EUROLEAGUE

Το έχει ξανακάνει ο Ρίβερς

Το έχει ξανακάνει ο Ρίβερς

Τα έξι τρίποντα που είχε απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο δεν αποτελούν παρά ισοφάριση του ρεκόρ καριέρας του Κέι Σι Ρίβερς στην EuroLeague. To Sport24.gr κατέγραψε τις προηγούμενες εντυπωσιακές βραδιές του στη διοργάνωση.

Το παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο θα κάνει αρκετό καιρό να το ξεχάσει ο Κέι Σι Ρίβερς ενδεχομένως. Για καλό φυσικά, αφού απέναντι στην ιταλική ομάδα κατέγραψε την πιο αποτελεσματική βραδιά του από την περιφέρεια, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού Superfoods.

Ο αριστερόχειρας γκαρντ/φόργουορντ δεν παύει εδώ και ενάμιση χρόνο να επιβεβαιώνει την ταυτότητα του "σουτέρ", κάθε φορά που του δίνεται η ευκαιρία. Κι η άμυνα του Σιμόνε Πιανιτζάνι τον "ένιωσε" για τα καλά στο ΟΑΚΑ.

Δεν είναι μόνο τα πέντε τρίποντα που έβαλε στο β' δεκάλεπτο του αγώνα , είναι πολύ περισσότερο το γεγονός πως αποτέλεσε σταθερή επιθετική επιλογή για την ομάδα του στο σύνολο του αγώνα. Μέχρι την στιγμή που αποβλήθηκε με πέντε φάουλ στην τέταρτη περίοδο, είχε προλάβει να αγωνιστεί για 25'24'' και να ολοκληρώσει την παρουσία του στην αναμέτρηση με 6/9 τρίποντα.

Για τους λάτρεις της στατιστικής, θα αναφέρουμε πως πρώτη φορά σε αυτόν τον ενάμιση χρόνο σημειώνει έξι (6) τρίποντα σε έναν αγώνα στην EuroLeague. Μέχρι... χθες, δεν είχε σημειώσει ποτέ περισσότερα από πέντε σουτ τριών πόντων με την πράσινη φανέλα. Κι αυτό (τα πέντε) το κατάφερε μία φορά, πέρσι, απέναντι στην Αναντολού Εφές, όταν -σε αγώνα που κρίθηκε στην παράταση- είχε 5/10 τρίποντα σε 34'43'' συμμετοχής.

Από την άλλη, δεν είναι η πρώτη φορά στο σύνολο της καριέρας του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση που βάζει έξι σουτ πίσω από την γραμμή των τριών πόντων. Το έχει ξανακάνει με δύο διαφορετικές φανέλες, αυτές της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπάγερν Μονάχου.

Στην πρώτη περίπτωση, πρόκειται για τον αγώνα που έγινε το 2014-'15 με αντίπαλο την Αναντολού Εφές, τότε που είχε 6/7 τρίποντα σε 23'07'' συμμετοχής. Όσον αφορά τη δεύτερη περίπτωση, ήταν στο μικρό διάστημα που αγωνίστηκε στη γερμανική ομάδα, για να "πληγώσει" τη "Βασίλισσα" με 6/7 τρίποντα σε 29'57'' παρουσίας στο παρκέ.

Αυτές είναι κι οι πιο... συνεπείς βραδιές του (ποσοστιαία) στην EuroLeague, σε αγώνες που έχει 5+ τρίποντα σε έναν αγώνα. Όσο για τη βάση του "5", τα έχει καταφέρει επίσης άλλες τρεις φορές -πλην αυτής που αναφέρθηκε νωρίτερα ως παίκτης του Παναθηναϊκού Superfoods. Πρόκειται για τους εξής αγώνες:

1) Το 2012-'13, ως παίκτης της Χίμκι, όταν είχε 5/7 τρίποντα κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα

2) Το 2014-'15, ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, όταν είχε 5/6 τρίποντα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε (στον ημιτελικό του Final Four)

3) Το 2015-'16, ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, όταν είχε 5/7 τρίποντα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Μέσα σε όλα, ο Κέι Σι Ρίβερς έχει πάρει τον δρόμο για να καταγράψει την καλύτερη σεζόν του στην EuroLeague από τα 6μ75, με τον μέσο όρο του να είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή υψηλότερος από αυτούς που είχε στις προηγούμενες εμπειρίες του από τη διοργάνωση. Βρισκόμαστε βέβαια ακόμη νωρίς μέσα στη χρονιά, οπότε δεν μπορεί να ειπωθεί με ακρίβεια αν θα καταφέρει να σημειώσει νέο ρεκόρ καριέρας. Αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό πάντως, οι απαντήσεις θα δοθούν σύντομα...

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ