EUROLEAGUE

Λαπροβίτολα: Η επόμενη εκκρεμότητα προς διευθέτηση για τη Ρεάλ Μαδρίτης

Argentina's Nicolas Laprovittola, at right celebrates with Argentina's Facundo Campazzo after defeating Serbia during a quarterfinal match for the FIBA Basketball World Cup in Dongguan in southern China's Guangdong province on Tuesday, Sept. 10, 2019. Argentina beats Serbia 97-87. (AP Photo/Ng Han Guan)
Argentina's Nicolas Laprovittola, at right celebrates with Argentina's Facundo Campazzo after defeating Serbia during a quarterfinal match for the FIBA Basketball World Cup in Dongguan in southern China's Guangdong province on Tuesday, Sept. 10, 2019. Argentina beats Serbia 97-87. (AP Photo/Ng Han Guan) AP PHOTO/NG HAN GUAN

Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεισε" δύο σημαντικά κεφάλαια (Αλμπέρτο Αμπάλντε, Τζόρνταν Μίκι) και πλέον στρέφει την προσοχή στον Νικολάς Λαπροβίτολα και τον τρόπο λύσης του συμβολαίου του.

Η Τρίτη 21 Ιουλίου ήταν η μέρα που μείωσε κατά δύο τα... προβλήματα της Ρεάλ Μαδρίτης. Από τη μία αποδεσμεύτηκε ο Τζόρνταν Μίκι, ο οποίος ακολούθως ανακοινώθηκε από τη Χίμκι, κι από την άλλη διευθετήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες που είχαν να κάνουν με την αγορά του Αλμπέρτο Αμπάλντε από τη Βαλένθια.

Το δεύτερο θέμα ήταν αυτό που απασχολούσε τον οργανισμό της "Βασίλισσας" εδώ και περίπου δέκα μέρες, δεδομένου ότι ο τρόπος αγοράς του δεν ήταν κάτι πολύ απλό. Από τη μία λόγω του ποσού που εκταμιεύτηκε για να γίνει το deal ( περί το 1.500.000 ευρώ) και του τρόπου καταβολής του, από την άλλη λόγω των χρονικών ορίων που... πίεζαν (σ.σ.: πηγές από την Ισπανία αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο buy out ίσχυε μέχρι τις 20 Ιουλίου).

Όπως και να έχει, σε αμφότερες περιπτώσεις υπήρχε happy end για την ισπανική ομάδα, η οποία πλέον έχει -κατά βάση- ένα πράγμα να την... απασχολεί. Τον Νικολάς Λαπροβίτολα. Ο 29χρονος γκαρντ δεν βρίσκεται στα πλάνα του Πάμπλο Λάσο, ενώ κι ο ίδιος δεν θέλει να επιστρέψει στο WiZink Center για να ξαναφορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης. Για να "σπάσει" το συμβόλαιό του όμως, πρέπει να προκύψει συμφωνία στον τρόπο λύσης της συνεργασίας των δύο πλευρών, κάτι που... απασχολεί παράλληλα τον Παναθηναϊκό -οι πράσινοι τα έχουν βρει με τον παίκτη εδώ και δέκα ημέρες.

Οι άνθρωποι της Ρεάλ Μαδρίτης επικεντρώνονται πλέον στις συζητήσεις με τον εκπρόσωπό του για να βρεθεί συμβιβαστική λύση, αφού κι οι ίδιοι φιλοδοξούν να "τελειώσουν" με το συγκεκριμένο θέμα το συντομότερο δυνατό. Κι αυτό γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να... ξεμείνει ο παίκτης στην ισπανική πρωτεύουσα, κάτι το οποίο επ' ουδενί δεν θέλουν να σκέφτονται στον σύλλογο ( εφόσον η ιστορία τραβήξει πολύ κι ο Παναθηναϊκός υποχρεωθεί -λόγω συνθηκών- να αποσυρθεί).

Ο Νικολάς Λαπροβίτολα κοστίζει 1.200.000 ευρώ μεικτά στη Ρεάλ Μαδρίτης (στις 700.000 ευρώ ο μισθός του συν την εφορία), ποσό που προφανώς θέλει να "βγάλει" από πάνω της η "Βασίλισσα". Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να ικανοποιηθεί η πλευρά του 29χρονου γκαρντ ως προς την αποζημίωση, κάτι που δεν έχει γίνει αφού η αρχική πρόταση από την πλευρά των μερένγκες (πριν από περίπου δύο εβδομάδες) έκανε λόγο για... μηδενική αποζημίωση. Τις τελευταίες ημέρες λόγω της υπόθεσης του Αλμπέρτο Αμπάλντε, το θέμα του Νικολάς Λαπροβίτολα είχε μπει στο συρτάρι, πλην όμως πλέον είναι μείζονος σημασίας για την ισπανική ομάδα.

Παρεμπιπτόντως, η "Βασίλισσα" έδωσε ένα μικρό ποσό στον Τζόρνταν Μίκι για να συναινέσει στη λύση της συνεργασίας τους (σ.σ.: δεσμευόταν για ακόμη ένα χρόνο, όπως κι ο Νικολάς Λαπροβίτολα), ποσό το οποίο η "AS" χαρακτήρισε ως "συμβολικό".

AP Photo/Ng Han Guan

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ