EUROLEAGUE

Θέλει να κάνει την έκπληξη

Θέλει να κάνει την έκπληξη

Η πρώτη αντίπαλος του Παναθηναϊκού στη Euroleague, Τουρόφ κράτησε το 80% του περυσινού ρόστερ και είναι έτοιμη για το ντεμπούτο της στη μεγαλύτερη διοργάνωση της ηπείρου, σε συλλογικό επίπεδο. Ποιος είναι ο ρόλος του Μάρντι Κόλινς.

Η Τουρόφ είχε το δικό της μερίδιο στους τραυματισμούς, στην preseason και αυτό έκανε λίγο πιο δύσκολη την προσπάθεια εξεύρεσης της "χημείας". Λίγο πριν πατήσει το πόδι της για πρώτη φορά σε παρκέ που έχει το σήμα της Εuroleague, ενημερώνει επί των προθέσεων της, που δεν θα τις λέγατε... αδιάφορες. Mέσα σε όλα,οι πρωταθλητές Πολωνίας θα παίξουν και σε νέο γήπεδο που οικοδόμησαν για τις ανάγκες της Euroleague.

Ο κόουτς των πρώτων αντιπάλων του Παναθηναϊκού, Μίοντραγκ Ραϊκοβιτς μίλησε στη Euroleague TV για τα όσα έχει στο μυαλό του.

Εννέα παίκτες της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, έμειναν στο ρόστερ για να βοηθήσουν στο ντεμπούτο στη Euroleague

"Κατ' αρχάς, πρέπει να πω ότι δεν ήταν εύκολο. Αλλά είχα δουλέψει με κάποιους όχι μόνο μια, αλλά δυο και τρεις σεζόν και το γεγονός ότι έμειναν κάνει τη δουλειά μου πιο εύκολη. Κάναμε λίγες προσθήκες και ελπίζουμε πως θα προσαρμοστούν το συντομότερο στις ανάγκες μας. Ευχή μας είναι να παίξουμε καλύτερα από πέρυσι".

Ποιοι εξ αυτών που έμειναν πιστεύετε πως θα κάνει αίσθηση φέτος

"Δεν είναι εύκολο να κάνω αυτήν την πρόβλεψη. Πάντα περιμένω από τους παίκτες μου να δώσουν το μάξιμουμ αυτών που διαθέτουν. Αυτό είναι κάτι που περιμένω από όλους, σε κάθε στιγμή. Ίσως ο Μάρντι Κόλινς που έχει εμπειρία από τη Euroleague. Ίσως ο Βλαντ Μολντοβίνου που είναι νέος παίκτης, με πολλές δυνατότητες. Περιμένω πολλά από τους νέους παίκτες, όπως από τον Καρόλακ, ο οποίος πέρυσι ήταν η ευχάριστη έκπληξη".

Πώς είναι στην παρούσα φάση οι νέοι παίκτες (Μολντοβίνου, Κόλινς και Κοστρέφσκι);

"Όταν "χτίζαμε" το ρόστερ, είχαμε αποφασίσει να δώσουμε βάση όχι μόνο στο τι θα μπορούσε να προσφέρει όποιος ερχόταν κοντά μας, αλλά και στο χαρακτήρα τους. Πιστεύω ότι κάναμε διάνα. Βρήκαμε παίκτες που μπορούν να παίξουν καλά, στις πιο δύσκολες στιγμές. Που μπορούν να μας βοηθήσουν να πάρουμε νίκες, στη Euroleague. Περιμένω πολλά από αυτούς".

Πώς βλέπετε τους αντιπάλους σας, στον όμιλο;

"Τι να πω (γελάει). Είναι πραγματικό πολύ δύσκολο γκρουπ. Την ίδια ώρα, είναι ωραίο να είμαστε σε αυτόν τον όμιλο. Για εμένα είναι μεγάλη πρόκληση. Φυσικά, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης του μπάτζετ μας με των υπολοίπων ή της εμπειρίας από τη Euroleague ή της ποιότητας, αλλά θα προσπαθήσουμε να τους εκπλήξουμε".

Τι θα κάνει επιτυχημένη τη χρονιά;

"Η Τούροφ έχει πάντα τη φιλοδοξία να πάρει το εθνικό πρωτάθλημα. Σε ό,τι αφορά την πρώτη συμμετοχή στη Euroleague, πρέπει να προσπαθήσουμε να εκπροσωπήσουμε το πολωνικό μπάσκετ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν έχουμε και λίγη τύχη, ίσως να φτάσουμε στο ΤΟΡ16. Αν όχι, θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την ενέργεια μας, για το Eurocup".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ