EUROLEAGUE

Ψάχνει νέα ρεκόρ η Ρεάλ!

Ψάχνει νέα ρεκόρ η Ρεάλ!

Την περασμένη εβδομάδα η Ρεάλ ισοφάρισε αυτό που ήταν μέχρι πρότινος το καλύτερο ξεκίνημα όλων των εποχών στην ιστορία της ACB. Εδώ και λίγες ώρες, οι Μαδριλένοι του Πάμπλο Λάσο κρατούν αυτό το ρεκόρ μόνο για πάρτη τους!

To σημερινό 65-76 επί της Χιπουσκόα στην San Sebastián Arena συνδυάστηκε με το 16-0 στην Liga Endesa, επίδοση που συνιστά το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της ισπανικής Λίγκας!

Έτσι η Ρεάλ του Πάμπλο Λάσο ξεπέρασε την προηγούμενη καλύτερη επίδοση που ανήκε επίσης στη ''Βασίλισσα'' της σεζόν 1987-'88 (15-0), όταν αγωνίζονταν ακόμα στη Μαδρίτη οι Φερνάντο Μαρτίν , Χοσέ Μπιριούκοφ, Χουάν Αντόνιο Κορμπαλάν καθώς και οι Αμερικανοί Γουέντελ Αλέξις και Μπραντ Μπράνσον!

Επόμενος άμεσος στόχος για τη Ρεάλ του 31-0 σε όλες τις διοργανώσεις φέτος; Το αήττητο στον α' γύρο της regular season στην ACB, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν στην ACB. Για να συμβεί όμως αυτό, η ''Βασίλισσα'' θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μάλαγα, στο Palacio de Deportes της Μαδρίτης (26/01). Κορυφαίος στη σημερινή νίκη της Ρεάλ επί της Χιπουσκόα ήταν ο Σέρχιο Γιούλ με 18 πόντους (4/7τρίπ.).

Κατά τα άλλα, η Λαμποράλ Κούτσα έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στο Copa del Rey μετά το 92-83 επί της Σαραγόσα μπροστά σε 9.843 φιλάθλους που βρέθηκαν το μεσημέρι στην Fernando Buesa Arena! Κορυφαίοι από πλευράς νικητών οι Τίμπορ Πλάις (25π., 9 ριμπ.) και Αντρές Νοτσιόνι (21π.).

Ψάχνει νέα ρεκόρ η Ρεάλ!

Σε τροχιά Copa del Rey βρίσκεται η Λαμποράλ Κούτσα

Όσον αφορά την Μπαρτσελόνα, οι Καταλανοί ''σκόρπισαν'' με 73-56 την Εστουντιάντες κι ανέβηκαν στην τρίτη θέση της κατάταξης στην Liga Endesa με ρεκόρ 11-5, πίσω από την πρωτοπόρο Ρεάλ (16-0) και τη Βαλένθια (14-2). Ο Κώστας Παπανικολάου είχε 11 πόντους (3/7 διπ., 1/2 τριπ., 2/2 βολές), 3-3 ριμπ., 3 ασίστ, 1 λάθος, 1 κλέψιμο σε 25.48''. Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις της και η Μάλαγα του Χοάν Πλάθα μετά το 76-66 επί της Γκραν Κανάρια . Για την ομάδα της Ανδαλουσίας, ο Στίματς πέτυχε νταμπλ-νταμπλ με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Για τη VTB United League, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από την Παρτίζαν στο Βελιγράδι, επικρατώντας με 75-40 της Άζοβμας και κάνοντας το 11-1 στη διοργάνωση. Όσον αφορά τη Λοκομοτίβ Κουμπάν , η ομάδα του Ευγκένι Πασούτιν ηττήθηκε με 67-70 από τη Νίζνι Νόβγκοροντ έπειτα από τρίποντο του Ντιμίτρι Χοστόφ στα 10'' για τη λήξη! Ο Μάρκους Ουίλιαμς προσπάθησε να στείλει τον αγώνα στην παράταση αλλά αστόχησε πίσω από τα 6μ.75 στα 3''. Στη Λιθουανία, η Ζαλγκίρις Κάουνας ανέβασε στροφές στην τέταρτη περίοδο κι επικράτησε 84-71 της Πριενάι, κάνοντας το 7-3 στην LKL.

Ψάχνει νέα ρεκόρ η Ρεάλ!

Η ΤΣΣΚΑ του Νέναντ Κρστιτς είχε εύκολο έργο απέναντι στην Άζοβμας

Στο Ισραήλ, η Μακάμπι επιβλήθηκε 86-79 της Χαποέλ Γκαλίλ/Γκιλμπόα, στην Nokia Arena. Για την ''ομάδα του λαού'' ο Ντέβιν Σμιθ τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους κι 6 ριμπάουντ ενώ ο Άλεξ Τάιους άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ. Για την ιταλική Serie A, η Αρμάνι Μιλάνο συνέτριψε την Μπρίντιζι με 89-65 κι επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Κορυφαίος από πλευράς νικητών ο Κιθ Λάνγκφορντ με 20 πόντους.

Στη Γερμανία και την Τουρκία δεν υπήρχε αγωνιστική δράση το διήμερο, λόγω της διεξαγωγής των All Star Games. Όσον αφορά τα... προσεχώς, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται αύριο (20/01) τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ ενώ η Παρτίζαν δοκιμάζεται στην Κροατία κόντρα στη Ζαντάρ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ