EUROLEAGUE

Τζόρτζεβιτς: ''Εμείς και οι Έλληνες!''

Τζόρτζεβιτς: ''Εμείς και οι Έλληνες!''

Η Παρτίζαν δεν θα αγωνιστεί στην επόμενη Euroleague, ο Ερυθρός Αστέρας θα διεκδικήσει τη συμμετοχή του μέσω προκριματικού γύρου και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ζήτησε την ίδια αντιμετώπιση με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό!

Το Final-4 της Αδριατικής Λίγκας που διεξήχθη φέτος στην Kombank Arena του Βελιγραδίου εξελίχτηκε σε τραγωδία για τους Σέρβους.

Βλέπετε, οι Κροάτες της Τσιμπόνα και της Τσεντεβίτα εξασφάλισαν τη συμμετοχή στον τελικό και την πρόκριση στην επόμενη Euroleague, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης την Παρτίζαν και υποχρεώνοντας τον Ερυθρό Αστέρα να παίξει προκριματικά!

Ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague Basketball, Τζόρντι Μπερτομέου βρέθηκε στο Βελιγράδι για το Final-4 και παραδέχθηκε ότι είναι πολύ δύσκολο να πάρει wild card η Παρτίζαν. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην πρωτεύουσα της Σερβίας, ο ιθύνων νους της διοργάνωσης συναντήθηκε με τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό των ''πλάβι'', Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος του διευκρίνισε πως... έχει η κατάσταση.

Ο Τζόρτζεβιτς εξήγησε στον Μπερτομέου το πόσο σημαντικό είναι για το σέρβικο μπάσκετ να έχει σταθερή εκπροσώπηση στη διοργάνωση και πρόσθεσε ότι η Παρτίζαν και ο Ερυθρός Αστέρας αξίζουν την ίδια αντιμετώπιση με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό λόγω της παράδοσης και της ιστορίας τους στον θεσμό.

''Συμφωνήσαμε ότι η Euroleague έχει ανάγκη και τις δυο πλευρές του Βελιγραδίου, την ασπρόμαυρη (σ.σ. Παρτίζαν) και την ερυθρόλευκη (σ.σ. Ερυθρός Αστέρας). Το πάθος, η αγάπη και η ενέργεια των Σέρβων φιλάθλων είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στην Ευρώπη. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν την ίδια ατμόσφαιρα'' ανέφερε εν συνεχεία ο προπονητής της Εθνικής Σερβίας.

''Εξήγησα στον Τζόρντι Μπερτομέου ότι ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτίζαν είναι ανεκτίμητοι θησαυροί για το σέρβικο και το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σε κάθε αγώνα βρίσκονται στο γήπεδο 24.000 και 22.000 περήφανοι φίλαθλοι για την ομάδα τους. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε αυτές οι ομάδες να αγωνίζονται για χρόνια στην Euroleague. Ίσως με κάποιο συμβόλαιο τύπου Α που θα εγγυάται τη συνέπειά τους στον θεσμό'' κατέληξε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς σε συνέντευξή του στη σέρβικη εφημερίδα "Politiku".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΡΤΙΖΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ