EUROLEAGUE

Νίκες στα ντέρμπι για Ρεάλ, Φενέρ

Νίκες στα ντέρμπι για Ρεάλ, Φενέρ

Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ συνέτριψε την Εφές Αναντολού στο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης, η Λαμποράλ Κούτσα γνώρισε βαριά ήττα από τη Ρεάλ ενώ η Γαλατάσαραϊ ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο της Μπεσίκτας.

Η Φενέρ έκανε επίδειξη ισχύος απέναντι στην Εφές Αναντολού επικρατώντας με το… εκκωφαντικό 84-65!

Κορυφαίος για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς με 24 πόντους ενώ ο Νεμάνια Μπιέλιτσα πρόσθεσε 10 πόντους και 11 ριμπάουντ κόντρα στην Εφές Αναντολού που γνώρισε δεύτερη συντριβή σε ισάριθμα παιχνίδια μετά τη βαριά ήττα από τη Γαλατάσαραϊ στην πρεμιέρα της TBL. Ο Κώστας Βασιλειάδης είχε 7 πόντους σε 18'06'' για τους φιλοξενούμενους.

Κατά τα άλλα, οι Βάσκοι του Σέρτζιο Σκαριόλο θα ταξιδέψουν στην Κύπρο για την αναμέτρηση της προσεχούς Παρασκευής (25/10) με τον Παναθηναϊκό κουβαλώντας το βαρύ 105-72 από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το 105-72 επί της Λαμποράλ Κούτσα συνιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη διαφορά (+33) της «Βασίλισσας» στην Liga Endesa. Όσον αφορά τη Γαλατάσαραϊ και τις υποχρεώσεις της στη 2η αγωνιστική της Τουρκίας, η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού νίκησε έστω και δύσκολα στην έδρα της την Μπεσίκτας με 87-82, έχοντας κορυφαίους τους Ζόραν Έρτσεγκ (19π., 6ρ.), Τζαμόντ Γκόρντον (19π.) και Εντέρ Αρσλάν (12π., 6ασ.).

Εντός συνόρων ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες απέναντι στον Ηλυσιακό, επικρατώντας με 57-78 και διπλασιάζοντας τις νίκες του στη φετινή Α1. Ο Ματ Λοτζέσκι έδωσε συνέχεια στο σερί των θετικών εμφανίσεων με 21 πόντους και οκτώ ριμπάουντ για τους πρωταθλητές Ευρώπης που παρατάχθηκαν στα Ιλίσια χωρίς τους Στράτο Περπέρογλου (τενοντίτιδα), Μίρζα Μπέγκιτς (ενοχλήσεις στη μέση). Αύριο (21/10) ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Πανελευσινιακό.

Στην Ισπανία, η Ουνικάχα Μάλαγα επικράτησε εκτός έδρας της Καχασόλ (65-85) με κορυφαίο τον Νικ Κανέρ-Μέντλεϊ (21π., 5ρ.) ενώ η Μπαρτσελόνα δυσκολεύτηκε όμως ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπανταλόνα με 80-83. Ο Τζόι Ντόρσεϊ σημείωσε 13 πόντους για τους μπλαουγκράνα ενώ ο Κώστας Παπανικολάου πρόσθεσε 6 πόντους (1/1 βολ., 1/2δίπ., 1/3τρίπ.) σε 31'42''.

Στην Γερμανία, η Μπάγερν του Σβέτισλαβ Πέσιτς έκανε επίδειξη ισχύος απέναντι στους Σκάιλαϊνερς επικρατώντας με 97-65, δύο μέρες μετά την παρθενική νίκη της στην Euroleague. Εκτός έδρας νίκη σημείωσε η Μπάμπεργκ που επικράτησε 74-86 της Μπρεμερχάβεν. Στην γαλλική Λίγκα, η πρωταθλήτρια Ναντέρ που ζόρισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην πρεμιέρα της Euroleague, πανηγύρισε τη νίκη στην έδρα της Παρί-Λεβαλουά με 85-94 ενώ η Στρασμπούρ δεν συνάντησε δυσκολίες απέναντι στην Αντίμπ (50-69).

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε 72-54 της Αστάνα στο πλαίσιο της VTB League ενώ για την ίδια διοργάνωση, η Λιέτουβος Ρίτας επιβλήθηκε 66-51 της Λοκομοτίβ Κουμπάν στο Κράσνονταρ, δίνοντας συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα μετά τη σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα της Euroleague. Για τη λιθουανική LKL, η Ζαλγκίρις του Ηλία Ζούρου συνέτριψε την Πιένο με 83-57 ενώ η Μακάμπι Τελ Αβίβ επιστρέφει αύριο (21/10) στις εντός συνόρων υποχρεώσεις της αφού υποδέχεται την Μακάμπι Χάιφα.

Για την Αδριατική Λίγκα, ο Ερυθρός Αστέρας ζορίστηκε κόντρα στην Ολίμπια Λιουμπλιάνα όμως επικράτησε με 61-62 ενώ η Παρτίζαν έκανε το 80-65 κόντρα στην Ζαντάρ. Η Σιένα γνώρισε την πρώτη της ήττα στην Serie A από την Ρέτζιο Εμίλια με 67-59 παρά τις προσπάθειες του Τζος Κάρτερ (18π.) και η Αρμάνι Μιλάνο επιβλήθηκε 84-72 της Βαρέζε. Στην Πολωνία, η Ζιέλονα Γκόρα υποδέχεται αύριο την Τρεφλ Σόποτ ενώ στην Ουκρανία η Μπουντιβέλνικ γνώρισε ήττα στις λεπτομέρειες από τη Φέρο με 92-89.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ