ΜΠΑΣΚΕΤ

Άντονι Ράντολφ: Από... εξόριστος έγινε απαραίτητος

Άντονι Ράντολφ: Από... εξόριστος έγινε απαραίτητος

Η Ρεάλ είχε αποφασίσει μετά το τέλος της σεζόν 2017/18 να λύσει το συμβόλαιο του Άντονι Ράντολφ. Αυτό τελικά δεν έγινε. Τέσσερις μήνες αργότερα, ο άλλοτε ΝΒΑερ είναι, ξανά, απαραίτητος στους Μαδριλένους.

Ο Άντονι Ράντολφ ήταν ο κορυφαίος της Ρεάλ στη νίκη της με 91-85 μέσα στο Μιλάνο επί της Αρμάνι , έχοντας 25 πόντους, 11 ριμπάουντ και 33 βαθμούς στο σύστημα ranking. Μαζί με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ αναδείχθηκε MVP της 2ης αγωνιστικής της EuroLeague . Κι όμως, μερικούς μήνες νωρίτερα δεν ήταν καν σίγουρο ότι θα είναι παίκτης της Ρεάλ.

Το φινάλε της σεζόν 2017/18 βρήκε την “Βασίλισσα” κάτοχο της EuroLeague και του ισπανικού πρωταθλήματος. Με την... αστερόσκονη από την λάμψη του Λούκα Ντόντσιτς και του Σέρχιο Γιουλ να έχει κατακαθίσει, οι Μαδριλένοι έκαναν τον προγραμματισμό τους για την επόμενη σεζόν. Και υπήρχε ένα πράγμα που είχε γίνει από την αρχή σαφές: Ο Άντονι Ράντολφ δεν είχε θέση σε αυτόν.

Στην Ρεάλ είχαν κουραστεί με τον Αμερικανό με το σλοβένικο διαβατήριο φόργουορντ/σέντερ. Τα αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα και η γενικότερη συμπεριφορά του εκτός παρκέ – όταν γενικά ήταν αδιάφορος και αργούσε σε προπονήσεις – τον είχαν θέσει ήδη εκτός ροτέισον του Πάμπλο Λάσο στο φινάλε της σεζόν. Το μοναδικό “αγκάθι” ήταν το γεγονός ότι είχε συμβόλαιο μέχρι το 2020, ωστόσο στην Ρεάλ φαινόταν να μην τους ενδιαφέρει αυτό. Απλώς δεν ήθελαν τον Ράντολφ και δεν το έκρυβαν. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως περίμεναν στη Μαδρίτη.

Οι μέρες περνούσαν και ο Ράντολφ δεν φαινόταν διατεθειμένος να αποχωρήσει. Ήξερε εξάλλου ότι δεν θα μπορούσε να βρει πουθενά συμβόλαιο με παρόμοιες αποδοχές που είχε στη Μαδρίτη. Στην Ρεάλ είδαν ότι δεν υπήρχε ενδιαφερόμενη ομάδα. Κάποια στιγμή, γύρω στον Ιούλιο, αντιλήφθηκαν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να διατηρήσουν τον Αμερικανό στις τάξεις τους, με τον Λάσο να τον περιλαμβάνει στα πλάνα του. Τώρα έμελλε να βρουν έναν τρόπο να πάρουν τα περισσότερα που μπορούσαν από αυτόν.

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ, ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Στο ξεκίνημα της σεζόν ο Ράντολφ μοιάζει με άλλο παίκτη σε σχέση με πέρυσι. Βασικά, μοιάζει με το παίκτη που είχε στο μυαλό της η Ρεάλ όταν τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2016, θέλοντας να χτίσει γύρω από αυτόν την γραμμή ψηλών της.

Ο άλλοτε ΝΒΑερ έχει κάνει εξαιρετική εκκίνηση φέτος, αφού έχει 10.5 πόντους και 5.3 ριμπάουντ μέσο όρο σε 22 λεπτά στο ισπανικό πρωτάθλημα (4 αγώνες) και – χάρη στα... όργια κόντρα στη Μιλάνο – αριθμεί 20.5 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ ανά αγώνα σε 25 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague (2 αγώνες). Σαφώς και είναι νωρίς για να κριθεί ο 29χρονος φόργουορντ/σέντερ, αφού το δείγμα των αγώνων είναι μικρό και ο ίδιος έχει συνηθίσει τον κόσμο σε πολλά πάνω-κάτω, αλλά η αλήθεια είναι ότι μοιάζει πιο συγκεντρωμένος από ποτέ.

Ο Ράντολφ δεν είναι ένας συνηθισμένος παίκτης. Με ύψος 2.11 μέτρα κινείται στο γήπεδο σαν περιφερειακός, μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του και τους συμπαίκτες του (όταν τουλάχιστον δεν το παρακάνει με σουτ από μέση απόσταση), να παίξει με πρόσωπο και πλάτη στο καλάθι και να υποστηρίξει την άμυνα με αλλαγές. Είναι το πρότυπο του σύγχρονου ψηλού. Απλώς δεν έχει πάντα τον απαιτούμενο βαθμό συγκέντρωσης. Αν τον είχε όμως δεν θα βρισκόταν στην Ευρώπη, αλλά στο ΝΒΑ.

Η σεζόν βρίσκεται μόλις στο ξεκίνημά της. Οι ομάδες έχουν μπροστά τους έναν... μαραθώνιο. Την δεδομένη στιγμή ωστόσο η Ρεάλ δείχνει να έχει “κερδίσει” ξανά έναν παίκτη που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Και αυτό την κάνει ακόμα πιο τρομακτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ