EUROLEAGUE

Καμπάσο: "Με βοήθησε πολύ ο Κατσικάρης"

Καμπάσο: "Με βοήθησε πολύ ο Κατσικάρης"
EUROKINISSI

Ο Φακούντο Καμπάσο μίλησε στο Sport24.gr λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Superfoods (24/11, 21:00) εστιάζοντας στο επιθετικό ταλέντο, την άμυνα και τους οπαδούς του "τριφυλλιού". Το "ευχαριστώ" του στον Φώτη Κατσικάρη.

Μετά από μία διετία στη Μούρθια, ο Φακούντο Καμπάσο πήρε την ευκαιρία για... μονιμοποίηση στη Ρεάλ Μαδρίτης. Στο WiZink Center βρέθηκε ξανά κατά το πρόσφατο παρελθόν (2014-'15), δίχως όμως να κερδίσει σημαντικό ρόλο στο rotation. Ήταν άλλωστε η πρώτη του εμπειρία μακριά από την Αργεντινή, κι ως εκ τούτου οι δυσκολίες ήταν αρκετές. Ο δανεισμός του όμως στη Μούρθια ήρθε για να του δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στη Liga Endesa, το know how περί των ευρωπαϊκών δεδομένων και τη δυνατότητα να εξελίξει το παιχνίδι του. Με τον Φώτη Κατσικάρη σε ρόλο δασκάλου.

Έτσι, τη φετινή αγωνιστική περίοδο δεν είναι "ένας ακόμη παίκτης" στο ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά βασικό στέλεχος της προσπάθειας που κάνει η ομάδα του Πάμπλο Λάσο. Ειδικά μετά τον τραυματισμό του Σέρχιο Γιουλ. Κατά βάση ξεκινά ως βασικός στο "1", με τον Λούκα Ντόντσιτς δίπλα του. Κι αν η κοινή τους παρουσία στην ισπανική ομάδα μετράει μόλις δύο μήνες, στην πράξη φαίνεται πως έχουν "δέσει" αγωνιστικά.

Ο 26χρονος πλεϊμέικερ μίλησε στο Sport24.gr με αφορμή τη μονομαχία με τον Παναθηναϊκό Superfoods στο ΟΑΚΑ (24/11, 21:00), εστιάζοντας σε όλα αυτά που θα βοηθήσουν τη "Βασίλισσα" να φτάσει στη νίκη. Δεν έμεινε βέβαια σε αυτά, σχολίασε τα μαθήματα που πήρε υπό τις οδηγίες του "Fotis" στη Μούρθια, εξήρε το ταλέντο και την προοπτική του Λούκα Ντόντσιτς, ενώ έβγαλε το καπέλο στους οπαδούς του "τριφυλλιού".

- Μετά από δύο χρόνια στη Μούρθια, γύρισες και είσαι... άλλος άνθρωπος.

" Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ωρίμασα και βελτιώθηκα ως παίκτης στη Μούρθια την τελευταία διετία. Ο σύλλογος με βοήθησε πολύ, μου έδωσε αρκετά λεπτά στο παρκέ και τη δυνατότητα να δείξω ότι είμαι στο κατάλληλο επίπεδο. Η συμμετοχή στο EuroCup ήταν επίσης μία πρόκληση για μένα, αφού εκεί ένιωσα καλά, γέμισα με αυτοπεποίθηση λόγω του χρόνου συμμετοχής μου και προετοιμάστηκα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να επιστρέψω στη Ρεάλ Μαδρίτης και να κάνω καλή δουλειά".

- Ποια η επιρροή του Φώτη Κατσικάρη σε όλο αυτό;

" Ο Φώτης με βοήθησε πολύ. Είναι πολύ καλός στο τακτικό κομμάτι, είναι ένας προπονητής που δίνει μεγάλη σημασία σε αυτό και πάντα εστιάζει στις λεπτομέρειες που μπορούν να κρίνουν έναν αγώνα. Έχει στο μυαλό του ότι οι πιο μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά και αυτό με βοήθησε να γίνω καλύτερος παίκτης. Συνήθιζε να μου δείχνει video μετά τους αγώνες, για να μου δώσει να καταλάβω τι λάθη έκανα. Έτσι, ήμουν στην κατάλληλη θέση να τα διορθώσω μέσα από την προπόνηση και να μην τα επαναλάβω στο μέλλον".

Καμπάσο: "Με βοήθησε πολύ ο Κατσικάρης"

- Οι απαιτήσεις στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι εκ προοιμίου πολλές, κι ακόμη περισσότερες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Σέρχιο Γιουλ. Αισθάνεσαι έξτρα πίεση λόγω αυτού;

" Πάντα υπάρχει πίεση στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά είναι δουλειά μου να το διαχειριστώ με τον ανάλογο τρόπο. Κανείς δεν χαίρεται που απουσιάζει ο Σέρχιο (Γιουλ) από την ομάδα, που τραυματίστηκε. Τώρα όλοι πρέπει να κάνουμε... διπλή δουλειά για να καταφέρουμε να καλύψουμε το κενό του. Το αποδεχόμαστε αυτό. Σε αυτή την ομάδα ο καθένας αισθάνεται πίεση και την ευθύνη που συνοδεύει η παρουσία του σε αυτή. Αν είσαι εδώ σημαίνει ότι μπορείς να τα βγάλεις πέρα με αυτά".

- Μέσα σε όλα, οι τραυματισμοί αποτελούν μέρος της καθημερινότητά σας από την αρχή της χρονιάς, κάτι που σημαίνει πως αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας του έργου σας στην EuroLeague.

" Δεν θα είναι εύκολη η αποστολή μας, το έργο μας. Έχουμε πολλά προβλήματα τραυματισμών, οπότε όλοι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Με πλήρη σύνθεση, τα πράγματα δεν θα ήταν εύκολα σίγουρα, αλλά τώρα είναι ακόμη πιο περίπλοκη η κατάσταση. Όπως και να έχει, κάποια νέα παιδιά έφτασαν στην ομάδα και θα κάνουν εξαιρετική δουλειά, για να βοηθήσουν τους υπόλοιπους και να προχωρήσουμε ως σύνολο".

- Η ζωή με τον Λούκα Ντόντσιτς στο παρκέ πως είναι;

" Όλοι ξέρουμε ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο. Είναι εξαιρετικά ταλαντούχος, ένας πραγματικός νικητής που βοηθάει πολύ την ομάδα. Μπορεί να σκοράρει με άνεση, αλλά την ίδια ώρα, κάνει τους συμπαίκτες του να φαίνονται καλύτεροι. Έξω από το παρκέ, είναι πολύ ανοιχτόμυαλος. Όλοι στην ομάδα απολαμβάνουμε την παρουσία του σε αυτή και προσπαθούμε να "εκμεταλλευτούμε" το γεγονός αυτό".

Καμπάσο: "Με βοήθησε πολύ ο Κατσικάρης"

- Που τον βλέπεις τα επόμενα χρόνια στο ΝΒΑ; Πιστεύεις μπορεί να γίνει ο franchise player σε κάποια ομάδα;

" Δεν υπάρχει αμφιβολία πως έχει το επίπεδο για να παίξει στο ΝΒΑ, αλλά δεν μπορώ να προβλέψω με ακρίβεια τι ρόλο θα έχει στην ομάδα που θα αγωνιστεί, όταν μετακομίσει στο ΝΒΑ".

- Όσον αφορά στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Superfoods, πως βλέπεις τη μονομαχία στο ΟΑΚΑ;

" Πρέπει να παίξουμε πραγματικά καλά, ως σύνολο, ειδικά στο κομμάτι της επιθετικότητας με την οποία αμυνόμαστε. Όποτε είμαστε συνεπείς στο πίσω μέρος του παρκέ, μετατρεπόμαστε σε μία σκληρή ομάδα, που είναι δύσκολο να τη νικήσεις. Το ΟΑΚΑ είναι ένα πολύ δύσκολο γήπεδο και ο Παναθηναϊκός έχει τρομερούς οπαδούς, είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Γι αυτό, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε κάθε κομμάτι του παιχνιδιού".

- Τι είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά;

" Πρέπει σίγουρα να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα και να δουλέψουμε πολύ στο αμυντικό κομμάτι. Αν καταφέρουμε να βγάλουμε επιθέσεις μέσα από την καλή άμυνά μας, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη. Είμαστε πολύ δυνατοί επιθετικά και διαθέτουμε το know how για να το χρησιμοποιήσουμε, αλλά το πιο σημαντικό είναι η αμυντική συμπεριφορά και η ένταση που θα βγάλουμε στο γήπεδο. Αν καταφέρουμε να αναπτύξουμε αυτά στον αγώνα, τότε η νίκη θα είναι πιο κοντά".

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ