EUROLEAGUE

Το αρνητικό ρεκόρ του Παναθηναϊκού

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / FENERBAHCE - PANATHINAIKOS (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / FENERBAHCE - PANATHINAIKOS (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με τον αποκλεισμό του από την Φενέρμπαχτσε ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της EuroLeague που αποκλείστηκε με "sweep" σε σειρά Best of Five.

Η βαριά ήττα του Παναθηναϊκού Superfoods με 79-61 από την Φενέμπαχτσε στο Game 3 της σειράς των playoffs σήμανε τον αποκλεισμό των "πράσινων" από την συνέχεια της διοργάνωσης με σκορ 3-0.

Η πρόκριση βέβαια για τον Παναθηναϊκό δεν χάθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Η πρόκριση χάθηκε στο ΟΑΚΑ πριν από μία εβδομάδα, όταν η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ γνώρισε δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Δύο ήττες που βοήθησαν ώστε ο Παναθηναϊκός να γράψει ιστορία με αρνητικό τρόπο.

Με την ήττα-αποκλεισμό στην Κωνσταντινούπολη οι "πράσινοι" έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία της EuroLeague που αποκλείστηκε με "sweep" στην φάση των 8 έχοντας πλεονέκτημα έδρας σε σειρά Best of 5, δηλαδή σειρά που η πρόκριση κρίνεται στις 3 νίκες.

Το συγκεκριμένο σύστημα στα playoffs της EuroLeague, με τον νικητή να προκρίνεται στο Final Four αφού πρώτα σημειώσει 3 νίκες στην προημιτελική φάση, τέθηκε σε εφαρμογή από την σεζόν 2008/09.

Για την ιστορία, η τελευταία ομάδα στην ιστορία της EuroLeague που αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση με "sweep" - αλλά σε σειρά Best of 3 - ενώ είχε πλεονέκτημα έδρας ήταν η Μπενετόν Τρεβίζο την σεζόν 2004/05. "Θύτης" τότε ήταν η Ταού Κεράμικα (νυν Μπασκόνια) η οποία είχε διαλύσει με 98-59 τη Μπενετόν μέσα στο Τρεβίζο στο πρώτο παιχνίδι και ακολούθως κέρδισε δύσκολα με 66-64 στην Βιτόρια, παίρνοντας την πρόκριση για το Final Four της Μόσχας.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ