EUROLEAGUE

Στην καλύτερη πεντάδα ο Καλαϊτζάκης

Στην καλύτερη πεντάδα ο Καλαϊτζάκης

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε δίχως νίκη την παρουσία του στο Adidas Next Gen της Βαρκελώνης, αλλά ο Γιώργος Καλαϊτζάκης "έλαμψε" με αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

Με πολύ θετικά σχόλια για το ταλέντο του και την παρουσία στην καλύτερη πεντάδα του Adidas Next Gen θα επιστρέψει από τη Βαρκελώνη ο Γιώργος Καλαϊτζάκης. Ο 18χρονος γκαρντ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να δείξει ο Παναθηναϊκός Superfoods στο πρώτο τουρνουά των "μικρών" της EuroLeague για φέτος, κάνοντας κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία του. Όσο είχε δυνάμεις άλλωστε, ήταν απολαυστικός.

Σε τρεις αγώνες στην ισπανική πόλη (σ.σ.: έμεινε εκτός δωδεκάδας στον τελευταίο) είχε 15 πόντους με 45.5% στα δίποντα, 42.1% στα τρίποντα, 4.7 ριμπάουντ και 3.3 κλεψίματα σε 29'33'' συμμετοχής κατά μέσο όρο, με αποτέλεσμα να κερδίσει επάξια τη θέση του στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης. Μαζί του επελέγησαν οι Τόνι Νάκιτς (Τσεντεβίτα), Πάμπλο Φοντανέτ (Οσπιταλέτ), Σέρχι Μαρτίνεθ (Μπαρτσελόνα) και Πέδρο Μπάρος (Μπανταλόνα).

Για την ιστορία, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το τρόπαιο επικρατώντας στον τελικό της Μπανταλόνα (74-58), παίρνοντας το εισιτήριο για την τελική φάση του Adidas Next Gen που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, την περίοδο του Final Four.

Παρεμπιπτόντως, πολύ καλή παρουσία στη Βαρκελώνη είχαν επίσης ο Άλφης Πιλάβιος (με 11.3 πόντους και 5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο) και ο Κώστας Κουφόπουλος (με 10 πόντους, 2.5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3.3 κλεψίματα ανά παιχνίδι). Ο δεύτερος συμμετείχε μάλιστα στον διαγωνισμό τριπόντων.

Στην καλύτερη πεντάδα ο Καλαϊτζάκης
TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ