EUROLEAGUE

Συντριβή για τον Παναθηναϊκό στο "Παλάου Μπλαουγκράνα"

2015-10-29_FCBvsPANATHINAIKOS_VICTOR
2015-10-29_FCBvsPANATHINAIKOS_VICTOR VICTOR SALGADO

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός απέναντι στην Μπαρτσελόνα, παρά μόνο σε κάποια σημεία του αγώνα, με αποτέλεσμα να γνωρίσει τη συντριβή (77-52). Άποντος ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Οι απουσίες (Όγκνιεν Κούζμιτς και Βλάντο Γιάνκοβιτς) που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες, σε συνδυασμό με την αστοχία (19/43 δίποντα, 2/14 τρίποντα), ήταν δύο στοιχεία που δεν μπορούσαν να κρατήσουν τον Παναθηναϊκό για πολλή ώρα κοντά στο σκορ με την Μπαρτσελόνα. Οι "μπλαουγκράνα" ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, για να "πατήσουν το γκάζι" στο τέταρτο δεκάλεπτο και να φτάσουν με άνεση στην επικράτηση (77-52).

Αυτή ήταν η ένατη διαδοχική νίκη της Μπαρτσελόνα επί των "πρασίνων", σε ένα παιχνίδι όπου ο Δημήτρης Διαμαντίδης έμεινε άποντος (με 0/1 δίποντα και 0/3 τρίποντα), την ώρα που οι Τζάστιν Ντόλμαν (13 πόντοι), Άλεξ Αμπρίνες (11 πόντοι), Στράτος Περπέρογλου (11 πόντοι) και Άντε Τόμιτς (11 πόντοι) ήταν "διψήφιοι" για τους γηπεδούχους.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις των Στράτου Περπέρογλου και Τζάστιν Ντόλμαν στον Sport24 Radio 103.3

Οι δηλώσεις του Σάσα Τζόρτζεβιτς

Οι δηλώσεις του Γιώργου Παπαγιάννη

Ο αγώνας

Με τους Βλάντο Γιάνκοβιτς και Όγκνιεν Κούζμιτς να έχουν τεθεί νοκ άουτ από το παιχνίδι ήταν σαφές πως ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν όσο περισσότερο στο παρκέ τόσο τον Σάσα Πάβλοβιτς όσο και τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα. Ήταν άλλωστε οι μοναδικοί έμπειροι παίκτες που είχαν για τις θέσεις "3" και "5". Επομένως μόλις οι δυο τους φορτώθηκαν γρήγορα με δύο φάουλ (στο 3'30'' ο πρώτος, στο 4'33'' ο δεύτερος), το "τριφύλλι" απέκτησε πρόβλημα.

Επομένως, το -4 (10-6 στο 6'46'') δεν ήταν ο μεγαλύτερος "πονοκέφαλος" του Σάσα Τζόρτζεβιτς στο παιχνίδι. Κάτι που αποδείχθηκε στην πορεία, την ώρα που ο Άντε Τόμιτς επιβεβαίωνε την υπεροχή του έναντι του Γιώργου Παπαγιάννη. Οι "πράσινοι" δεν είχαν σημείο αναφοράς στην επίθεση, κάτι που διογκωνόταν όσο περνούσε η ώρα από το γεγονός πως ήταν άστοχοι από την περιφέρεια (1/5 στο πρώτο δεκάλεπτο).

Συντριβή για τον Παναθηναϊκό στο "Παλάου Μπλαουγκράνα"
INTIME SPORTS

Τρίποντα και -18

Κάπως έτσι, η Μπαρτσελόνα έφτασε στο +6 (17-11) με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, διαφορά που "εκτοξεύθηκε" πολύ γρήγορα. Ο Αντώνης Φώτσης δεν ήταν σε καλή κατάσταση, ο Τζάστιν Ντόλμαν δεν έλεγε να αστοχήσει και σε συνδυασμό με τα συνεχόμενα τρίποντα, οι γηπεδούχοι δεν δυσκολεύτηκαν να ξεφύγουν στο σκορ. Σε σημείο που έφτασαν στο +14 (27-13) στο 12'32'', ως αποτέλεσμα των οκτώ αναπάντητων πόντων που σημείωσαν.

Το τάιμ άουτ που πήρε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν άλλαξε τα πράγματα. Ομοίως κι η άμυνα ζώνης που επέλεξε να χρησιμοποιήσει. Αντίθετα, η κατάσταση ξέφυγε εντελώς από τον έλεγχο του Παναθηναϊκού, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε στο -18 (40-22) με 3'05'' να μένουν στο ημίχρονο.

Ελπίδα λόγω Γκιστ

Κάπου εκεί, οι "μπλαουγκράνα" κατέβασαν λίγο τους ρυθμούς τους, την ώρα που ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα με τον Τζέιμς Γκιστ έδωσαν πολύτιμους πόντους στο "τριφύλλι". Μαζί άλλωστε με τον Αντώνη Φώτση (σκόραρε στην εκπνοή του ημιχρόνου) ήταν οι βασικοί λόγοι της μείωσης της διαφοράς (42-28) στην ανάπαυλα -με τον Τζάστιν Ντόλμαν να είναι η μεγαλύτερη πηγή κινδύνων για την "πράσινη" άμυνα με 11 πόντους και 4/4 εντός παιδιάς.

Η επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια συνδυάστηκε με ένα μικρό "ξέσπασμα" του Παναθηναϊκού. Οι νουθεσίες του Σάσα Τζόρτζεβιτς στα αποδυτήρια έπιασαν τόπο, αφού οι παίκτες του πέτυχαν τους πρώτους εφτά πόντους του τρίτου δεκαλέπτου, για να ρίξουν σημαντικά τη διαφορά (42-35 στο 22'35''). Πριν έρθει η απερίσκεπτη ενέργεια του Σάσα Πάβλοβιτς.

Τέλος στα όνειρα για "διπλό"

Ο 32χρονος φόργουορντ δέχθηκε τεχνική ποινή στο 23'13'' για να αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα, αφού μετά την εύστοχη βολή του Πάου Ρίμπας οι γηπεδούχοι σκόραραν με έμμεσο τρίποντο του Άντε Τόμιτς για το +11 (46-35 στο 23'33''). Εν τω μεταξύ ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα είχε χρεωθεί με το τρίτο προσωπικό του φάουλ. Ομοίως κι ο Γιώργος Παπαγιάννης που υποχρέωσαν τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να επιστρατεύσει εκ νέου το σχήμα με τον Τζέιμς Γκιστ στο "5".

Κάτι που δεν λειτούργησε στο ελάχιστο, αφού η Μπαρτσελόνα είχε τον τρόπο διατηρήσει το προβάδισμά της, παρά το γεγονός πως προς στιγμήν οι "πράσινοι" επιχείρησαν να επιστρέψουν (48-41 στο 25'38''). Βλέπετε, από τη στιγμή που ο Τζέιμς Γκιστ σκόραρε στον αιφνιδιασμό για το -7, η Μπαρτσλεόνα πέτυχε εφτά σερί πόντους, για να επαναφέρει το προβάδισμά της σε επίπεδα... ασφαλείας (55-41 στο 28'51'').

Συντριβή για τον Παναθηναϊκό στο "Παλάου Μπλαουγκράνα"
INTIME SPORTS

Ξέφυγε το πράγμα

Κι από εκεί, το πράγμα άρχισε να ξεφεύγει. Ειδικά από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε σκορ μακριά από τη ρακέτα. Οι γκαρντ δεν απειλούσαν το αντίπαλο καλάθι, κι έτσι έμειναν οι ψηλοί να προσπαθούν να κάνουν (σχεδόν) τα πάντα μόνοι τους. Σε σημείο που αν δεν σκόραρε κάποιος εκ των Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ή Τζέιμς Γκιστ (με ενδιάμεση απειλή από τον Σάσα Πάβλοβιτς), υπήρχε σαφές πρόβλημα.

Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα είχε βρει ρυθμό, σε σημείο που έφτασε ξεκούραστα στο +20 (64-44) με 5'51'' να μένουν για το φινάλε. Αυτό ήταν το χρονικό σημείο στο οποίο "τελείωσε" ουσιαστικά η αναμέτρηση για τις δύο ομάδες, με τις όποιες προσπάθειες στο υπόλοιπο να αφορούν την τελική διαφορά της νίκης των "μπλαουγκράνα", η οποία έφτασε στο +25 (77-52), σε μία από τις πιο βαριές ήττες του Παναθηναϊκού στην Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 42-28, 55-43, 77-52.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόλμαν 13 (1), Ρίμπας 1, Λαουάλ 2, Αμπρίνες 11 (3), Ναβάρο 8 (1/6 τρίπ.), Σατοράνσκι 7, Βεζένκοφ, Σάμουελς 5, Όλεσον 2, Αρόγιο 6 (2), Περπέρογλου 11 (3), Τόμιτς 11.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 7, Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 9 (9 ριμπ.), Φελντέιν 10 (1), Διαμαντίδης, Γκιστ 13, Καλάθης 8, Παπαγιάννης.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ