EUROLEAGUE

Σαν σήμερα: Ο Παναθηναϊκός νικάει την ΤΣΣΚΑ και ράβει το 5ο αστέρι

Σαν σήμερα: Ο Παναθηναϊκός νικάει την ΤΣΣΚΑ και ράβει το 5ο αστέρι

Σαν σήμερα, 3 Μαΐου 2009, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 73-71 στον τελικό του Final Four του Βερολίνου και κατέκτησε το 5ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του.

Εχουν περάσει 11 χρόνια, ωστόσο σε κάποιους η ανάμνηση αυτή μοιάζει φρέσκια. Ήταν 3 Μαΐου 2009 όταν ο Παναθηναϊκός έραβε το 5ο αστέρι στην φανέλα του, επικρατώντας με 73-71 της ΤΣΣΚΑ στον τελικό του Final Four του Βερολίνου, σε μία ακόμα μεγάλη βραδιά.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς καθόταν στον πάγκο, την ίδια στιγμή που στο παρκέ παρατάχθηκε μία από τις πιο πλήρεις ομάδες στην ιστορία της διοργάνωσης. Μία ομάδα με τους Διαμαντίδη, Σπανούλη, Γιασικεβίτσιους, Νίκολας, Κέτσμαν στις θέσεις των γκαρντ, τους Περπέρογλου, Φώτση Τσαρτσαρή στις θέσεις των φόργουορτ και τους Μπατίστ, Πέκοβιτς στην θέση του σέντερ.

Η ΤΣΣΚΑ από την πλευρά της είχε και αυτή ένα γεμάτο ρόστερ, με παίκτες όπως ο Χόλντεν, ο Λάνγκτον, ο Ζήσης, ο Σισκάουσκας, ο Σμόντις και ο Λόρμπεκ. Και έμοιαζε έτοιμη να πάρει εκδίκηση για την ήττα της από τον Παναθηναϊκό στον τελικό του ΟΑΚΑ πριν από δύο χρόνια. Τα πράγματα βέβαια δεν ήταν τόσο απλά.

ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Ο Παναθηναϊκός ήταν έτοιμος για όλα. Έχοντας επιβληθεί του Ολυμπιακού στον ημιτελικό δύο ημέρες νωρίτερα, οι “πράσινοι” έδειξαν από την αρχή συγκεντρωμένοι. Μετά το πρώτο πεντάλεπτο μάλιστα ήταν καταιγιστικοί και κάνοντας το τέλειο ημίχρονο πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 48-28, ενώστο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ξέφυγαν με 51-28 και 56-33. Η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική.

Κάτι η άμυνα και το ξύλο των Ρώσων, κάτι η χαλάρωση του Παναθηναϊκού, τα δεδομένα άλλαξαν άρδην στην συνέχεια, με την ΤΣΣΚΑ να τρέχει σερί 17-0 και να μειώνει σε 56-50. Το παιχνίδι είχε γίνει ντέρμπι και έτσι συνεχίστηκε μέχρι το φινάλε, με την ΤΣΣΚΑ να μειώνει στον πόντο (70-69). Στο τέλος, με το σκορ στο 73-71 έπειτα από 1/2 βολές του Γιασικεβίτσιους, η ρωσική ομάδα είχε την τελευταία επίθεση. Ο (άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού) Ραμούνας Σισκάουσκας ήταν αυτός που προσπάθησε να πληγώσει την πρώην ομάδα του. Ο Λιθουανός όμως αστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε. Ο Παναθηναϊκός ήταν Πρωταθλητής Ευρώπης για 5η φορά στην ιστορία του, μέσα σε αποθέωση!

Tα δεκάλεπτα: 21-16, 48-28, 56-46, 73-71

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Σπανούλης 13, Περπέρογλου, 6, Μπατίστ 6, Φώτσης 13, Νίκολας 7, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 10, Πέκοβιτς 6, Γιασικεβίτσιους 10

ΤΣΣΚΑ (Μεσίνα): Ζήσης, Σμόντις 9, Σισκάουσκας 13, Χόλντεν 14, Λόρμπεκ 5, Λάνγκντον 13, Κάουν 3, Χριάπα 9, Πλάνινιτς 5, Μόρις

Δείτε ολόκληρο τον αγώνα:

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ