EUROLEAGUE

Το πέμπτο αστέρι του Παναθηναϊκού

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ / ÂÅÑÏËÉÍÏ 2009 / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏ-ÔÓÓÊÁ / EUROLEAGUE / FINAL FOUR / BERLIN 2009 / FINAL / PANATHINAIKOS-CSKA
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ / ÂÅÑÏËÉÍÏ 2009 / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏ-ÔÓÓÊÁ / EUROLEAGUE / FINAL FOUR / BERLIN 2009 / FINAL / PANATHINAIKOS-CSKA ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σαν σήμερα (3/5) πριν από 8 χρόνια ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το τρόπαιο της EuroLeague για 5η φορά στην ιστορία του, επικρατώντας της ΤΣΣΚΑ στον Τελικό του Βερολίνου. Το EuroLeague Greece θυμάται (VIDEOS)

Βερολίνο, 3 Μαϊου 2009. Είναι μία ημερομηνία που δύσκολα θα ξεχάσουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Και ο λόγος είναι ότι εκείνη την ημέρα μπήκε το 5ο αστέρι στην φανέλα της ομάδας, ως ανάμνηση του 5ο τίτλου της EuroLeague, που ήρθε στο Βερολίνο

Έχοντας κερδίσει τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό δύο ημέρες νωρίτερα, οι "Πράσινοι" αντιμετώπιζαν την (τότε) εν ενεργεία Πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ. Και, όπως αποδείχθηκε, ήταν πέρα για πέρα έτοιμοι για να της πάρουν τα σκήπτρα. Έστω και αν στο τέλος χρειάστηκε να αγχωθούν πολύ μέχρι να τα καταφέρουν.

Ο Παναθηναϊκός είδε τους Ρώσους να ξεκινούν καλύτερα το παιχνίδι και να ξεφεύγουν με 10-4. Πολύ γρήγορα ωστόσο ισορρόπησαν την κατάσταση, κλείνοντας εν τέλει την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 21-16. Στην δεύτερη περίοδο θα ερχόταν η... "έκρηξη"!

Παίζοντας το απόλυτο μπάσκετ για 10 λεπτά, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε πάρτι κόντρα στην άμυνα ζώνης που επιστράτευσε κάποια στιγμή ο Έτορε Μεσίνα. Η διαφορά άρχισε να ανεβαίνει πηγαίνοντας αρχικά στο +10 (29-19), ακολούθως στο +15 (36-21) και, τελικά, στο +20 (48-28) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου! Οι πράσινοι κυριαρχούσαν απόλυτα. Το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει όμως ακόμα.

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός συνέχισε αρχικά στο ίδιο τέμπο, ξεφεύγοντας με 56-33. Μετά όμως, ξαφνικά, όλα... "σκοτείνιασαν". Η ΤΣΣΚΑ έσφιξε την άμυνά της, παίζοντας στο όριο - και αρκετά συχνά και πάνω από αυτό - του φάουλ και ξεκίνησε την αντεπίθεσή της. Αποτέλεσμα; Ένα σερί 17-0 (!) με το οποίο μείωσε σε 56-50 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου! Φώτσης και Περπέρογλου με συνεχόμενα καλάθια θα έβαζαν ξανά μπροστά τον Παναθηναϊκό με 65-52, αλλά πλέον η ΤΣΣΚΑ είχε πιστέψει στην ανατροπή και φαινόταν.

Συνεχίζοντας με την ίδια λογική, οι Ρώσοι θα κατάφερναν χάρη σε τρίποντα των Σμόντις και Κριάπα να μειώσουν σε 70-66. Το παιχνίδι όδευε ολοταχώς σε φινάλε-θρίλερ. Και, πράγματι, αυτό επιβεβαιώθηκε: Έπειτα από σκυταλοδρομία βολών ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 73-71, με την τελευταία επίθεση όμως του αγώνα να την έχει η ΤΣΣΚΑ. Τη μπάλα την πήρε ο (άλλοτε "Πράσινος" Σισκάουσκας, επιχειρώντας τρίποντο για τη νίκη. Το σουτ του όμως βρήκε σίδερο, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη, πανηγυρίζοντας τον 5ο Ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του.

Τα δεκάλεπτα:21-16, 48-28, 56-46, 73-71

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράνοβιτς): Σπανούλης 13(3), Περπέρογλου 6(1), Μπατίστ 6, Φώτσης 13(3), Νίκολας 7(1), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 10(2), Πέκοβιτς 6, Γιασικεβίτσιους 10(3)

ΤΣΣΚΑ (Μεσίνα): Ζήσης, Σμόντις 9(1), Σισκάουσκας 13(2), Χόλντεν 14, Λόρμπεκ 5, Λάνγκντον 13 (1), Κάουν 3, Κριάπα 9(1), Πλάνινιτς 5

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το παιχνίδι:

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ