε".

Επίσης, δήλωσε πως "'ένας φίλος μου χθες μου είπε πως πρέπει να παίξουμε με καρδιά και με κάτι παραπάνω. Το κάναμε και με την ΤΣΣΚΑ και όλη την σεζόν. Έφτασε η ώρα να το απολαύσουμε. Ευκαιρίες σαν αυτές δεν εμφανίζονται συχνά. Όταν παίζεις στην Ρεάλ, η πίεση είναι μεγάλη. έχεις του φιλάθλους στο πλευρό σου. Ήταν μία σκληρή σεζόν. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς, αλλά μάθαμε από τις δυσκολίες. Στην κανονική διάρκεια όλο το επιτελείο δούλεψε σκληρά. Όλοι βίωσαν τις δυσκολίες και για αυτό, όσοι επέστρεψαν όπως ο Γιουλ, θέλουν να βοηθήσουν. Είμαστε στο Final Four, είναι μία μεγάλη ευκαιρία. Η Φενέρμπαχτσε είναι μία από τις καλύτερες ομάδες και είμαστε έτοιμοι".

Τέλος, ο Ρούντι Φερνάντεθ τόνισε: "Ήταν δύσκολη σεζόν, αλλά γίναμε πιο σκληροί., Έπρεπε να αναλάβουμε ρόλους για καλύψουμε τα κενά. Αυτό μας δίνει περισσότερη δύναμη. Το επιτελείο έκανε πολύ καλή διαχείριση. Αντιμετώπισε απρόβλεπτες καταστάσεις. Τώρα έχουμε φτάσει στον τελικό και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Ο Λάσο μάς είπε να το απολαύσουμε. Δεν ξέρουμε αν θα έχουμε άλλες ευκαιρίες για να παίξουμε σε τελικό".

Photo credits: Eurokinssi

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ