EUROLEAGUE

Σαν σήμερα: Ο Παναθηναϊκός αλώνει τη Μπολόνια και "ράβει" το 3ο αστέρι

Σαν σήμερα: Ο Παναθηναϊκός αλώνει τη Μπολόνια και "ράβει" το 3ο αστέρι
EUROKINISSI

Σαν σήμερα, 5 Μαΐου 2002, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πιο δύσκολο ευρωπαϊκό της ιστορίας του, επικρατώντας μέσα στη Μπόλόνια με 89-83 της γηπεδούχου Κίντερ.

Ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει 6 φορές την EuroLeague. Από αυτούς τους έξι τίτλους, αυτός που μνημονεύεται περισσότερο ήρθε σαν σήμερα, στις 5 Μαΐου 2002, όταν οι “πράσινοι” επιβλήθηκαν με 89-83 της πανίσχυρης Κίντερ μέσα στη Μπολόνια.

Με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο, τους Ντέγιαν Μποντίρογκα και Ιμπραϊμ Κουτλουάι σε πρώτο πλάνο και τους Φραγκίσκο Αλβέρτη, Ντάριλ Μίντλετον, Τζόνι Ρότζερς, Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, Πέπε Σάντσεθ και – φυσικά – το κλειδί του τελικού, Λάζαρα Παπαδόπουλο στο πλευρό τους, το “τριφύλι” έγραψε ιστορία τότε.

Απέναντί του είχε βρει την Κίντερ του Έτορε Μεσίνα, αλλά και του Μανού Τζινόμπιλι (λίγους μήνες πριν μετακομίσει στο ΝΒΑ), του Ματίας Σμόντις, του Αντουάν Ριγκοντό και του Μάρκο Γιάριτς.

Ο Παναθηναϊκός ήταν το ξεκάθαρο αουτσάιντερ σε αυτό το παιχνίδι, αφού η Κίντερ Μπολόνια ήταν πανίσχυρη τότε και αγωνιζόταν και στην έδρα της. Και η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο, όταν το τέλος της δεύτερης περιόδου βρήκε τους Ιταλούς να προηγούνται με 48-40, τα πράγματα δεν έμοιαζαν εύκολα. Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο υπήρξε αλλαγή σκηνικού.

Με παίκτη-κλειδί τον Παπαδόπουλο και ηγέτες τους Μποντιρόγκα και Κουτλουάι, ο Παναθηναϊκός έφερε τούμπα το παιχνίδι και στο τέλος της τρίτης περιόδου το σκορ ήταν 61-64. Στην τέταρτη περίοδο το ντέρμπι συνεχίστηκε. Στο τέλος ωστόσο έμελλε να μιλήσει ο Κουτλουάι, ο οποίος με περίπου ένα λεπτό να μένει για το τέλος του αγώνα ευστόχησε σε ένα τεράστιο τρίποντο για το 80-85, “κλειδώνοντας” τη νίκη για τους “πράσινους”.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους παίκτες του Παναθηναϊκού να είναι αγκαλιά και τους Ιταλούς να είναι “παγωμένοι” στην εξέδρα, αφού δεν πίστευαν αυτό που είχε συμβεί. Ανήμερα το Πάσχα για την Ελλάδα, το τρίτο ευρωπαϊκό στην ιστορία του Παναθηναϊκού ήταν γεγονός.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 48-40, 61-64, 83-89.

ΚΙΝΤΕΡ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (Μεσίνα): Τζινόμπιλι 27 (3), Μπεσίροβιτς 4, Γκρέιντζερ 10 (2), Φροζίνι, Άντερσεν 3, Ριγκοντό 3 (1), Γκρίφιθ 2, Σμόντις 23 (2), Γιάριτς 11.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 11 (1), Καλαϊτζής, Ρότζερς 7 (2), Μουλαομέροβιτς 6, Μποντίρογκα 21 (1), Μίντλετον 10, Κουτλουάι 22 (4), Παπαδόπουλος 12, Σάντσεθ.

Δείτε ολόκληρο το παιχνίδι:

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ