EUROLEAGUE

Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Άσχημο βράδυ για τον Παναθηναϊκό στη Μαδρίτη, ουδείς ξεχώρισε από την ομάδα του Ρικ Πιτίνο που βρίσκεται πλέον στο 0-2 στη σειρά των playoffs της EuroLeague 2018/19 με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ.

Η υπερπροσπάθεια στο πρώτο ματς της σειράς δεν έδωσε στον Παναθηναϊκό τη νίκη και το προβάδισμα στη σειρά. Το βράδυ της Παρασκευής (19/4) τα πράγματα ήταν πολύ πιο εύκολα για την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης και πολύ χειρότερα για τους πράσινους του Ρικ Πιτίνο που γνώρισαν βαριά ήττα στο Wizink Center και πλέον καλούνται να ολοκληρώσουν ένα μπασκετικό θαύμα μιας και ουδείς έχει γυρίσει από το 2-0 στην ιστορία των playoffs της EuroLeague. To Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Πρωταθλητή Ελλάδας.

0. ΝΤΕΣΟΝ ΤΟΜΑΣ (starter)

Πέτυχε το πρώτο καλάθι του ματς με ωραία κίνηση κοντά στο καλάθι, αστόχησε όμως στις επόμενες δύο προσπάθειές του και παρά το γεγονός ότι έπαιξε 12 λεπτά στο πρώτο μέρος, δεν πρόσφερε πολλά. Έκανε ένα λάθος (βήματα) όταν ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να πάρει το μομέντουμ στη δεύτερη περίοδο, στο φινάλε της βραδιάς ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του και χωρίς να πάρει πολλές προσπάθειες, όμως συνολικά δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικός απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους.

Τα στατιστικά του: 13 πόντοι, 3/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 1/1 βολή, 3 ριμπάουντ, 2 λάθη, 12 ranking σε 23:58

5. ΚΙΘ ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ

Μπήκε στα τέλη της πρώτης περιόδου και έβαλε ένα ζευγάρι βολών για το 21-8. Ήταν οι μοναδικοί του πόντοι σε δέκα λεπτά στο πρώτο μέρος! Δεν έπαιξε πολύ στο δεύτερο, δεν έβαλε καλάθι, δεν τράβηξε την ομάδα του, είχαμε πει ότι ο Παναθηναϊκός τον έχει τεράστια ανάγκη, όμως ο Αμερικανός δεν ήταν έτοιμος γι' αυτό το ματς.

Τα στατιστικά του: 0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 4/4 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 6 ranking σε 14:46

6. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ (starter)

Έπαιξε κάτι λιγότερο από έξι λεπτά στο πρώτο μέρος και βρισκόταν σε άλλο γήπεδο. Δεν βοήθησε σε κανέναν τομέα του παιχνιδιού μέχρι το ημίχρονο, δεν βοήθησε ούτε στις αρχές της τρίτης περιόδου όταν ο Ράντολφ σκόραρε μπροστά του και στη συνέχεια ο Τείλορ του πήρε το τρίτο φάουλ σε σκριν. Αρνητικός για δεύτερο ματς, πρέπει να βοηθήσει πολύ περισσότερο στο τρίτο παιχνίδι. Στα ματς της Basket League δεν έχει αντίπαλο, πρέπει να πιστέψει περισσότερο στον εαυτό του για να ανέβει επίπεδο και στο υψηλότερο ράφι του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/2 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 λάθη, -2 ranking σε 14:37

10. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (starter)

Μπήκε στο ματς με άσχημο σουτ τριών πόντων και λίγες φάσεις αργότερα έκανε φάουλ σε τρίποντο του Ράντολφ. Το δεύτερο φάουλ τον έστειλε νωρίς στον πάγκο και σε πέντε λεπτά στο πρώτο μέρος είχε μόλις ένα αμυντικό ριμπάουντ. Ανέβασε στροφές στο δεύτερο, αλλά δεν πίστευε στις δυνάμεις του, είχε άσχημες εκτελέσεις από τα 6μ.75 και έμεινε πολύ μακριά από τον καλό εαυτό του.

Τα στατιστικά του: 9 πόντοι, 2/2 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 2/3 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος, 4 ranking σε 21:57

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ

Έβαλε τρίποντο για το 24-13 στο 12', ήταν πολύ απειλητικός απέναντι στην άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν εξαιρετικός και στην άμυνα καθώς δικές του προσπάθειες οδήγησαν σε λάθη των γηπεδούχων. Άφαντος στο δεύτερο μέρος, ήταν σαν να μην πάτησε παρκέ. Ανέτοιμος αγωνιστικά, έσφιξε τα δόντια και μένει να δούμε αν μπορεί να κάνει μια μεγάλη εμφάνιση τη Μεγάλη Τρίτη για να οδηγήσει τη σειρά σε τέταρτο αγώνα.

Τα στατιστικά του: 7 πόντοι, 2/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 8 ranking σε 15:49

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Μπήκε στο ματς με μπλοκ στον Αγιόν, συνέχισε με ραβέρσα για το 27-15 στο 13', έβαλε και ένα σουτάκι από τα έξι μέτρα για το 30-19. Έπαιξε 11 λεπτά στο πρώτο μέρος, έκανε ό,τι μπορούσε και ήταν ο πιο ποιοτικός ψηλός του Παναθηναϊκού μέχρι το ημίχρονο. Έπαιξε πολύ λίγο στο δεύτερο, δεν του ταιριάζουν οι αγώνες στους οποίους οι πράσινοι κυνηγούν στο σκορ και δεν μπορεί να κριθεί με αυστηρότητα.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/5 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2 ριμπάουντ, 1 κόψιμο, 1 λάθος, -1 ranking σε 16:39

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Άλλαξε νωρίς τον Καλάθη, στο έβδομο λεπτό του αγώνα για την ακρίβεια, έπαιξε ένα πεντάλεπτο στο πρώτο μέρος αλλά δεν έδωσε το παραμικρό. Αστόχησε σε δύο δίποντα, έκανε ένα λάθος και αν δεν είχε κερδίσει τρία φάουλ από τους αντιπάλους του, θα ήταν αρνητικός. Πήρε κι άλλο χρόνο, περισσότερο χρόνο δηλαδή στο δεύτερο μέρος, προσπάθησε, αλλά τα λεπτά του ήταν περισσότερο διαδικαστικά από τη στιγμή που ο Καλάθης βρισκόταν εκτός τόπου και χρόνου και η Ρεάλ Μαδρίτης είχε καθαρίσει το ματς.

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 0/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 3/4 βολές, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, 3 λάθη, 8 ranking σε 13:56

23. ΣΟΝ ΚΙΛΠΑΤΡΙΚ (starter)

Σκόραρε νωρίς τους πρώτους του πόντους με ψύχραιμη εκτέλεση από μέση απόσταση, αλλά και πάλι δεν έδωσε το κάτι παραπάνω, αυτή την έξτρα ώθηση που έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός κυρίως στο κομμάτι του σκοραρίσματος. Μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με τρίποντο από την κορυφή για το 35-29, συνολικά όμως δεν έκανε τη διαφορά. Τα 14 λεπτά που πήρε κάτι δείχνουν, ειδικά από τη στιγμή που είναι ένα από τα "αγαπημένα παιδιά" του Ρικ Πιτίνο. Ένα μεγάλο ματς περιμένουμε από τον Κιλπάτρικ, πρέπει να το κάνει τη Μεγάλη Τρίτη.

Τα στατιστικά του: 10 πόντοι, 3/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/1 βολή, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος, 11 ranking σε 14:16

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Δεν μπορεί να βοηθήσει σε αυτή τη φάση της σεζόν και φάνηκε για άλλη μία φορά. Σε έξι λεπτά στο πρώτο μέρος είχε ένα άστοχο δίποντο, στο δεύτερο έπαιξε πολύ περισσότερο καθώς όλα είχαν κριθεί και παρά το γεγονός ότι πέτυχε επτά πόντους, ουδείς μπορεί να... πανηγυρίσει. Πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματικός όταν οι βασικοί παίρνουν τις πρώτες τους ανάσες, πρέπει να βοηθήσει με το περιφερειακό του σουτ.

Τα στατιστικά του: 7 πόντοι, 2/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 10 ranking σε 16:39

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Βρήκε ξανά απέναντί του τον μακρύ Τέιλορ, μπήκε με κακή πάσα προς τη ρακέτα της Ρεάλ Μαδρίτης και αστόχησε στο πρώτο του σουτ. Έκανε και δεύτερο λάθος στο τρίτο λεπτό όταν πάσαρε από μέσα προς τα έξω, δέχθηκε κόψιμο από τον Τέιλορ στο πέμπτο, ήταν κακός σε όλο το πρώτο μέρος. Είχε 0/7 σουτ, είχε τέσσερις ασίστ και τρία κλεψίματα, είχε όμως και τρία λάθη. Ακόμη χειρότερος στο δεύτερο, έζησε μία από τις χειρότερες βραδιές της καριέρας του και φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το αποτέλεσμα και για τη διαφορά των 15 πόντων. Η Ρεάλ τον έχει πιέσει στα όριά του, ο Καλάθης δείχνει πολύ κουρασμένος και μένει να δούμε αν υπάρχουν κάποια καύσιμα στο ντεπόζιτό του ή αν οι Μαδριλένοι θα τον αποκλείσουν το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης. Στο ΟΑΚΑ βέβαια είναι πάντα αλλιώς και ο ηγέτης του Παναθηναϊκού πρέπει να δώσει απαντήσεις.

Τα στατιστικά του:

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Τρομερός στο δεύτερο δεκάλεπτο, έκοψε τον Αγιόν στα ίσα στο 12', κέρδισε κατοχή παίρνοντας τη μπάλα από τον Κοζέρ, πήρε και επιθετικό φάουλ από τον Καμπάτσο στο 14'. Για αρκετή ώρα έμοιαζε να βρίσκεται σε κάθε γωνιά του παρκέ, στην επίθεση όμως δεν υπολογίζεται ούτε από τον προπονητή, ούτε από τους συμπαίκτες του.

Τα στατιστικά του: 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κοψίματα, 2 λάθη, 2 ranking σε 13:47

44. ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

Πήρε οκτώ διαδικαστικά λεπτά, συνεχίζει να βρίσκεται εκτός πλάνων και μάλλον δεν θα πάρει ευκαιρίες ούτε στο τρίτο ματς της σειράς.

Τα στατιστικά του: 0/1 δίποντο, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 ranking σε 7:32

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ