ΜΠΑΣΚΕΤ

"Το Final 4 είναι για τη Βιτόρια το γεγονός του αιώνα"

"Το Final 4 είναι για τη Βιτόρια το γεγονός του αιώνα"
EUROKINISSI

Ο δημοσιογράφος του Radio Vitoria, Νάτσο Μεντάθα, μέσα από το Sport24.gr καταθέτει την άποψή του για τους ρυθμούς του Final 4 που ζει η χώρα των Βάσκων και την επιλογή του Περάσοβιτς για τον πάγκο της Μπασκόνια.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού βρίσκεται στη Βιτόρια ενόψει της αναμέτρησης με τη Μπασκόνια για την 9αγωνιστική της EuroLeague . Το έργο των "πράσινων" σαφώς και θα είναι δύσκολο απέναντι σε μία ομάδα που δεν ξεκίνησε καλά παρά τους υψηλούς στόχους και μάλιστα πολύ νωρίς προχώρησε αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας αφού αντικατέστησε τον Πέδρο Μαρτίνεθ με έναν γνώριμο της ομάδας, τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Αναμφισβήτητα η Βιτόρια και όχι μόνο, ζουν στους ρυθμούς τουFinal4 που θα πραγματοποιηθεί 17-19 Μαΐου στην πόλη τους, κάτι το οποίο σημαίνει πώς έχουν αυξηθεί οι απαιτήσεις και για τη Μπασκόνια.

Βιτόρια, αποστολή: Γιώργος Οικονόμου

Αυτό άλλωστε, υποστηρίζει και ο δημοσιογράφος τουRadioVitoria, Νάτσο Μεντάθα μιλώντας στο Sport24.gr για όσα συμβαίνουν στη χώρα των Βάσκων. " Η αλήθεια είναι ότι το Final 4 επηρεάζει τους πάντες στη Βιτόρια, όχι μόνο τον κόσμο, αλλά και την ομάδα αφού υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις και προσδοκίες για φέτος. Αυτός είναι ίσως ένας λόγος που ο Κερεχέτα αποφάσισε να αλλάξει τόσο γρήγορα τον προπονητή. Για μένα, αυτή η κίνηση έγινε από τον Κερεχέτα μετά το κακό ξεκίνημα γιατί θέλει να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες της πρόκρισης στο Final 4 όσο το δυνατόν περισσότερο.

Γιατί το να μείνει νωρίς πίσω στη διεκδίκηση του εισιτηρίου για ταplayoffs, θα κάνει κακό στην ομάδα. Από κει και πέρα, η συμπαράσταση από τον κόσμο και τους κατοίκους είναι τεράστια. Δεν μιλάω μόνο για τη Βιτόρια αλλά γενικά για τη χώρα των Βάσκων. Κι από το Μπιλμπάο και από άλλες πόλεις. Το μπάσκετ είναι σαν θρησκεία εδώ στη Βιτόρια, οπότε το Final Four είναι κάτι μοναδικό. Το νιώθουν σαν το γεγονός όχι μόνο της χρονιάς, αλλά του αιώνα".

"Περάσοβιτς όπως στο Βερολίνο"

Πέρσι ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τη Μπασκόνια εκτός έδρας στο ντεμπούτο του Μαρτίνεθ και φέτος συναντά τους Βάσκους στα πρώτα παιχνίδια του Περάσοβιτς. Ο Κροάτης τεχνικός επέστρεψε σε μία ομάδα με την οποία έζησε πολλές χαρές όπως η συμμετοχή στοFinal4 του Βερολίνου το 2016, έχοντας στη σύνθεσή της, τους Γιάννη Μπουρούση και Μάικ Τζέιμς. Για τη συγκεκριμένη επιλογή ο Νάτσο Μεντάθα σχολίασε: " Για τον Περάσοβιτς και τη φιλοσοφία του, είναι νωρίς να πούμε τι μπορούμε να περιμένουμε.

Όπως φάνηκε όμως απέναντι στην Γκραν Κανάρια, θέλει να δείξει κάτι πιο ελεύθερο, γρήγορο και με περισσότερο παρορμητισμό σε σχέση με αυτό που βλέπαμε με τον Μαρτίνεθ. Οι παίκτες θα έχουν περισσότερη ελευθερία στην επίθεση και η άμυνα θα είναι πιο πιεστική. Το ζήτημα είναι να προσαρμοστούν οι παίκτες σε αυτό το στυλ. Όλοι περιμένουν να δουν αν μπορεί να παρουσιάσει την εικόνα της ομάδας που πήγε στο Final 4 του Βερολίνου. Για τον Περάσοβιτς, πέρα από το αγωνιστικό, είναι σημαντικό ότι ξέρει τη φιλοσοφία και τον χαρακτήρα του Κερεχέτα. Ξέρει πώς να κινηθεί, πώς να λειτουργήσει εντός της ομάδας".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ