EUROLEAGUE

Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα υπερβολικά πολλά σουτ του Καλάθη που είχε δύο πρόσωπα και οι αναπληρωματικοί που ξεχώρισαν. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στο 1ο ματς της σειράς με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Εφτασε τόσο κοντά, είχε προβάδισμα έξι πόντων στο 36', όμως ο Παναθηναϊκός δεν πέτυχε άλλο πόντο μέχρι το φινάλε και η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε τη νίκη για το 1-0 στην προημιτελική σειρά της EuroLeague 2018/19 . Η πρωταθλήτρια Ευρώπης τα βρήκε σκούρα απέναντι στους μαχητικούς πράσινους του Ρικ Πιτίνο, ο Νικ Καλάθης όμως πήγε από το ένα άκρο στο άλλο στα τελευταία λεπτά και οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο "επιβίωσαν" στις λεπτομέρειες.

Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των έντεκα που χρησιμοποίησε ο Αμερικανός προπονητής, ο οποίος δεν έδωσε χρόνο στον Ντίνο Μήτογλου, είδε τον Καλάθη να παίρνει 19 σουτ, τον Λεκαβίτσιους να τραυματίζεται στο πρόσωπο και τους Λάνγκφορντ, Τόμας, Βουγιούκα να ξεχωρίζουν.

0. ΝΤΕΣΟΝ ΤΟΜΑΣ (starter)

Βρήκε σίδερο στο πρώτο του τρίποντο, έβαλε όμως στο τέταρτο λεπτό τους πρώτους πόντους της ομάδας του για το 6-2. Έπαιξε 16 λεπτά στο πρώτο μέρος και κατάφερε, διότι περί κατορθώματος πρόκειται, να μην πάρει ριμπάουντ και να μην προσφέρει σε άλλον τομέα πέρα από εκείνον της εκτέλεσης. Σκόραρε τρίποντο για το 49-38 στο 22', ήταν πολύ καλύτερος στο δεύτερο μέρος, έβαλε μεγάλο σουτ ψυχολογίας για το 64-67 στο 35', έσωσε τη βραδιά του και αν είχε βρει στόχο στην τελευταία προσπάθεια για να οδηγήσει το ματς στην παράταση, θα είχε βάλει ακόμη μεγαλύτερο βαθμό δίπλα στο όνομά του. Ήταν οικονομικός, πρέπει όμως να βοηθήσει σε περισσότερους τομείς.

Τα στατιστικά του: 12 πόντοι, 3/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 1 λάθος, 9 ranking σε 29:58

5. ΚΙΘ ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ

Μπήκε στο έβδομο λεπτό, αστόχησε στο πρώτο σουτ από μέση απόσταση που εκτέλεσε, συνέχισε με 1/2 βολές για το 17-13 και έγραψε το 21-17 της περιόδου με δίποντο από τα τέσσερα μέτρα. Άνοιξε τη δεύτερη με τον ίδιο τρόπο για το 23-19, συνέχισε να πληγώνει τη Ρεάλ με παρόμοιες προσπάθειες και στο ημίχρονο είχε επτά πόντους από πέντε σουτ. Δεν ήταν το ίδιο καλός στο δεύτερο, δεν τράβηξε κουπί στα δύσκολα, σίγουρα όμως ήταν πολύ πιο θετικός απ' όσο δείχνουν τα στατιστικά του. Έχασε σουτ που βάζει, κοιτάζει ήδη το επόμενο ματς.

Τα στατιστικά του: 9 πόντοι, 4/10 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κόψιμο, 1 λάθος, 7 ranking σε 24:43

6. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ (starter)

Κέρδισε το τζάμπολ από τον Ταβάρες, έπαιξε καλή άμυνα απέναντί του στο πρώτο τους συναπάντημα στη ρακέτα, αστόχησε όμως στην πρώτη του προσπάθεια, ένα σουτάκι από τα +5 μέτρα. Έπαιξε 11:25 στο πρώτο μέρος και δεν σκόραρε, πάλεψε όμως στο ριμπάουντ, είχε ένα κλέψιμο και ένα μπλοκ. Δύο κακές του αντιδράσεις στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου έδωσαν στη Ρεάλ προβάδισμα 14 πόντων και στο τέλος της βραδιάς ο προπονητής του θα έχει σίγουρα παράπονα από εκείνον, ειδικά από τη στιγμή που ο Βουγιούκας έκανε τόσο σπουδαία δουλειά ως τρίτος σέντερ. Δεν ήταν κακός, δεν ήταν όμως και κάτι περισσότερο από... υποφερτός.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/3 δίποντα, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, 7 ranking σε 19:19

10. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (starter)

Κέρδισε το πρώτο φάουλ του Ταβάρες στο δεύτερο λεπτό, έκανε εξαιρετική δουλειά στο ριμπάουντ, όμως δεν απείλησε την άμυνα της Ρεάλ στα 13 λεπτά που έπαιξε μέχρι το ημίχρονο. Συνέχισε να μαζεύει τα "σκουπίδια" με τρομερό ρυθμό στην έναρξη της τρίτης περιόδου, στο 25' έβαλε το ανοιχτό τρίποντο που βρήκε για το 51-43, έπαιξε καλές άμυνες στην περιφέρεια και ευστόχησε και σε νέο μακρινό σουτ για το 51-46! Έμεινε εκεί. Πρέπει να έχει περισσότερη διάρκεια στο παιχνίδι του, να γίνει πιο επιθετικός και να πιέσει την άμυνα των Μαδριλένων με τη δύναμή του. Είναι έμπειρος σε αυτό το επίπεδο και ξέρει τι πρεπει να κάνει το βράδυ της Παρασκευής.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 1/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη, 11 ranking σε 29:18

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ

Δεν ήταν έτοιμος γι' αυτό το ματς, έσφιξε τα δόντια για να αντέξει τους πόνους στο γόνατο, να προσφέρει έξι λεπτά στο πρώτο μέρος και άλλα τόσα στο δεύτερο. Ακόμη και αυτά, ήταν αρκετά. Δεν μπορούσε να παίξει σε υψηλή ένταση και μένει να δούμε αν καταπονήθηκε εν όψει του αγώνα της Παρασκευής.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/1 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος, 2 ranking σε 12:10

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Πήρε τη θέση του Παπαγιάννη στο έβδομο λεπτό και σκόραρε γρήγορα το πρώτο του καλάθι απέναντι στον Αγιόν για το 11-8, έβαλε και δεύτερο για το 19-15 λίγο πριν βγει το δεκάλεπτο. Είχε επτά πόντους σε επτά λεπτά στο πρώτο μέρος και ήταν μαζί με τον Λάνγκφορντ οι κορυφαίοι του Παναθηναϊκού, ήταν εντυπωσιακός και στο δεύτερο. Πάντα έτοιμος είτε πρέπει να παίξει πέντε, είτε πρέπει να παίξει 20 λεπτά, το γεγονός ότι έκανε τόσο καλή δουλειά πιέζει και τους συμπαίκτες του να ανεβάσουν τα επίπεδα της ενέργειας, της έντασης και της συγκέντρωσής τους.

Τα στατιστικά του: 10 πόντοι, 4/6 δίποντα, 2/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 11 ranking σε 18:33

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Πολύ αποτελεσματικός ο Λιθουανός στο εξάλεπτο που πήρε στο πρώτο μέρος, έβαλε τρίποντο και λέι-απ, όμως ούτε εκείνος βοήθησε στο κομμάτι της δημιουργίας. Γύρισε στα μέσα της τρίτης, έβαλε φλότερ για το 56-50, όμως μια αγκωνιά του Κοζέρ τον τραυμάτισε στο πρόσωπο και τον έστειλε οριστικά στα αποδυτήρια για τις πρώτες βοήθειες.

Τα στατιστικά του: 7 πόντοι, 2/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ, 7 ranking σε 7:05

23. ΣΟΝ ΚΙΛΠΑΤΡΙΚ (starter)

Δεν μπήκε καλά στο ματς, τουλάχιστον στο κομμάτι του σκοραρίσματος, πέτυχε όμως ένα πολύ ωραίο λέι-απ για το 6-4 στο πέμπτο λεπτό και στη συνέχεια χάθηκε μέχρι το 17' όταν μετά από επιθετικό ριμπάουντ σε δικό του άστοχο σουτ από μέση απόσταση έβαλε ελεύθερο τρίποντο από την κορυφή για το 32-31. Έκανε το τρίτο του φάουλ στο 23' και βγήκε οριστικά από τα πλάνα του προπονητή του. Ο Παναθηναϊκός τον έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανάγκη σε αυτή τη σειρά και ο Αμερικανός πρέπει να δικαιώσει τις προσδοκίες, την εμπιστοσύνη όσων των επέλεξαν και κυρίως τον εαυτό του. Δεν είναι παίκτης της... σειράς, είναι ένας εξαιρετικός αθλητής και δεν έχει δικαιολογίες για τέτοιες εμφανίσεις.

Τα στατιστικά του: 5 πόντοι, 1/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 ranking σε 13:02

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Πάτησε παρκέ 13.4" πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου, έπαιξε 2:28 στο πρώτο μέρος και έγραψε μόνο ένα αμυντικό ριμπάουντ. Κάποια δευτερόλεπτα του έδωσε ο Πιτίνο στο δεύτερο. Δεν τον υπολογίζει κι αυτό φάνηκε απόψε με τον Κιλπάτρικ να είναι κακός και να παίζει λίγα λεπτά.

Τα στατιστικά του: 1 ριμπάουντ, 1 ranking σε 2:34

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Πήρε την πρώτη επίθεση και αστόχησε σε άτσαλο drive απέναντι στον μακρύτερο Τέιλορ, συνέχισε να πιέζει την άμυνα των Μαδριλένων και παρά το γεγονός ότι δεν ήταν αποτελεσματικός, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και με το παραπάνω. Έβαλε 2/2 βολές για το 9-6 στο έκτο λεπτό, όμως η εικόνα του δεν ήταν καλή στο δεύτερο δεκάλεπτο και ειδικά στο κομμάτι της εκτέλεσης όπου τα έκανε... μαντάρα. Δέχθηκε μπλοκ από τον Κάρολ, αστόχησε σε λέι-απ, είχε "κοντό" τρίποντο, επέμεινε και τελικά δικαιώθηκε στο 16' όταν σκόραρε τρίποντο από την κορυφή για το 32-28. Στο ημίχρονο είχε 0/6 δίποντα και μία ασίστ, στο ξεκίνημα της τρίτης έβρισκε σίδερο ξανά και ξανά στα προκλητικά ανοιχτά τρίποντα που του έδινε η Ρεάλ, όμως στα μέσα της τέταρτης πέτυχε δύο για το 66-72 του 36'. Από εκεί και πέρα όμως είχε άσχημες επιλογές, δεν είχε καθαρό μυαλό και φέρει μεγάλη ευθύνη για την ήττα. Τα 19 σουτ είναι πάρα πολλά για εκείνον, ακόμη και αν είναι όλα ελεύθερα, ακόμη και αν η Ρεάλ τον αντιμετωπίζει προκλητικά. Από τη στιγμή που τον θεωρούμε υποψήφιο MVP, οφείλει να βρει τρόπους για να γίνει πιο απειλητικός. Πρέπει να το κάνει.

Τα στατιστικά του: 17 πόντοι, 3/9 δίποντα, 3/10 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 5 ranking σε 32:55

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Μπήκε στα τέλη της πρώτης περιόδου και έδωσε βολές στον Ντεκ που έγραψε το 21-15. Έπαιξε έξι λεπτά στη δεύτερη για να αστοχήσει σε δύο προσπάθειες, να πάρει ένα αμυντικό ριμπάουντ και να κλέψει μία μπάλα. Δεν βοήθησε ούτε στο δεύτερο, ο ρόλος του είναι πολύ άχαρος σε αυτή τη φάση της σεζόν. Είχε όμως ενέργεια και κυνήγησε τα ριμπάουντ. Δύσκολα θα τον δούμε να παίζει περισσότερο στη συνέχεια, εκτός αν γυρίσει ο Γιουλ.

Τα στατιστικά του: 0/2 δίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 0 ranking σε 10:23

44. ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

Ο μοναδικός που δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ρικ Πιτίνο.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ