EUROLEAGUE

Στο 17-0 η Ρεάλ, ''τέζα'' η ΤΣΣΚΑ!

Στο 17-0 η Ρεάλ, ''τέζα'' η ΤΣΣΚΑ!

Η Ρεάλ έγινε η πρώτη ομάδα από καταβολής ACB που τελειώνει αήττητη τον α' γύρο της regular season, ο Άντι Πάνκο... ξέρανε τη Λαμποράλ Κούτσα ενώ η ΤΣΣΚΑ ηττήθηκε με ''τρελό'' τρίποντο του Ογκούστιν! Ο απολογισμός των ομάδων της Euroleague στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Στη Μαδρίτη, η Ρεάλ ξεπέρασε το… σοκ της πρώτης φετινής ήττας από την ΤΣΣΚΑ και ξέσπασε στη Μάλαγα με το υπέρ της 88-67. Έτσι οι Μαδριλένοι έκαναν το 17/17 στην ισπανική Λίγκα κι έγιναν η πρώτη ομάδα από καταβολής ACB που ολοκληρώνει αήττητη τον α' γύρο της regular season!

Ο Σέρχιο Γιούλ έδωσε το σύνθημα για τη Ρεάλ, τελειώνοντας το ματς κόντρα στην Ουνικάχα με 21 πόντους, 6/8 τρίποντα (σ.σ. 6/6 στο πρώτο ημίχρονο) και 28 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα του Πάμπλο Λάσο προηγήθηκε με +22 (51-29) στο 18', βάζοντας από νωρίς τις βάσεις της 17ης φετινής νίκης εντός συνόρων. Για τη Μάλαγα που πλέον στρέφεται στην αναμέτρηση της προσεχούς Πέμπτης (30/01) με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, ο Βλάντιμιρ Στίματς σημείωσε νταμπλ-νταμπλ με 10 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Στη Σεβίλλη, η Καχασόλ ζόρισε την Μπαρτσελόνα όμως οι Καταλανοί επικράτησαν 57-62 αν και αγωνίστηκαν χωρίς τους Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Ματσέι Λάμπε. Έτσι οι ''μπλαουγκράνα'' ανέβηκαν στο 12-5 στην ACB, πίσω από την πρωτοπόρο Ρεάλ (17-0) και τη Βαλένθια (15-2). Ο Τσάβι Πασκουάλ είδε τον Άλεξ Αμπρίνες να τελειώνει το ματς με 17 πόντους ενώ ο Άντε Τόμιτς άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ με 12 πόντους και 8 ριμπάουντ. Όσον αφορά τη Λαμποράλ Κούτσα, οι Βάσκοι του Σέρτζιο Σκαριόλο ηττήθηκαν 74-73 από τη Φουενλαμπράδα με buzzer-beater του Άντι Πάνκο ωστόσο εξασφάλισαν την πρόκριση στο Copa del Rey που φέτος διεξάγεται στη Μάλαγα (06-09/02).

Στο 17-0 η Ρεάλ, ''τέζα'' η ΤΣΣΚΑ!

Ο Άντι Πάνκο πέτυχε το νικητήριο τρίποντο επί της Λαμποράλ Κούτσα

Στην Τουρκία, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ ξεπέρασε το εμπόδιο της Μερσίν στην Sports Arena με 87-73 , πετυχαίνοντας την πέμπτη συνεχόμενη νίκη της στην TBL. Ο Λούκα Ζόριτς ήταν πρώτος σκόρερ της Φενέρ με 14 πόντους (7/10 δίπ.) και ακολούθησαν οι Ονάν (12π.), Μπιέλιτσα (12π.) και Μαχμούτογλου (11π.). Εν τω μεταξύ, αύριο διεξάγεται το ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης ανάμεσα στη Γαλατάσαραϊ και την Εφές Αναντολού. Στην Ιταλία, η Αρμάνι Μιλάνο αντιμετωπίζει αύριο εκτός έδρας τη Βαρέζε.

Εντός συνόρων, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα του Πανελευσινιακού με 76-54 . Οι ''πράσινοι'' προηγήθηκαν στο 8'30'' με 22-0 ενώ έφτασαν στις 14 συνεχόμενες νίκες στην Basket League ΟΠΑΠ. Ο Νίκος Παππάς τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και 4 λάθη. Αύριο (27/01, 19:15) ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ τον Ηλυσιακό, στο παιχνίδι που ρίχνει την αυλαία της 15ης αγωνιστικής στην Α1.

Στο 17-0 η Ρεάλ, ''τέζα'' η ΤΣΣΚΑ!

Ο Νίκος Παππάς σημείωσε 15 πόντους κόντρα στον Πανελευσινιακό

Για την VTB United League, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας γνώρισε την ήττα από την Χίμκι με απίστευτο buzzer beater του Τζέιμς Όγκουστιν. Η Χίμκι ισοφάρισε αρχικά σε 87-87 με τον Λόντσαρ στα 2.2'' για τη λήξη, οι παίκτες του Έτορε Μεσίνα έκαναν την επαναφορά, ο Όγκουστιν έκλεψε την μπάλα και με… τρίποντο εν κινήσει έγραψε το τελικό 90-87! Στη Γερμανία, η Μπάγερν επιβλήθηκε 90-97 της Μιτελντόϊστερ με πρώτο σκόρερ τον Χέικο Σάφαρτζικ, κάνοντας το 16-2 στη γερμανική Λίγκα. Για την Αδριατική Λίγκα, η Παρτίζαν αντιμετωπίζει αύριο την ΜΖΤ Σκοπίων ενώ στο πρωτάθλημα Ισραήλ, η Μακάμπι υποδέχεται αύριο την Μπνέι Χερτζλία.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ