EUROLEAGUE

Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός 78-63: Ζητείται μπασκετικό θαύμα

EUROLEAGUE / ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε για δεύτερη φορά στη Μαδρίτη, είδε την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ να κάνει το 2-0 και τώρα θα προσπαθήσει για να γίνει η πρώτη ομάδα που γυρίζει από το 2-0 στα playoffs της EuroLeague.

Στο πρώτο ματς της σειράς βρέθηκε να κερδίζει με έξι πόντους στο 36' και τελικά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες. Στον δεύτερο αγώνα με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν το ίδιο ανταγωνιστικός. Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης του Πάμπλο Λάσο τον λύγισε με 78-63 και βρίσκεται πλέον μία νίκη μακριά από το Final Four της Βιτόρια. Θα έχει τρεις ευκαιρίες για το θετικό αποτέλεσμα που χρειάζεται, την ώρα που ο Ρικ Πιτίνο θα βάζει έναν ιδιαίτερο στόχο: να γίνει η ομάδα του η πρώτη που θα γυρίσει από το 2-0 στην ιστορία των playoffs της EuroLeague .

Ο -υποψήφιος MVP της κανονικής περιόδου- Νικ Καλάθης ήταν απογοητευτικός στη χειρότερη βραδιά της καριέρας του στο κομμάτι του εκτέλεσης , οι Λάνγκφορντ - Κιλπάτρικ δεν βοήθησαν όσο έπρεπε στο σκοράρισμα, οι Παπαπέτρου - Παπαγιάννης χάθηκαν στη συνολικά κακή εικόνα της ομάδας τους, ο Ντεσόν Τόμας και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο (στη δεύτερη περίοδο) ήταν οι δύο μόνοι που άξιζαν ένα χειροκρότημα. Δεν ήταν αδικαιολόγητο το ξέσπασμα του Ρικ Πιτίνο σε ένα timeout της τρίτης περιόδου, καθώς οι παίκτες του προέρχονταν από ένα κακό πρώτο μέρος και δέχθηκαν σε αυτό 26 πόντους που δεν τους επέτρεψαν να διεκδικήσουν κάτι ιδιαίτερο από αυτό το παιχνίδι.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Φακούντο Καμπάτσο, βράχος στη ρακέτα ο Γουόλτερ Ταβάρες, βοήθησε ξανά με τα μακρινά του σουτ ο Τζέφρι Τείλορ, έδωσε πολλά στο πρώτο μέρος ο Κλέμεν Πρέπελιτς και γενικά ο Πάμπλο Λάσο βρήκε λύσεις πολύ βαθιά στον πάγκο του και περιμένει πλέον να μάθει αν στα ματς του ΟΑΚΑ (Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Πέμπτη) θα έχει διαθέσιμο τον Σέρχιο Γιουλ για να βάλει κι άλλα εμπόδια στον Παναθηναϊκό. Έναν Παναθηναϊκό που βρίσκεται κοντά στον αποκλεισμό από το Final Four για έβδομη συνεχόμενη χρονιά.

Διαβάστε εδώ την κριτική των παικτών του Ρικ Πιτίνο

O MVP

EUROLEAGUE / ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Φακούντο Καμπάτσο, ο ιδανικός πόιντ γκαρντ για ομάδες πρωταθλητισμού στην Ευρώπη. Είτε παίξει πίσω από τον Σέρχιο Γιουλ, είτε παίξει ως πρώτος άσος, ο Αργεντινός θα κάνει τη διαφορά. Την έκανε και το βράδυ της Παρασκευής (19/4), την έκανε και στις δύο άκρες του παρκέ. Σε 23 λεπτά είχε 13 πόντους από 2/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 5 κλεψίματα και 26 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, δίνοντας στον προπονητή του το δικαίωμα να σκεφτεί το ενδεχόμενο να ξεκουράσει για λίγο καιρό ακόμη τον τραυματία ηγέτη του.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

Με 3/15 δίποντα έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός που είχε μία ασίστ για πέντε λάθη, 0/7 σουτ είχε στο ημίχρονο ο Νικ Καλάθης, 2 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ είχε ο Φακούντο Καμπάτσο. Οι πράσινοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 36.6% στο δίποντο, ποσοστό απογοητευτικό για μια ομάδα που δεν έχει καλό περιφερειακό σουτ, την ώρα που οι Ισπανοί μετρούσαν 13/27 τρίποντα αλλά είχαν και 5/13 βολές, τομέα που θα πρέπει να βελτιώσουν για το ματς (ή τα ματς) στο ΟΑΚΑ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τη γνωστή πεντάδα των Καλάθη, Κιλπάτρικ, Παπαπέτρου, Τόμας, Παπαγιάννη ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός, που βρέθηκε από νωρίς να κυνηγά στο σκορ, έπεσε στο -12 (16-4) στο έκτο λεπτό και στο -15 (21-6) στο όγδοο. Δεν λειτουργούσε τίποτα σωστά στην επίθεση των πρασίνων, που είχαν αποκαρδιωτικά ποσοστά στο δίποντο, δεν απειλούσαν από την περιφέρεια και ήταν μάλλον κολακευμένοι από το σκορ της πρώτης περιόδου.

Ο Τόμπκινς άνοιξε με τρίποντο από τη δεξιά γωνία (24-8) το δεύτερο δεκάλεπτο, η τρομερή ενέργεια του Θανάση Αντετοκούνμπο και τα τελειώματα των Βουγιούκα - Γκιστ μάζεψαν τη διαφορά, όχι όμως για πολύ. Το έκτο μακρινό σουτ της Ρεάλ, το τρίποντο του Κοζέρ δηλαδή, έγραψε το 30-17 και ένα λεπτό μετά οι Μαδριλένοι συμπλήρωσαν τα ομαδικά τους φάουλ. Οι πράσινοι δεν εκμεταλλεύθηκαν αυτή την εξέλιξη, συνέχισαν να έχουν κακές επιλογές και να μένουν σε απόσταση, με τον Αντετοκούνμπο να παίζει για όλους και να κρατάει την ομάδα του όρθια στο ημίχρονο.

Κιλπάτρικ και Καμπάτσο άνοιξαν το τρίτο δεκάλεπτο με τρίποντα για το 38-29, ο Τέιλορ έβαλε άλλο ένα μετά από... χειρόφρενο στον αιφνιδιασμό για το 45-33 και οι Μαδριλένοι κράτησαν τον έλεγχο. Όσο ο Καλάθης δεν έβρισκε στόχο και ο Παπαγιάννης δεν βοηθούσε, ο Παναθηναϊκός έμοιαζε ακίνδυνος. Το 50-35 του 26' και το 54-37 του 27' δεν άφηναν περιθώρια αισιοδοξίας στους πράσινους, ο Καμπάτσο τους έκανε τρομερή ζημιά και έγραψε και το 59-38 με μακρινό σουτ. Η κατάσταση είχε ξεφύγει από τον έλεγχο του εκνευρισμένου Πιτίνο και η τέταρτη περίοδος αποδείχθηκε διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Αμερικανό να αδειάζει τον πάγκο του και να σκέφτεται το τρίτο ματς.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: 10751 θεατές βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (19/4) στο Wizink Center.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λοτερμόσερ, Πουκλ, Βίλιους

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-8, 35-26, 61-41, 78-63

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Κοζέρ 3 (1), Ράντολφ 10 (4/8 σουτ, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Φερνάντεθ 3 (1/8 σουτ, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα), Καμπάτσο 13 (2/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 5 κλεψίματα), Αγιόν 10, Κάρολ 3 (1), Ταβάρες 6 (6 ριμπάουντ), Ντεκ 2, Πρέπελιτς 9 (1/1 δίποντο, 2/2 τρίποντα, 1/2 βολές), Τόμπκινς 8 (2), Τέιλορ 11 (3/3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πιτίνο): Τόμας 13 (2), Λάνγκφορντ 4 (0/3 σουτ, 4/4 βολές), Παπαγιάννης 2, Παπαπέτρου 9 (1), Γκιστ 7 (1), Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους 6 (1), Κιλπάτρικ 10 (1), Λοτζέσκι 7 (1), Καλάθης 1 (0/9 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 4 κλεψίματα, 3 λάθη), Αντετοκούνμπο (2 ριμπάουντ, 2 μπλοκ), Μήτογλου

Τα ομαδικά στατιστικά της Ρεάλ Μαδρίτης: 17/31 δίποντα, 13/27 τρίποντα, 5/13 βολές, 36 ριμπάουντ (31 αμυντικά - 5 επιθετικά), 22 ασίστ, 13 κλεψίματα, 5 κοψίματα, 14 λάθη

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 15/41 δίποντα, 7/20 τρίποντα, 12/15 βολές, 34 ριμπάουντ (25 αμυντικά - 9 επιθετικά), 15 ασίστ, 7 κλεψίματα, 5 κοψίματα, 17 λάθη

Ο επόμενος αγώνας των δύο ομάδων: θα γίνει τη Μεγάλη Τρίτη (23/4) στο ΟΑΚΑ. Το τζάμπολ της αναμέτρησης θα γίνει στις 21:00.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ