ΜΠΑΣΚΕΤ

Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ:  EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ελάχιστα πράγματα μπορεί να κρατήσει ο Παναθηναϊκός από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ στο ματς με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Από την πιο βαριά ήττα της ιστορίας του από τη Ρεάλ Μαδρίτης , λίγα πράγματα μπορεί να κρατήσει ο Παναθηναϊκός . Ίσως την καλή εμφάνιση του Γιώργου Παπαγιάννη που έκανε δύο ρεκόρ καριέρας στη EuroLeague, ίσως το πείσμα του Νικ Καλάθη, ίσως την αποτελεσματικότητα του Κιθ Λάνγκφορντ που πάντως όταν παίζει πολύ καλά, χάνει με μεγάλες διαφορές. Δεν ήταν καλή συνολικά η εμφάνιση των πρασίνων στην έδρα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, ωστόσο τα βλέμματα όλων στρέφονται στον αγώνα της Παρασκευής με την Αρμάνι Μιλάνο. Κι εκεί άπαντας θα κριθούν με αυστηρότητα. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ.

0. ΝΤΕΣΟΝ ΤΟΜΑΣ (starter)

Πενταδάτος ο Αμερικανός, σε σχήμα με τους Αντετοκούνμπο - Γκιστ, αστόχησε σε δύο σουτ και μετά από τέσσερα λεπτά πήγε στον πάγκο για να μείνει εκεί μέχρι το ημίχρονο. Άφαντος και στο δεύτερο, έκλεψε μπάλες, αλλά δεν βοήθησε στην επίθεση. Δεν είναι σε καλή κατάσταση και πληγώνει πολύ τον Παναθηναϊκό.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 ranking σε 13:53

5. ΚΙΘ ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ

Πάλεψε με τρομερό πείσμα στο δεύτερο δεκάλεπτο όταν η Ρεάλ ήθελε να πάει από το... +20 σε ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα, έβαλε πολύ κρίσιμα σουτ για να κρατήσει όρθια την ομάδα του, πέτυχε τους 12 (σε πέντε λεπτά) από τους 31 πόντους των πρασίνων και αν δεν υπήρχε αυτός... Ήταν το ίδιο αποτελεσματικός και στο δεύτερο μέρος, στο τέλος όμως ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του σε ακόμα μια βαριά εκτός έδρας ήττα.

Τα στατιστικά του: 20 πόντοι, 4/8 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 6/6 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα

6. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

Πήρε την ευκαιρία του, άνοιξε βεντέτα με τον Γκουστάβο Αγιόν, όμως δεν βοήθησε ιδιαίτερα στο πεντάλεπτο που έπαιξε στο πρώτο μέρος. Ο Πασκουάλ τον κράτησε στο παρκέ στην έναρξη της τρίτης περιόδου, ο Παπαγιάννης σκόραρε στην πρώτη φάση, αλλά στην επόμενη έδωσε γκολ-φάουλ στον Αγιόν (αστόχησε στη βολή). Ρέφαρε με φόλοου για το 50-35, στο τέλος της βραδιάς έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους και αξιολόγηση και ελπίζει ότι θα πάρει κι άλλες τέτοιες ευκαιρίες στη συνέχεια της σεζόν. Θα πρέπει, βέβαια, να είναι έτοιμος να τις αρπάξει και στο χέρι του είναι να αποκτήσει έναν σημαντικότερο ρόλο.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 4/6 δίποντα, 3 ριμπάουντ, 6 ranking σε 23:23

7. ΣΤΕΦΑΝ ΛΑΣΜΕ

Τέσσερα λεπτά στο πρώτο μέρος, ένα δίποντο σε τρεις προσπάθειες, ένα λάθος και τίποτα περισσότερο. Δεν πήρε άλλη ευκαιρία στο υπόλοιπο της αναμέτρησης. Ξεκάθαρα εκτός πλάνων το τελευταίο διάστημα, δεν δείχνει ικανός να αντιστρέψει την αρνητική του εικόνα, δεν μπορεί πλέον να κάνει τη διαφορά κοντά στο καλάθι και μοιάζει με τον πιο αδύναμο κρίκο στη φροντ-λάιν του Παναθηναϊκού.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/3 δίποντα, 1 λάθος, -3 ranking σε 4 λεπτά

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (starter)

Και πενταδάτος και με πολύ χρόνο στο πρώτο μέρος, ο Έλληνας γκαρντ έπαιξε 13 λεπτά, αλλά δεν βοήθησε στην επίθεση. Πάλεψε στο πίσω μέρος του γηπέδου, κέρδισε επιθετικά φάουλ, όμως δεν ήταν σε καλή κατάσταση και δεν βρήκε ποτέ ρυθμό.

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 0/1 δίποντο, 2/3 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 2 λάθη, 1 ranking σε 24:29

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Πενταδάτος, αλλά εκτός τόπου και χρόνου, αστόχησε σε δύο σουτ, έκανε δύο λάθη, βγήκε στο έκτο λεπτό και δεν ξαναπάτησε παρκέ μέχρι το ημίχρονο. Άλλα πέντε λεπτά του έδωσε ο Πασκουάλ στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, όμως ο Αμερικανός ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Μένει να δούμε πως θα χρησιμοποιηθεί απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο και κυρίως, αν μπορεί να αντιδράσει και να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα του.

Τα στατιστικά του: 1 πόντος, 0/2 δίποντα, 1/2 βολές, 2 λάθη, -5 ranking σε 10:56

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Μπήκε στο ματς με το σκορ στο 16-2, έσπασε το σερί της Ρεάλ Μαδρίτης με δύο καλάθια, ήταν θετικός, αλλά έπαιξε μόλις τέσσερα λεπτά στο πρώτο μέρος. Και περιέργως δεν ξαναπάτησε παρκέ μέχρι το τέλος της αναμέτρησης...

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/3 δίποντα, 2 ranking σε 4:18

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

3:49 έγραψε η στατιστική του στο πρώτο μέρος, με τον Λιθουανό να κάνει ένα φάουλ. Πήρε άλλα δυόμιση λεπτά στον garbage time της αναμέτρησης, πραγματικά ήταν σαν να μην πέρασε από το ματς.

Τα στατιστικά του: 1 φάουλ, -1 ranking σε 6:18

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Βοήθησε στο ριμπάουντ, είχε και δυο καλές δημιουργίες σε δέκα λεπτά στο πρώτο μέρος, αστόχησε όμως σε δύο τρίποντα και δεν απείλησε περισσότερο την άμυνα των Ισπανών. Ο Πασκουάλ τον στήριξε, αλλά ο "Λότζο" έμοιαζε εκτός κλίματος, σε μια κακή εμφάνιση. Η καλή επίδοση στο ριμπάουντ τον "σώζει". Δεν είναι παίκτης που μπορεί να λάμψει σε τέτοια ρόστερ, σίγουρα πάντως δεν είναι τόσο κακός όσο φαίνεται το τελευταίο διάστημα.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 ranking σε 22:36

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Ήταν ο μόνος που πάλεψε με πείσμα στο ξεκίνημα του αγώνα, έπαιξε 16 λεπτά μέχρι το ημίχρονο, αλλά ούτε τα σουτ έβαλε, ούτε δημιουργικός ήταν. Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου προσπάθησε να πιέσει περισσότερο την άμυνα της Ρεάλ, στο 31' έβαλε τρίποντο για το 63-58 που έδωσε ελπίδες στους πράσινους, είχε πείσμα και πάθος, αλλά καταπονήθηκε χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Έπαιξε 34 λεπτά και πρέπει να βρει έναν τρόπο για να εμφανιστεί φρέσκος απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, διότι αν δεν είναι σε καλή κατάσταση, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τον Παναθηναϊκό και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Τα στατιστικά του: 17 πόντοι, 6/9 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 16 ranking σε 33:31

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (starter)

Ο Πασκουάλ τον είχε στο αρχικό σχήμα, ο Θανάσης έκανε όμως δύο γρήγορα φάουλ, αντικαταστάθηκε στο τρίτο λεπτό και δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το ημίχρονο. Γύρισε στον garbage time για να κλέψει μια μπαλα και να καρφώσει στο ανοιχτό γήπεδο κι αυτό ήταν όλο το βράδυ του.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1 κλέψιμο, -2 ranking σε 5:50

44. ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

Έπαιξε στα 17 από τα 20 λεπτά του πρώτου μέρους, έδωσε τρομερές μάχες στην άμυνα, αλλά δεν πήρε μπάλες στην επίθεση. Τον είδαμε λίγο στη συνέχεια της αναμέτρησης, είχε στο φινάλε ένα τραγικά άστοχο τρίποντο, σίγουρα δεν μπορεί να κριθεί με μεγάλη αυστηρότητα μετά τη σπουδαία εμφάνισή του απέναντι στη Νταρουσάφακα.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 8 ranking σε 24:26

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ