ΜΠΑΣΚΕΤ

Λάσο: "Μου έλεγαν να μείνω στο ποδόσφαιρο"

Λάσο: "Μου έλεγαν να μείνω στο ποδόσφαιρο"

Ο Πάμπλο Λάσο έκανε ταξίδι στην παιδική του ηλικία και θυμήθηκε πώς επέλεξε να... αποχαιρετήσει το ποδόσφαιρο και να ασχοληθεί με το μπάσκετ.

Ο Πάμπλο Λάσο είναι πλέον ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους προπονητές, αλλά τα πράγματα για τον ίδιο θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά, αν όταν ακόμα ήταν παιδί, είχε ακολουθήσει την συμβουλή που του έδιναν οι περισσότεροι.

Ο 51χρονος Βάσκος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης γύρισε τον χρόνο πίσω για λογαριασμό της επίσημης ιστοσελίδας της EuroLeague και θυμήθηκε πώς η πορτοκαλή θεά τον κέρδισε.

"'Έμαθα το μπάσκετ, όπως ήταν λογικό, από την οικογένειά μου, καθώς ο πατέρας μου ήταν ένας αρκετά γνωστός παίκτης που έγινε προπονητής (σ.σ. Χοσέ "Πέπε" Λάσο)", ανέφερε ο έμπειρος κόουτς, ο οποίος, όμως, αρχικά έπαιζε ποδόσφαιρο.

"Είναι δύσκολο να πω τι με προσέλκυσε στο μπάσκετ. Είναι αστείο, γιατί στο σχολείο έπαιζα ποδόσφαιρο, αλλά μετά άλλαξα. Όλοι υπέθεταν - και μου το είπαν - πως άλλαξα άθλημα λόγω του περιβάλλοντός μου και πως κατά κάποιο τρόπο με πίεσαν. Δεν είναι αλήθεια όμως. Το μπάσκετ κυλούσε στο αίμα μου και η αγάπη μου για αυτό μεγάλωνε. Πιστεύω πως ήταν μία καλή επιλογή. Δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί, αν θα είχα μείνει στο ποδόσφαιρο. Δεν το είχα μέσα μου, μέσα μου είχα το μπάσκετ. Δεν ήταν δύσκολη απόφαση, αλλά όλοι στο σχολείο μου είπαν πως έπαιζα καλά και ήθελαν να μείνω στο ποδόσφαιρο. «Μέινε στο ποδόσφαιρο. Μείνε στο ποδόσφαιρο», μου έλεγαν".

Τέλος, ο Πάμπλο Λάσο τόνισε πως "δεν ήταν μία δύσκολη για εμένα, αλλά δεν έμοιαζε το ίδιο για τους υπόλοιπους. Τώρα, στα 50 χρόνια μου, μπορώ να κοιτάξω πίσω στην καριέρα μου και είμαι ευτυχυσμένος που όλα εξελίχθηκαν με αυτόν τον τρόπο. Είμαι χαρούμενος που ζω από το μπάσκετ και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ