EUROLEAGUE

Το "μαύρο δεκάλεπτο" του Παναθηναϊκού δεν έχει προηγούμενο

Το "μαύρο δεκάλεπτο" του Παναθηναϊκού δεν έχει προηγούμενο

Το χειρότερο δεκάλεπτο της ιστορίας του, η κατάρρευση και το στοιχείο που επιβεβαιώνει την έλλειψη επιθετικού ρυθμού. Το Sport24.gr γράφει για το "μαύρο βράδυ" του Παναθηναϊκού Superfoods στην Brose Arena.

Αλλιώς τα περίμενε ο Παναθηναϊκός Superfoods στην Brose Arena, κι αλλιώς του ήρθαν. Οι "πράσινοι" γνώρισαν βαριά ήττα από την Μπάμπεργκ , γεγονός που ήταν περισσότερο απόρροια της έλλειψης ενέργειας και φρεσκάδας, παρά κακής τακτικής και προβληματικού "διαβάσματος" του αντιπάλου.

Σε ένα ακόμη παιχνίδι τον τελευταίο μήνα, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είδε τον αντίπαλο να υπερτερεί ενεργειακά , με το -21 να έρχεται ως φυσική εξέλιξη όσων έγιναν στη Γερμανία. Πολύ απλά γιατί παίκτες όπως ο Κρις Σίνγκλετον και ο Τζέιμς Γκιστ ήταν σχεδόν επί μονίμου βάσεως ένα "κλικ" πιο πίσω από τους αντιπάλους τους. Κι όταν αυτό συμβαίνει στις... ναυαρχίδες της ομάδας, είναι λογικό να μην καταφέρει το "τριφύλλι" να αλλάξει την ιστορία του.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Ίνιγο Θορθάνο επεσήμανε στην κάμερα της NOVA πως η αμυντική εμφάνιση του Παναθηναϊκού Superfoods στην Brose Arena ήταν η χειρότερη της φετινής χρονιάς. Ο άμεσος συνεργάτης του Τσάβι Πασκουάλ δεν χρειάστηκε να αναλύσει σε μεγάλο βαθμό τα αίτια της ήττας, αφού το "95" που καταγράφηκε ως παθητικό αρκεί για να συμπυκνώσει την ουσία. Το πώς και το γιατί είναι κάτι που θα αναλυθεί από το τεχνικό επιτελείο του "τριφυλλιού".

Αυτό το οποίο (απολύτως φυσιολογικά βέβαια) δεν σημείωσε είναι πως το δ' δεκάλεπτο του αγώνα με την Μπάμπεργκ είναι το χειρότερο που έχει "γράψει" ο Παναθηναϊκός Superfoods στην EuroLeague από τότε που άλλαξε η μορφή της διοργάνωσης (βλ. 2001-'02).

Το "μαύρο δεκάλεπτο" του Παναθηναϊκού δεν έχει προηγούμενο

Για την ιστορία, οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη τα κατάφεραν τόσο καλά απέναντι στο "τριφύλλι" μετρώντας 8/10 δίποντα, 4/4 τρίποντα και 10/14 βολές. Αριθμοί για τους οποίους ευθύνεται κι η ελληνική άμυνα, η οποία έδωσε πολλά ελεύθερα σουτ και λέι απ. Πολύ απλά γιατί οι "πράσινοι" δεν είχαν τα πόδια να αμυνθούν και να βρίσκονται κατά βάση μπροστά από τους αντιπάλους τους.

Το "μαύρο δεκάλεπτο" του Παναθηναϊκού δεν έχει προηγούμενο

ΤΡΙΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

Όσα είδαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα με την Μπάμπεργκ δεν αποτελούν βέβαια πρωτοφανές φαινόμενο για τον Παναθηναϊκό Superfoods. Πρόκειται για το τρίτο φετινό παιχνίδι που το "τριφύλλι" έχει δεχθεί 30+ πόντους σε ένα δεκάλεπτο, με τις δύο προηγούμενες περιπτώσεις να είναι οι εκτός έδρας μονομαχίες με την Μπαρτσελόνα και τη Ζάλγκιρις.

Το ότι σε αυτό το εύρος αγώνων, το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ μετράει μόνο ήττες δεν είναι περίεργο. Το κάθε άλλο. Όταν παρουσιάζει σημάδια αμυντικής κατάρρευσης μέσα σε έναν αγώνα, το "πληρώνει" πολύ ακριβά, αδυνατώντας να συμμαζέψει την κατάσταση και να αντιδράσει.

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΡΥΘΜΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΟΥΤ

Τον τελευταίο μήνα, ο Παναθηναϊκός Superfoods κάνει μια "κοιλιά", η οποία αποτυπώνεται ξεκάθαρα από τους αριθμούς του. Τα ποσοστά βασικών παικτών του έχουν πέσει, η άμυνά του δεν αποδίδει στον ίδιο βαθμό, οι νίκες έρχονται πολύ πιο δύσκολα. Μία κατάσταση που δεν του έχει επιτρέψει να εδραιωθεί διατηρηθεί στην πρώτη τριάδα και να αποκτήσει σαφές προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague.

Πέραν των αριθμών του στο πίσω μέρος του παρκέ, υπάρχει κάτι ακόμη που χτυπάει καμπανάκι αναφορικά με το... ενεργειακό χαμηλό: τα ποσοστά στα σουτ τριών πόντων.

Το "μαύρο δεκάλεπτο" του Παναθηναϊκού δεν έχει προηγούμενο

Συνολικά οι "πράσινοι" εδώ και ένα μήνα έχουν ρίξει κατακόρυφα την αποτελεσματικότητά τους από την περίμετρο, ακολουθώντας την εξαιρετική επίδοσή τους στο εντός έδρας παιχνίδι με την Αναντολού Εφές (14/26). Τι έχουν κάνει στα επόμενα πέντε παιχνίδια, που διεξήχθησαν σε διάστημα τριάντα ημερών; Έχουν 34/117 τρίποντα, δηλαδή 29.1% ποσοστό ευστοχίας.

Αριθμός που δεν συνάδει με ομάδα που διαθέτει παίκτες όπως ο Λούκας Λεκαβίτσιους, ο Μάρκους Ντένμον, ο Κέι Σι Ρίβερς, ο Ματ Λοτζέσκι, ο Κρις Σίνγκλετον και ο Κένι Γκάμπριελ.

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS
TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ