EUROLEAGUE

Το σκεπτικό της τιμωρίας του Γιαννακόπουλου από την EuroLeague

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Διαβάστε στο Sport24.gr το σκεπτικό της απόφασης πίσω από την τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την EuroLeague, την ποινή που του επιβλήθηκε, αλλά κι αυτές που γλίτωσε.

Η EuroLeague τιμώρησε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο με ένα χρόνο απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα της διοργάνωσης , με αφορμή τα σχόλια που έκανε στο Instagram . Όπως ανακοινώθηκε, δεν μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε γήπεδο γίνεται αγώνας της διοργάνωσης, με το σκεπτικό της απόφασης να βασίζεται στην παράγραφο "g" του άρθρου 24.1 του πειθαρχικού κώδικα.

Ο "ισχυρός άνδρας" του Παναθηναϊκού Superfoods τιμωρήθηκε με βάση τις "σοβαρές παραβάσεις" που αφορούν στη διοργάνωση ("serious infringements", όπως αναφέρεται στον πειθαρχικό κώδικα), με την εν λόγω παράγραφο να επισημαίνει πως σοβαρή παράβαση θεωρείται:

" Οποιαδήποτε ενέργεια ή δημόσια τοποθέτηση που γίνονται από ανθρώπους που σχετίζονται με τους συλλόγους, και κάνουν κακό στην εικόνα ή τα συμφέροντα της EuroLeague Basketball και των εταιριών, βάζοντας σε κίνδυνο τις αρμονικές σχέσεις των συλλόγων, μπορούν να οδηγήσουν σε βία, δείχνουν ασέβεια, είναι μεροληπτικές και αποδεικνύονται προσβλητικές στις διοργανώσεις της EuroLeague Basketball ή των εταιρειών της, τα πρόσωπα, τα όργανα ή οι διαχειριστικές αργές που ανήκουν σε αυτά ή τα πρόσωπα που κατέχουν νομικές ή διαιτητικές θέσεις και, γενικά, τυχόν δηλώσεις επιζήμιες για το άθλημα".

Το σκεπτικό της τιμωρίας του Γιαννακόπουλου από την EuroLeague
Το σκεπτικό της τιμωρίας του Γιαννακόπουλου από την EuroLeague

Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΓΛΙΤΩΣΕ

Ο αποκλεισμός ενός χρόνου από οποιοδήποτε γήπεδο της διοργάνωσης σημαίνει πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν μπορεί να δει από κοντά τα παιχνίδια της EuroLeague, είτε μιλάμε για αυτά που αφορούν στον Παναθηναϊκό Superfoods είτε γενικά. Πράγμα που σημαίνει πως βάσει της απόφασης που ανακοίνωσε η EuroLeague, δεν θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά τους υπόλοιπους αγώνες του "τριφυλλιού" φέτος (και του χρόνου) ούτε τους εκείνους του Final Four του Βελιγραδίου.

Από την EuroLeague δεν επισημαίνεται βέβαια ποιες θα είναι οι περαιτέρω συνέπειες, σε περίπτωση που εισέλθει σε κάποιο γήπεδο (πχ. στο ΟΑΚΑ).

Παρεμπιπτόντως, οι υπόλοιπες προβλεπόμενες ποινές που δεν επιβλήθηκαν, είτε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, είτε στον Παναθηναϊκό Superfoods, με βάση το άρθρο με το οποίο τιμωρήθηκε, ήταν οι εξής:

1) πρόστιμο από 30.001€ έως 280.000€

2) προσωρινή απώλεια των οικονομικών και πολιτικών δικαιωμάτων

3) προσωρινή ή μόνιμη αποβολή από τις διοργανώσεις της EuroLeague Basketball με τη συνεπακόλουθη απώλεια δικαιωμάτων

4) γενικός ή μερικός αποκλεισμός έδρας για περίοδο από έναν (1) έως δεκαπέντε (15) αγώνες

5) ποινή αποκλεισμού έδρας από ένα (1) έως δεκαπέντε (15) αγώνες

Το σκεπτικό της τιμωρίας του Γιαννακόπουλου από την EuroLeague
TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ