EUROLEAGUE

Η "ακτινογραφία" της Τουρόφ

Η "ακτινογραφία" της Τουρόφ

Διαβάστε στο Euroleague Greece όσα πρέπει να ξέρετε για την Τουρόφ, την οποία υποδέχεται απόψε (17/10, 21:30), μέσα από τα μάτια του Kosma Zatorski.

Η πρώτη μονομαχία του Παναθηναϊκού στη φετινή Euroleague θα βρει το "τριφύλλι" να κοντράρεται με την Τουρόφ. Μία ομάδα που πήρε τα σκήπτρα του Πρωταθλητή Πολωνίας από τη Ζιελόνα Γκόρα πριν μερικούς μήνες, έχοντας ως ηγέτη τον Τζέι Πι Πρινς. Ο οποίος, παρεμπιπτόντως, αποχώρησε από την ομάδα, με προορισμό την Οστάνδη το φετινό καλοκαίρι.

Το Euroleague Greece αναλύει την αντίπαλο του Παναθηναϊκού, με τη βοήθεια του -συντάκτη της Gazeta Wyborcza Zielona Góra και του Ofens.co- Kosma Zatorski.

Η Τουρόφ έχασε το καλοκαίρι το μεγαλύτερό της όπλο, τον Τζέι Πι Πρινς, ο οποίος πέρσι της προσέφερε 13.1 πόντους, 4.9 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ και 1.8 κλεψίματα ανά παιχνίδι στο πολωνικό πρωτάθλημα. Το κενό που άφησε με την αποχώρησή του είναι μεγάλο. Και δεν έχει καλυφθεί ακόμη.

" Το κενό είναι τεράστιο, κατά τη γνώμη μου. Η Τουρόφ έχει ανάγκη έναν παίκτη που θα σκοράρει κοντά στους είκοσι πόντους κάθε βράδυ", ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Kosma Zatorski.

Η μεταγραφή του Μάρντι Κόλινς αποτέλεσε σημείο αναφοράς στον μεταγραφικό σχεδιασμό των Πολωνών φέτος, αλλά αυτό δεν αρκεί. Είναι δεδομένο πως χρειάζονταν έναν πιο έμπειρο παίκτη -σε σχέση με αυτούς που ήδη είχαν στο ρόστερ- που να μπορεί να προσφέρει τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση.

" Τον απέκτησαν με σκοπό να μαρκάρει τους καλύτερους επιθετικούς των αντιπάλων, όπως έκανε πέρσι στον Ολυμπιακό, όταν μάρκαρε τον Ρούντι Φερνάντεζ και τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Θεωρώ πως το έκαναν επίσης γιατί η ομάδα χρειαζόταν έναν παίκτη που να ταιριάζει με τον Τόνι Τέιλορ, που είναι νέος, γρήγορος και αρκετά καλός στον γρήγορο ρυθμό", πρόσθεσε ο Πολωνός δημοσιογράφος, ο οποίος εξήγησε πως:

" Ο κόουτς Μίοντραγκ Ραΐκοβιτς αρέσκεται στο up tempo παιχνίδι, με αιφνιδιασμούς και διαρκή περιστροφή της μπάλας, μέχρι να βρεθεί ο ελεύθερος παίκτης στην περιφέρεια".

Οι Πολωνοί διαθέτουν μερικούς έμπειρους γηγενείς παίκτες, οι οποίοι όμως δεν έχουν αγωνιστεί στη Euroleague. Γι αυτό και η προσθήκη κάποιων Αμερικανών (βλ. Μάρντι Κόλινς) ήταν απαραίτητη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι ξένοι της Τουρόφ τα κάνουν όλα.

Ο Kosma Zatorski εξηγεί: " Είναι δύσκολο να χαρακτηρίσεις ως σταρ τους Αμερικανούς. Η Τουρόφ έχει ένα γκρουπ παικτών που είναι αρκετά ομαδικοί. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε τους Πολωνούς που έχει στο ρόστερ της, όπως ο Φίλιπ Ντίλεβιτς. Είναι μεγάλο όνομα στη χώρα και ο ιθύνων νους της ομάδας. Ο Ντάμιαν Κούλιγκ είχε ένα εξαιρετικό καλοκαίρι με την Εθνική ομάδα, ενώ οι Λούκας Βισνιέφσκι και Μιχάλ Κιλίνσκι είναι επίσης ποιοτικοί παίκτες".

Στα θετικά της Τουρόφ προσθέστε ακόμη το γεγονός πως έκανε ελάχιστες αλλαγές φέτος το καλοκαίρι, αφού περίπου το 80% του έμψυχου δυναμικού της συνεχίζει από πέρσι στην ομάδα.


Euroleague Trailer 16.10.2014 από sport24tv
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ