EUROLEAGUE

Σερί, εκπλήξεις και φαβορί!

Σερί, εκπλήξεις και φαβορί!

Η Ρεάλ του 15-0, η ντροπιαστική ήττα της Μπαρτσελόνα, o θρίαμβος του Ιτούδη επί του Ομπράντοβιτς, το... άγχος του Μπλατ και το στραβοπάτημα της Σιένα. Διαβάστε στο Euroleague Greece τον απολογισμό των ομάδων της Euroleague στα εγχώρια πρωταθλήματα!

Στην Ισπανία, η Ρεάλ συνεχίζει με το γκάζι πατημένο, ξεπέρασε το εμπόδιο της Εστουντιάντες στο ντέρπι της Μαδρίτης με 72-57 κι έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο σερί της σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις εντός κι εκτός συνόρων!

Λίγες μέρες, λοιπόν, μετά την ανανέωση της συνεργασίας με τον κόουτς Πάμπλο Λάσο ως το καλοκαίρι του 2016 κι αφού πρόλαβε να κάνει ρεκόρ προσέλευσης σε εντός έδρας αγώνα της Euroleague κόντρα στη Ζαλγκίρις, η ''Βασίλισσα'' έκανε σχετικά εύκολα το 7/7 στην ACB. Αν, μάλιστα, συνυπολογίσουμε το 6/6 στην Euroleague και το 2/2 στο ισπανικό Super Copa στη Βιτόρια, το φετινό σερί νικών της Ρεάλ φτάνει στο απίστευτο 15-0. Το Palacio de Deportes είχε εκλεκτές παρουσίες αφού οι Ντιέγο Λόπεθ και Πέπε παρακολούθησαν live το νέο σόου της μπασκετικής Ρεάλ!

Όσον αφορά την Μπαρτσελόνα, οι ''μπλαουγκράνα'' γνώρισαν βαριά ήττα από την ουραγό Ομπραντόιρο του Βασίλη Ξανθόπουλου με 77-60 ενώ ο ηγέτης των Καταλανών, Χουάν Κάρλος Ναβάρο έθεσε άπαντες προ των ευθυνών τους, κάνοντας λόγο για ντροπιαστική εμφάνιση! Κι όλα αυτά λίγες μέρες πριν από την αναμέτρηση με την -αήττητη στην Euroleague- Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Κατά τα άλλα, η Λαμποράλ Κούτσα ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο της Μανρέσα με 64-69 και πλέον στρέφεται στον αγώνα της προσεχούς Παρασκευής (29/11) με τον Παναθηναϊκό, στην Fernando Buesa Arena. Όσον αφορά τη Μάλαγα, η ομάδα της Ανδαλουσίας ξεπέρασε την πρόσφατη ήττα από τον Ολυμπιακό και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά το 68-75 επί της Μπιλμπάο στην Bilbao Arena.

Σερί, εκπλήξεις και φαβορί!

Η Μάλαγα του Φραν Βάσκεθ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό

Στην Τουρκία, η Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη κυριάρχησε στο ντέρμπι απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με 91-76 κι αποσπάστηκε δύο νίκες στην κορυφή της TBL! Πλέον η Μπάνβιτ βρίσκεται στο 7-0, ενώ η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του ''Ζοτς'' υποχώρησε στο 5-2 με τις Αναντολού Εφές, Ουσάκ, Άνκαρα και Καρσίγιακα. Οι προσπάθειες του Μπογκντάνοβιτς (12π.) δεν ήταν αρκετές για τη Φενέρ που πλέον στρέφεται στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, στο Palau Blaugrana. Κατά τα άλλα, η Εφές Αναντολού του Κώστα Βασιλειάδη (11π.) επιβλήθηκε της Ελίν Εντιρνέ του Χρήστου Ταπούτου (4π.) με 95-79 στο Abdi Ipekci της Κωνσταντινούπολης ενώ η Γαλατάσαραϊ επικράτησε εκτός έδρας της Σελτσούκ με 69-91.

Εντός συνόρων, ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την 16η συνεχόμενη νίκη του στις αναμετρήσεις με τον Άρη σε διάστημα 5μιση ετών, επικρατώντας με 75-59 στο Αλεξάνδρειο και δίνοντας συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη βελτίωσε την άμυνά της στο δ' δεκάλεπτο και περιόρισε τον Άρη στους εφτά πόντους σε αυτό το διάστημα, ''καθαρίζοντας'' το παιχνίδι παρά το 26% πίσω από τα 6μ.75. Για τους ''πράσινους'' δεν αγωνίστηκε ο ανέτοιμος Στεφάν Λάσμε. Από κει και πέρα, ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα (25/11, 19:15) τον Απόλλωνα Πάτρας στο ΣΕΦ και θέλει να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί του σε Α1 και Euroleague.

Σερί, εκπλήξεις και φαβορί!

Τις 16 σερί νίκες επί του Άρη έφτασε ο Παναθηναϊκός του Λουκά Μαυροκεφαλίδη!

Στην Αδριατική Λίγκα, η Παρτίζαν συνέτριψε εκτός έδρας την Ραντνίσκι με 66-92 και φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 7-2 μαζί με την Τσεντεβίτα. Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς τελείωσε το ματς με 22 πόντους (4/4 δίπ., 4/8 τρίπ., 2/3 βολ.) και οκτώ ριμπάουντ ενώ ο Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς πρόσθεσε 14 πόντους, πέντε ριμπάουντ και τρεις ασίστ σε 31'. Όσον αφορά τον Ερυθρό Αστέρα, η Zvezda αντιμετωπίζει σήμερα (25/11) την Μέγκα Βιζούρα στη Hala Pionir.

Στη Γαλλία, η Στρασμπούρ συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα μετά τη νίκη επί της Μπάμπεργκ και συνέτριψε την Ορτέζ με 73-43, κάνοντας έτσι το 5-3 στη γαλλική LNB. Ο Αμπρομάιτις τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους και εφτά ριμπάουντ, ο Ντιότ πρόσθεσε 13 πόντους, πέντε ασίστ και ισάριθμα ριμπάουντ ενώ ο Αζινσά σταμάτησε στους 11 πόντους. Όσον αφορά τη Ναντέρ, οι πρωταθλητές Γαλλίας αντιμετωπίζουν σήμερα (25/11) εκτός έδρας την Ορτέζ και θέλουν το θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να παραμείνουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας ήδη ρεκόρ 7-1. Για τη λιθουανική Λίγκα, η Ζαλγκίρις αντιμετωπίζει σήμερα (25/11) την Λιετκαμπέλις, την ομάδα όπου παραχώρησε πρόσφατα δανεικό τον Βαϊντας Καρινιάουσκας.

Στο Ισραήλ, η σημερινή (25/11) αναμέτρηση με την πρωτοπόρο Χάποελ Εϊλάτ του Όντεν Κάτας έχει ιδιαίτερη σημασία για την Μακάμπι Τελ Αβίβ, με δεδομένο ότι οι διοικούντες την ''ομάδα του λαού'' έχουν διχαστεί ως προς το αν πρέπει να κρατήσουν ή όχι τον Ντέιβιντ Μπλατ! Τα αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα σε συνδυασμό με την απρόσμενη ήττα από την Λαμποράλ Κούτσα στη NOKIA Arena δημιούργησαν προβληματισμό στις τάξεις της Μακάμπι ενώ ο Μπλατ παραδέχτηκε ότι τα πράγματα ζορίζουν επικίνδυνα. Στην Ουκρανία, η Μπουντιβέλνικ υποδέχεται αύριο (25/11) την Ντόνετσκ ενώ για το πρωτάθλημα Πολωνίας, η Ζιελόνα Γκόρα επικράτησε εκτός έδρας της Σλασκ Βρότσλαβ με 74-82. Κορυφαίος για τους πρωταθλητές Πολωνίας ο Κριστιάν Εγιένκα με 20 πόντους.

Σερί, εκπλήξεις και φαβορί!

Ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν νιώθει τόσο άνετα μετά τα τελευταία αποτελέσματα της Μακάμπι

Στην Ιταλία, η Αρμάνι Μιλάνο ''έτρεξε'' επιμέρους σκορ 34-5 στπ γ' δεκάλεπτο της αναμέτρησης με την Ρέτζιο Εμίλια κι επικράτησε με 73-52, επιστρέφοντας έτσι στα θετικά αποτελέσματα στην Serie A μετά την ήττα από τη Βενέτσια. Για τους νικητές, ο Κιθ Λάνγκφορντ σκόραρε 15 πόντους ενώ ο C.J. Γουάλας πρόσθεσε 11 πόντους και εφτά ριμπάουντ. Όσον αφορά τη Σιένα, το one man show του Ντάνιελ Χάκετ (25π., 7ρ. σε 40') δεν ήταν αρκετό για την Μοντεπάσκι που ηττήθηκε από την Καντού με 90-88 και υποχώρησε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 5-2, πίσω από την πρωτοπόρο Μπρίντιζι (6-1). Στην Γερμανία, η Μπάγερν πέρασε με 95-86 από την έδρα της ουραγού Βίρτσμπουργκ και παραμένει πρώτη στην Bundesliga με ρεκόρ 9-1, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Τζον Μπράιαντ (20π., 10ρ.). Σήμερα (25/11) η Μπάμπεργκ που μετράει 12 συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες στην Euroleague υποδέχεται την Τρίερ.

Στην VTB League, η ΤΣΣΚΑ ζορίστηκε όμως ξεπέρασε το εμπόδιο της Τρίουμφ με 69-59, με κορυφαίους τους Βιτάλι Φριτζόν (15π.), Σόνι Γουίμς (14π., 3κλ.), Βλαντιμιρ Μίτσοφ (11π.) και Κάιλ Χάινς (10π.). Για την ίδια διοργάνωση, η Λιέτουβος Ρίτας επιβλήθηκε της Ενισέι με 83-77, πανηγυρίζοντας έτσι την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στην Βαλτική Λίγκα. Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους (21π., 5ρ.) ''σφράγισε'' το θετικό αποτέλεσμα για τους Λιθουανούς που ξεπέρασαν την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ