EUROLEAGUE

Βόβορας: "Πήραμε ένα καλό μάθημα"

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ EUROLEAGUE ΣΤΟ ΚΑΟΥΝΑΣ / ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ EUROLEAGUE ΣΤΟ ΚΑΟΥΝΑΣ / ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Βόβορας αναφέρθηκε στα αμυντικά λάθη του πρώτου μέρους, που έφεραν τη φιλική ήττα από τη Ζάλγκιρις. Σίγουρος για ετοιμότητα στην πρεμιέρα της EuroLeague ο Νέμανια Νέντοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ηττήθηκε από τη Ζάλγκιρις σε φιλικό που έγινε επί λιθουανικού εδάφους, με τον Γιώργο Βόβορα να στέκεται -μετά από το φινάλε της αναμέτρησης- στην κακή άμυνα του πρώτου μέρους. Ο προπονητής των πρασίνων αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του καλείται να μπει σε μια νέα εποχή, την ώρα που ο Νέμανια Νέντοβιτς δήλωσε σίγουρος πως το τριφύλλι θα είναι έτοιμο για την εκτός έδρας πρεμιέρα στην EuroLeague απέναντι στη Χίμκι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Βόβορας:

Για την ήττα από τη Ζάλγκιρις: "Ήταν ένα καλό παιχνίδι για μας. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που μας άσκησε πίεση, που είναι επιθετική. Έτσι είναι η EuroLeague. Πήραμε ένα καλό μάθημα απόψε. Πρέπει να προετοιμαστούμε για τη συνέχεια. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη Ζάλγκιρις για τη νίκη. Ειδικά εκτός έδρας δεν μπορείς να νικήσεις με δεκαπέντε ασίστ και δεκαπέντε λάθη. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όσα δούμε στο video για να βελτιωθούμε. Ύστερα από πέντε μήνες αυτό το παιχνίδι ήταν σημαντικό. Θα μας βοηθήσει".

Για τη νέα εποχή του τριφυλλιού: "Ξεκινάει κάτι νέο για τον Παναθηναϊκό, χωρίς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, την ώρα που είμαστε σε μια δύσκολη και περίεργη εποχή λόγω του κορονοϊού. Χτίσαμε μια νεανική ομάδα, με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Θέλουμε να παίζουμε με ενέργεια. Σίγουρα, πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα, να βρούμε ελεύθερα σουτ και να τρέξουμε. Δουλειά μας είναι να διαβάζουμε το παιχνίδι μέρα με την μέρα".

Για την κατάσταση που επικρατεί λόγω του κορονοϊού: "Δεν ξέρουμε ακόμη πώς ακριβώς θα ταξιδεύουμε, πώς θα πηγαίνουμε σε κάποιες χώρες. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει αν έχουμε ένα κρούσμα στην ομάδα μας. Είναι πολλά πράγματα, που πρέπει να δούμε στην πράξη. Το μόνο μήνυμα που έχουμε είναι ότι πρέπει να παίξουμε, να βρούμε τον τρόπο. Πρέπει να συνεχίσουμε τη ζωή μας και να βρούμε τις λύσεις".

Για τα μέτρα ασφαλείας στο Κάουνας: "Το πρωτόκολλο είναι σωστό, όλα λειτουργούν σωστά. Όμως, όπως συζητήσαμε, υπάρχουν κι άλλα θέματα. Για παράδειγμα, δεν είναι εύκολο να ταξιδεύεις με δύο ανταποκρίσεις. Βλέπεις τόσο κόσμο... Αυτή είναι η πραγματικότητα. Θα προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και την ομάδα. Δεν είναι εύκολη κατάσταση. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε όσα θα συμβούν σε κάθε περίπτωση".

Για τη νέα εποχή της Ζάλγκιρις: "Είναι πολύ νωρίς για όλες τις ομάδες, για να δούμε ακριβώς τι μπάσκετ θέλουν να παίξουν. Η Ζάλγκιρις σήμερα έπαιξε με ενέργεια, θέλησε να τρέξει περισσότερο, να βρει ελεύθερα σουτ. Είναι νωρίς για να σχολιάσουμε τι ομάδα θα έχει μέσα στη σεζόν".

ΝΕΝΤΟΒΙΤΣ: "ΕΤΟΙΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ"

Από την πλευρά του, ο Νέμανια Νέντοβιτς σημείωσε αρχικά πως "ήταν το πρώτο πραγματικό τεστ για εμάς. Φτιάχνουμε κάτι νέο, θέλουμε χρόνο για να βρούμε τη φόρμα μας. Ήταν ένα καλό μάθημα. Στο πρώτο μέρος είχαμε αμυντικά προβλήματα. Στο δεύτερο βελτιωθήκαμε, αλλά κάναμε αρκετά λάθη. Έχουμε περιθώριο για να βελτιωθούμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, αυτή είναι η αρχή. Θα έχουμε μια δύσκολη χρονιά, αλλά θα είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα" για να συνεχίσει απαντώντας σε ερώτηση για τη Ζάλγκιρις: "Έπαιξε πιο ελεύθερα απ' ότι παλιά. Με τον Σάρας είχε μεγαλύτερη στόχευση, απόψε τους είδαμε να παίζουν πιο ελεύθερα. Μου άρεσε πάντως πολύ ο νεαρός παίκτης της, ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις".

Ενώ έκλεισε, λέγοντας πως "ήρθα στον Παναθηναϊκό για να κάνω μια νέα αρχή. Η προηγούμενη χρονιά δεν ήταν τόσο καλή. Είμαι στην καλύτερη ηλικία και σε ένα καλό μέρος. Νιώθω καλά, νιώθω υγιής".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ