EUROLEAGUE

Ρεκόρ ο Ναβάρο, νοκ άουτ ο Μίτροβιτς

Ρεκόρ ο Ναβάρο, νοκ άουτ ο Μίτροβιτς

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έφτασε αισίως τα 1.002 τρίποντα στην Liga Endesa, ο Λούκα Μίτροβιτς ''καρδιοχτύπησε'' τους ανθρώπους του Ερυθρού Αστέρα ενώ Ολυμπιακός και Ρεάλ συνεχίζουν αήττητοι! Ο απολογισμός των εγχώριων πρωταθλημάτων στο Euroleague Greece.

Στην Ισπανία, η ντροπιαστική ήττα από την Ομπραντόιρο φαίνεται πως έκανε καλό στην Μπαρτσελόνα!

Μετά, λοιπόν, τον θρίαμβο επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο ''Palau Blaugrana'', οι Καταλανοί συνέτριψαν τη Σαραγόσα με 73-50. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο βρέθηκε στο επίκεντρο, αφού έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της ACB μετά τον Αλμπέρτο Ερέρος που ξεπερνάει τα 1.000 τρίποντα στην καριέρα του! Ο κάπτεν των ''μπλαουγκράνα'' έφτασε αισίως τις 1.002 τρίποντες ''βόμβες'' και αποθεώθηκε από τον κόσμο ενώ το παιχνίδι διεκόπη και μπήκαν στο παρκέ τα παιδιά του για να μοιραστούν τη χαρά του πατέρα τους!

Ρεκόρ ο Ναβάρο, νοκ άουτ ο Μίτροβιτς

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο γιόρτασε το ιστορικό ρεκόρ μαζί με τα παιδιά του!

Κατά τα άλλα, η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε τις οκτώ συνεχόμενες νίκες στην Liga Endesa μετά το 62-97 επί της Καχασόλ στη Σεβίλλη! Οι Μαδριλένοι έκαναν το χρέος τους κι έδωσαν συνέχεια στο φετινό, νικηφόρο σερί σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις ενώ ο Πάμπλο Λάσο είδε τους δέκα από τους 12 παίκτες του να σκοράρουν. Ο Σέρχιο Γιούλ είχε 15 πόντους και πέντε ασίστ ενώ ο Νίκολα Μίροτιτς άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ με 13 πόντους και οκτώ ριμπάουντ για τη ''Βασίλισσα''.

Εν τω μεταξύ, η Μάλαγα είχε εύκολο έργο απέναντι στην Τενερίφη, επικρατώντας με 88-73. Έτσι η Ουνικάχα έκανε το 6-2 στην Ισπανία με κορυφαίους τους Ντράγκιτς (18π.) και Κανέρ-Μέντλι (15π., 8ρ.). Επιπλέον, η Λαμποράλ Κούτσα επικράτησε της Μούρθια με 98-90 στο τελευταίο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής στην Liga Endesa. Ο Τίμπορ Πλάις είχε 28 πόντους και 10 ριμπάουντ για τους Βάσκους του Σέρτζιο Σκαριόλο.

Στην Τουρκία, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ… ξέσπασε στην Σελτσούκ μετά την πρώτη φετινή ήττα στην Euroleague από την Μπαρτσελόνα, επικρατώντας με 97-80. O Γκάσπερ Βίντμαρ πέτυχε νταμπλ-νταμπλ με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ ενώ ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς τελείωσε το ματς με 18 πόντους για τη Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα στην TBL μετά την πρόσφατη ήττα από την πρωτοπόρο Μπάνβιτ.

Ρεκόρ ο Ναβάρο, νοκ άουτ ο Μίτροβιτς

Η Φενέρ ξέσπασε στην Σελτσούκ για την ήττα από την Μπαρσελόνα

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις της η Εφές που ξεπέρασε το εμπόδιο της ουραγού Μερσίν με 76-81. Πρώτος σκόρερ της ομάδας του Οκτάι Μαχμουτί ήταν ο Σεμίχ Ερντέν με 17 πόντους ενώ ο Κώστας Βασιλειάδης είχε οκτώ πόντους με 1/5 τρίποντα και 5/6 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, μια τάπα κι ένα λάθος σε 24'08''. Όσον αφορά τη Γαλατάσαραϊ, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε τις πέντε νίκες στην TBL με το 79-69 επί της Γκαζιάντεμπσορ, στο ντεμπούτο του Γιούρι Ζντοβτς στον πάγκο της! Για τη Γαλατά, ο Μάτσβαν είχε 17 πόντους και 12 ριμπάουντ ενώ ο Ποπς Μενσά-Μπονσού πρόσθεσε 12 πόντους στο πρώτο του παιχνίδι μετά την… κλωτσοπατινάδα στο ΣΕΦ και την απολογία του.

Για την Αδριατική Λίγκα, ο τραυματισμός του Λούκα Μίτροβιτς επισκίασε τη νίκη του Ερυθρού Αστέρα επί της Κρκα με 69-78! Ο 20χρονος πάουερ φόργουορντ γύρισε το γόνατό του σε σύγκρουση με γόνατο αντιπάλου και αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο. Αμέσως έκανε μαγνητική τομογραφία και οι γιατροί ενημέρωσαν πως δεν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση. Έτσι ο Μίτροβιτς θα ακολουθήσει θεραπείες για τις επόμενες τρεις εβδομάδες και δεν πρόκειται να αγωνιστεί στον αγώνα της προσεχούς Παρασκευής με τον Παναθηναϊκό. Όσον αφορά την Παρτίζαν, η ομάδα του Βουγιόσεβιτς ξεπέρασε τη 12η σερί εκτός έδρας ήττα από τη Ναντέρ στην Euroleague και επικράτησε στο Βελιγράδι της Ολίμπια Λουμπλιάνας με 63-52.

Εντός συνόρων, ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές στην τελευταία περίοδο και επιβλήθηκε του Άρη με 93-61, κάνοντας το 8/8 στην Basket League ΟΠΑΠ και το 18-0 σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις φέτος με κορυφαίους τους Μπέγκιτς, Ντάνστον! Για τους Πειραιώτες δεν αγωνίστηκε ο Στράτος Περπέρογλου που ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα. Αύριο (02/12, 5μ.μ.) ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στα Ιλίσια απέναντι στον Ηλυσιακό, στο παιχνίδι που ρίχνει την αυλαία της 8ης αγωνιστικής.

Ρεκόρ ο Ναβάρο, νοκ άουτ ο Μίτροβιτς

Ο Μίρζα Μπέγκιτς ήταν εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού στη νίκη επί του Άρη

Στη Βαλτική Λίγκα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έφτασε τις πέντε συνεχόμενες νίκες σε Euroleague και VTB League μετά το 50-67 επί της Κράσνιε Κρίλια, στη Σαμάρα. Πρώτος σκόρερ για την ''ομάδα του στρατού'' που μοιράζεται την κορυφή του Α ομίλου με την επίσης αήττητη Χίμκι, ο Βιτάλι Φριντζόν με 12 πόντους! Όσον αφορά τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, η ''Λόκο'' του Ευγκένι Πασούτιν ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Νίμπουρκ με 85-72, λίγες μόλις μέρες μετά την πρόκριση στο TOP-16 της Euroleague. Παράλληλα η Λιέτουβος επικράτησε εκτός έδρας της Τούροφ με 62-74. Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους είχε 21 πόντους με 3/6 δίποντα, 3/8 τρίποντα και 6/14 βολές. Στην Πολωνία, η Ζιελόνα Γκόρα δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στην Ταρνομπρζεγκ, επικρατώντας με 98-69.

Για τη γαλλική Λίγκα, η πρωταθλήτρια Ναντέρ γνώρισε την ήττα στην έδρα της Ντιζόν με 82-80 κι έπεσε στην τρίτη θέση της κατάταξης στην LNB με ρεκόρ 7-3, πίσω από την πρωτοπόρο Λιμόζ και την Ορλεάν. Οι προσπάθειες του Ντέιβιντ Λάιτι (14π., 4ρ.) δεν ήταν αρκετές για την ομάδα του Πασκάλ Ντοναντιέ. Δύσκολη εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Στρασμπούρ, που επικράτησε 75-77 της Χάβρης με πρώτο σκόρερ τον Ζερεμί Λελούπ (19π.). Στο ουκρανικό πρωτάθλημα, η Μπουντιβέλνικ ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Άζοβμας με 82-65. Στην Ιταλία, Αρμάνι Μιλάνο και Σιένα αντιμετωπίζουν αύριο (02/01) τις Βίρτους Ρόμα και Πιστόια, αντίστοιχα, για την όγδοη αγωνιστική της Serie A. Αύριο, επίσης, η Μακάμπι Τελ Αβίβ αντιμετωπίζει τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ για το πρωτάθλημα Ισραήλ.

Στη Γερμανία, η πρωτοπόρος Μπάγερν είχε εύκολο έργο απέναντι στην Μιτελντόιστερ αφού επιβλήθηκε 106-81 κάνοντας το 10-1 στην Bundesliga και παραμένοντας σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της! Για τους νικητές, ο Ντιόν Τόμπσον είχε 18 πόντους και εννιά ριμπάουντ ενώ ο Μάλκομ Ντιλέινι πρόσθεσε 12 πόντους και 5 ασίστ. Πλέον οι Βαυαροί του Σβέτισλαβ Πέσιτς ανεβάζουν στροφές για την προσεχή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, στο Μόναχο. Νίκη και για την Μπάμπεργκ, που επικράτησε εκτός έδρας της Όλντενμπουργκ με 59-73.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ