EUROLEAGUE

Θρίαμβος για Ρεάλ, πρώτη νίκη ο Αγγέλου

Θρίαμβος για Ρεάλ, πρώτη νίκη ο Αγγέλου

Η Ρεάλ έφτασε αισίως στο 25-0 σε όλες τις διοργανώσεις, ο Βαγγέλης Αγγέλου πανηγύρισε την πρώτη του νίκη ως κόουτς της Εφές ενώ η Λαμποράλ Κούτσα πήρε το ''θρίλερ'' με την Ομπραντόιρο. Ο απόηχος των ομάδων της Euroleague στα εγχώρια πρωταθλήματα.

To... πιεσμένο πρόγραμμα της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν το πρώτο πρόβλημα. Η Μπαρτσελόνα ήταν το δεύτερο. Εν τέλει, η ''Βασίλισσα'' μετέτρεψε σε θρίαμβο το clasico με τους Καταλανούς, επικράτησε με 98-84 κι έφτασε στο 25-0 σε όλες τις διοργανώσεις φέτος (13/13 στην ACB, 10/10 στην Euroleague, 2/2 στο Super Copa)!

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Ρούντι Φερναντεθ, ο οποίος σημείωσε 18 πόντους ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης είχε 13 πόντους. Πολύ καλό παιχνίδι για τη ''Βασίλισσα'' έκανε και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ που πέτυχε 15 πόντους και μοίρασε 6 ασίστ. Από κει και πέρα, η Λαμποράλ Κούτσα ζορίστηκε κόντρα στην Ομπραντόιρο όμως επικράτησε 92-94 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντρές Νοτσιόνι (26π.)! Ο Ξανθόπουλος με 1/2 βολές μείωσε σε 92-93 ενώ ο Σαν Εμετέριο από τη γραμμή των βολών ''κλείδωσε'' τη νίκη των Βάσκων. Όσον αφορά τη Μάλαγα, η ομάδα της Ανδαλουσίας αντιμετωπίζει αύριο την Φουενλαμπράδα με αμφίβολο τον Φραν Βάσκεθ .

Εντός συνόρων, ο Ολυμπιακός γνώρισε απρόσμενη ήττα από τον ΚΑΟΔ στη Δράμα με 75-69 κι έχασε έδαφος στην ''κούρσα'' για την πρώτη θέση στη regular season που ισοδυναμεί με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Οι ''ερυθρόλευκοι'' παρουσίασαν κακό πρόσωπο στο παιχνίδι, έχοντας 58% στις βολές, 46% στα δίποντα, 19% στα τρίποντα κι έτσι γνώρισαν τη δεύτερη ήττα της σεζόν, μετά τον αποκλεισμό στον ημιτελικό Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό. Από την πλευρά τους, οι ''πράσινοι'' επικράτησαν με 81-61 του ΠΑΟΚ και πλέον στρέφονται στην προσεχή αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο. Μετά τη σημερινή ήττα των ''ερυθρολεύκων'', ο Παναθηναϊκός εδραιώθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας πια απόσταση δύο νικών από τους Πειραιώτες.

Στην Τουρκία, η Εφές Αναντολού ζορίστηκε απέναντι στην Τουρκ Τέλεκομ όμως επιβλήθηκε με 75-69 στην παράταση (62-62 κ.α.), στο ντεμπούτο του Βαγγέλη Αγγέλου στην τεχνική ηγεσία . Ήταν η 11η συνεχόμενη νίκη στην TBL για την Εφές (11-2) που συνεχίζει να βρίσκεται σε απόσταση... αναπνοής από την πρωτοπόρο Μπάνβιτ (12-1) του Δημήτρη Ιτούδη. Ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ ενώ ο Κώστας Βασιλειάδης παραμένει εκτός δράσης λόγω τραυματισμού. Κατά τα άλλα, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ δεν είχε προβλήματα απέναντι στην Ουσάκ Σπορτίφ (97-67) ενώ η Γαλατάσαραϊ επιβλήθηκε με 85-73 της Άνκαρα. Ο Εργκίν Αταμάν είδε τον Φουρκάν Αλντεμίρ να τελειώνει το ματς με 16 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Στη Γερμανία η Μπάγερν νίκησε με 87-70 την Ουλμ και φιγουράρει στην κορυφή της κατάταξης με ρεκόρ 14-1. Ο Μάλκομ Ντιλέινι είχε 18 πόντους ενώ ο Τζον Μπράιαντ πέτυχε νταμπλ-νταμπλ με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ. Για την VTB United League, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας υποδέχεται αύριο την Νεπτούνας. Στην Αδριατική Λίγκα, η Παρτίζαν χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ιγκοκέα με 80-83 (71-71 κ.α.). Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ''κλείδωσε'' τη νίκη της Παρτίζαν με 2/2 βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης ενώ ακολούθησε άστοχο τρίποντο του Μίρκοβιτς για τους γηπεδούχους. Από κει και πέρα, η Μακάμπι αντιμετωπίζει αύριο την Χαποέλ Χολόν για το πρωτάθλημα Ισραήλ ενώ η Αρμάνι Μιλάνο είχε εύκολο έργο απέναντι στην Αβελίνο ( 94-58 ) για τη 13η αγωνιστική της Serie A.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ