EUROLEAGUE

Η Ρεάλ και τα φαβορί

Η Ρεάλ και τα φαβορί

Η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε αισίως στο 41-1 σε όλες τις διοργανώσεις, η Λαμποράλ Κούτσα επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα έπειτα από επτά σερί ήττες ενώ η ΤΣΣΚΑ ζορίστηκε όμως ξεπέρασε το εμπόδιο της Τρίουμφ. Αναλυτικά ο απολογισμός των ομάδων της Euroleague στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Στην Ισπανία, η Ρεάλ Μαδρίτης ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Μανρέσα με 69-92, φτάνοντας αισίως στο 20-0 στην ACB και στο 41-1 σε όλες τις διοργανώσεις φέτος!

Για τη ''Βασίλισσα'' που είχε τη συμπαράσταση πολλών φιλάθλων της μεταξύ των 5.000 θεατών του αγώνα, ο Σέρχιο Γιούλ τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης είχε 10 πόντους με 4/4 βολές και 3/4 δίποντα σε 12'53'' συμμετοχής.

Κατά τα άλλα, η Ουνικάχα Μάλαγα επικράτησε εκτός έδρας της Μούρθια με 76-78 , σημειώνοντας την έβδομη νίκη της στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές της ACB. Παράλληλα, η Λαμποράλ Κούτσα επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα έπειτα από επτά διαδοχικές ήττες σε Liga Endesa και Euroleague, με το 84-68 επί της Βαγιαδολίδ. Ο Τίμπορ Πλάις πέτυχε 16 πόντους για τους Βάσκους ενώ ο Λαμάρ Όντομ δεν αγωνίστηκε. Στο τελευταίο ματς της βραδιάς, η Μπαρτσελόνα... σκόρπισε την Τενερίφη με 78-56 . Ο Κώστας Παπανικολάου δεν αγωνίστηκε λόγω του κατάγματος στη μύτη που υπέστη στον πρόσφατο αγώνα με την Λαμποράλ Κούτσα.

Στην Τουρκία, η Εφές επικράτησε της Τράμπζονσπορ με 91-79 , η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ νίκησε την Αλιάγκα με 89-56 ενώ η Γαλατάσαραϊ δοκιμάζεται αύριο στην έδρα της Τόφας. Για την VTB United League, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ζορίστηκε όμως ξεπέρασε το εμπόδιο της Τρίουμφ με το υπέρ της 74-71 στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής. Η ''ομάδα του στρατού'' έτρεξε επιμέρους σκορ 18-3 και προηγήθηκε 69-61 στα 2'40'' για τη λήξη, ''κλειδώνοντας'' τη νίκη. Ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ τελείωσε το ματς για τους Μοσχοβίτες με 17 πόντους.

Όσον αφορά τη Λοκομοτίβ, η ομάδα του Ευγκένι Πασούτιν επιβλήθηκε 76-63 της Σπαρτάκ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντέρικ Μπράουν (16π.) και άξιο συμπαραστάτη τον Ρίτσαρντ Χέντριξ (12π. 6ρ.). Για την ιταλική Serie A, η Αρμάνι επικράτησε 89-66 της Μπολόνια και παραμένει στην κορυφή της κατάταξης με ρεκόρ 15-5. Οι Μιλανέζοι είχαν έξι ''διψήφιους'' και πρώτο σκόρερ τον Αλεσάντρο Τζεντίλε με 15 πόντους σε 24'.

Εντός συνόρων, ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε στη Νέα Σμύρνη αλλά επικράτησε του Πανιωνίου με 69-64 φτάνοντας τις 18 νίκες στην Basket League ΟΠΑΠ. Ο Στεφάν Λάσμε ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των ''πράσινων'' με 14 πόντους, 6/6 δίποντα και 4 ριμπάουντ ενώ θετικό ντεμπούτο έκανε ο Ζακ Ράιτ ο οποίος είχε 9 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ισάριθμα κλεψίματα και λάθη σε 20'32''. Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός συνδυάζοντας την ουσία με το θέαμα στο παιχνίδι του, κέρδισε στο ΣΕΦ το Ρέθυμνο με σκορ 105-64 , έχοντας για πρωταγωνιστή τον Μπράιαντ Ντάνστον, ο οποίος τέλειωσε το ματς με 18 πόντους (9/10 δίπ.) σε 20 λεπτά συμμετοχής.

Για την Αδριατική Λίγκα, η Παρτίζαν ηττήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα στο ντέρμπι του Βελιγραδίου με 63-57 για δεύτερη φορά φέτος! Στο Ισραήλ, η Μακάμπι υποδέχεται αύριο την Χαποέλ Ιερουσαλήμ ενώ για τη γερμανική Λίγκα, η Μπάγερν επιβλήθηκε εκτός έδρας της Τούμπινγκεν με 70-78.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ