EUROLEAGUE

Το απόλυτο μηδέν του Διαμαντίδη

Το απόλυτο μηδέν του Διαμαντίδη

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έμεινε άποντος για δωδέκατη φορά στην καριέρα του στην Euroleague. Δείτε σε ποια παιχνίδια έχει επαναληφθεί το φαινόμενο, και τι σημαίνει για τον Παναθηναϊκό.

Το να μην σκοράρει ο Δημήτρης Διαμαντίδης σε αγώνα της Euroleague δεν είναι σύνηθες φαινόμενο. Ούτε κάτι που δεν επηρεάζει τον Παναθηναϊκό. Βλέπετε, στο "Παλάου Μπλαουγκράνα", ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έμεινε άποντος για δωδέκατη φορά στην καριέρα του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με τους "πράσινους" να έχουν σε αυτό το διάστημα μόλις δύο (!) νίκες. Ήτοι ποσοστό επιτυχίας 16.7% όταν ο "Μήτσος" δεν βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι.

Μέσα σε όλα, στη Βαρκελώνη, συνέχισε την... παράδοση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την οποία δεν θα σκοράρει σε τουλάχιστον ένα παιχνίδι της Euroleague. Σε αυτή την τετραετία μάλιστα, είναι η τρίτη φορά που δεν τα καταφέρνει σε αγώνα της regular season, με αυτούς των playoffs να είναι που εμφανίζεται κατά κόρον το... πρόβλημα.

Για να τα πάρουμε με τη σειρά, θα σας πούμε ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι η ομάδα που του έχει δημιουργήσει τα περισσότερα προβλήματα, αφού σε πέντε παιχνίδια με τη "ρωσική αρκούδα" δεν έχει σκοράρει. Εν αρχή ήταν η σεζόν 2004-'05, στη Μόσχα. Τότε, οι "πράσινοι" είχαν ηττηθεί με 75-72, με τον ίδιο να έχει 0/1 δίποντα και 0/1 τρίποντα σε 17'00'' συμμετοχής. Την επόμενη χρονιά ήταν η σειρά της Εφές Πίλσεν να τον αφήσει άποντο (είχε 0/2 δίποντα και 0/1 τρίποντα σε 32'15'') στην ήττα του Παναθηναϊκού με 66-56, ενώ τη μεθεπόμενη το πρόβλημα εμφανίστηκε στη Σλοβενία. Εκεί, ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε 0/2 δίποντα σε 28'45'' παρουσίας στο παρκέ, πλην όμως ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με χαρακτηριστική άνεση (86-65).

Από εκεί και πέρα, σε τέσσερις από τις πέντε σεζόν που ακολούθησε δεν υπήρξε παιχνίδι που δεν σκόραρε, με μοναδική εξαίρεση τον ημιτελικό του Final Four με τον Ολυμπιακό στο Βερολίνο (νίκη με 84-82). Για να προκύψει η περίοδος όπου το να μην σκοράρει ήταν μέρος της "πράσινης" πραγματικότητας στην Euroleague.

Στην πρώτη χρονιά της νέας εποχής (2012-'13) του Παναθηναϊκού, ο "καπιτάνο" έμεινε άποντος σε τρία παιχνίδια (με Χίμκι, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπαρτσελόνα), για να ακολουθήσουν άλλες δύο σεζόν όπου είχε από δύο "μηδενικά" στο ενεργητικό του (τρία με ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ένα με Μπάγερν Μονάχου). Πριν φτάσουμε στη χθεσινή αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα, όπου είχε 0/1 δίποντα και 0/3 τρίποντα σε 24'21''.

Αναλυτικά οι βραδιές του απόλυτου "μηδέν"

Το απόλυτο μηδέν του Διαμαντίδη
TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ