EUROLEAGUE

Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός 75-72: Εχασε το μπρέικ μέσα από τα χέρια του

EUROLEAGUE / ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο 36' προηγήθηκε με έξι, όμως ο Παναθηναϊκός δεν σκόραρε από εκείνο το σημείο κι έπειτα για να λυγίσει στη Μαδρίτη απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ που έκανε με μεγάλη δυσκολία το 1-0 στη σειρά.

Η πρώτη ευκαιρία του Παναθηναϊκού να "σπάσει" την έδρα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, χάθηκε στις λεπτομέρειες, σε μερικές επιλογές, σε 1-2 σφυρίγματα που άλλα δόθηκαν κι άλλα όχι. Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε των πράσινων (75-72) στο Wizink Center, για να κάνει το 1-0 στην προημιτελική σειρά της EuroLeague 2018/19 και να βρεθεί πλέον δύο νίκες μακριά από το Final Four της Βιτόρια.

Ο Σέρχιο Γιουλ δεν ήταν στη δωδεκάδα και ουδείς γνωρίζει πότε και αν θα βοηθήσει την ομάδα του στα playoffs, όμως οι Φαμπιάν Κοζέρ, Τζέφρι Τέιλορ, Φακούντο Καμπάτσο, Γουόλτερ Ταβάρες έκαναν τη διαφορά και οι Κάρολ - Πρέπελιτς έβαλαν στις αρχές της τέταρτης περιόδου τα σουτ που κράτησαν τους Ισπανούς σε απόσταση ασφαλείας.

Ο Ρικ Πιτίνο, από την άλλη, είδε τον Νικ Καλάθη σε κακή βραδιά, πήρε αρκετά από τους αναπληρωματικούς του και κυρίως από τους Κιθ Λάνγκφορντ - Ίαν Βουγιούκα, όμως η έλλειψη δημιουργίας και κυρίως η επιμονή του Καλάθη να παίρνει σουτ που συνήθως δεν βάζει, στερησαν από τον Αμερικανό προπονητή τη σημαντικότερη νίκη της θητείας του στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +6 στο 36', από εκεί και πέρα όμως δεν πέτυχε πόντο...

Προπονητές και πάικτες των δύο "μονομάχων" θα ξεχάσουν απόψε κιόλας όσα έγιναν στο παρκέ του Wizink Center, καθώς ακολουθεί ο δεύτερος αγώνας το βράδυ της Παρασκευής, ξανά στις 22:15. Εκεί ο Παναθηναϊκός θα έχει τη δεύτερη ευκαιρία για το μπρέικ που θα του δώσει το πλεονέκτημα έδρας και θα αυξήσει τις πιθανότητές του για πρόκριση σε Final Four για πρώτη φορά μετά από το 2012.

Ο MVP

Με τον Σέρχιο Γιουλ εκτός δωδεκάδας, ο Φακούντο Καμπάτσο έπρεπε να κάνει ακόμη περισσότερη δουλειά. Και την έκανε και στις δύο άκρες του παρκέ. Μπορεί να ήταν άστοχος στην επίθεση, όμως ο Αργεντινός ήταν η ψυχή της Ρεάλ Μαδρίτης. Σκόραρε οκτώ πόντους με 6/6 βολές και με το ζευγάρι που κλείδωσε τη νίκη της ομάδας του, μάζεψε τέσσερα ριμπάουντ, μοίρασε έξι ασίστ, έκλεψε τρεις μπάλες, έπαιξε φοβερές άμυνες από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, βούτηξε ξανά και ξανά στο παρκέ και ήταν αυτός που ξεχώρισε σε μια κατά τα άλλα όχι και τόσο λαμπερή βραδιά για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

Πέντε δίποντα και εννέα τρίποντα εκτέλεσε η Ρεάλ στο πρώτο δεκάλεπτο, την ώρα που ο Παναθηναϊκός είχε 15 δίποντα και μόλις δύο σουτ από την περιφέρεια! Δεν έκαναν λάθος στην περίοδο οι πράσινοι, έκλεισαν όμως το πρώτο μέρος με τρεις ασίστ που ήταν υπερβολικά λίγες για τέτοιο ματς την ώρα που οι γηπεδούχοι μετρούσαν 11. Πολύ άσχημο το stat-line του Νικ Καλάθη που πήρε 19 σουτ για να βάλει τα έξι. Ευστόχησε σε δύο μεγάλα τρίποντα ο υποψήφιος MVP της κανονικής περιόδου, στο τελευταίο τετράλεπτο όμως η ομάδα του δεν πέτυχε πόντου...

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τους Καλάθη, Κιλπάτρικ, Παπαπέτρου, Τόμας, Παπαγιάννη ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός, που δεν είχε καλό ρυθμό στην επίθεση, στηρίχθηκε στην άμυνά του αλλά βρέθηκε να χάνει με 6-0 στο τρίτο λεπτό. Ο Τόμας έβαλε τους πρώτους πόντους της ομάδας του στο τέταρτο, όμως οι Μαδριλένοι δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα από τη στιγμή που έβρισκαν σκορ πρώτα από τον Τέιλορ και στη συνέχεια από τον Φερνάντεθ (17-11 στο 8'). Λάνγκφορντ και Βουγιούκας ήταν σπουδαίοι για το 21-17 του δεκαλέπτου, ο Αμερικανός κρατούσε σχεδόν μόνος του όρθιους τους πράσινους και ο Καλάθης δυσκολευόταν να προσφέρει σκορ και δημιουργία. Ήταν κακός ο ηγέτης του Πιτίνο, οι συμπαίκτες του όμως άντεχαν και ο Κιλπάτρικ μείωσε στον πόντο (32-31) με τρίποντο από την κορυφή στο 17', όμως ο Λάσο είδε τους αθλητές του να απαντούν με ένα 11-4 για το 43-35 του ημιχρόνου.

EUROLEAGUE / ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δύο λάθη του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου έδωσαν στους Μαδριλένους την ευκαιρία να χτίσουν και ψυχολογία και προβάδισμα 14 πόντων (49-35), ο Καλάθης πήρε όμως νωρίς το τρίτο φάουλ του Τέιλορ κι αυτό ήταν ένα καλό νέο. Τα περισσότερα, βέβαια, ήταν άσχημα και γι' αυτό οι γηπεδούχοι κράτησαν με άνεση μια διψήφια διαφορά, ακόμη και όταν ο Παπαπέτρου έβαλε σερί τρίποντα για να βρει σφυγμό η ομάδα του. Μέχρι να βρει ο Πιτίνο βοήθεια στον πάγκο του. Λεκαβίτσιους και Λάνγκφορντ μείωσαν στους τέσσερις (56-52) και πάλι όμως ο Κάρολ με τρίποντο στην πρώτη φάση της τέταρτης περιόδου έγραψε το 61-52 και κράτησε την ομάδα του μπροστά.

Ο Βουγιούκας δεν σταμάτησε να παλεύει, μείωσε στους τρεις (64-61 στο 34') και ο Καλάθης ισοφάρισε στην επόμενη φάση με τρίποντο από την κορυφή και η Ρεάλ άρχισε να αισθάνεται άβολα. Ο Τόμας συνέχισε να την σφυροκοπά και έγραψε το 64-67 με μεγάλο σουτ στο 35', ο Αγιόν έκανε επιθετικό φάουλ στον Βουγιούκα στην επόμενη φάση, ο Καλάθης έστειλε τη διαφορά στους πέντε (64-69) κι όλα έδειχναν να λειτουργούν άριστα για τον Παναθηναϊκό, που πήρε και νέο μακρινό σουτ από τον Καλάθη για το 66-72 στο 36'. Οι κακές επιλογές του Καλάθη κράτησαν τη Ρεάλ στο ματς, ο Καμπάτσο κι ο Κάρολ της έδωσαν ξανά το προβάδισμα (73-72), o Λάνγκφορντ αστόχησε από τα πέντε μέτρα και ο Αργεντινός έβαλε τις βολές για το 75-72. Ακολούθησε άστοχο τρίποντο του Τόμας, που θα έστελνε τον αγώνα στην παράταση, με τον Ταβάρες να κόβει στη συνέχεια τον Λάνγκφορντ και να κρίνει το ματς.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: 10159 θεατές βρέθηκαν στο Wizink Center σύμφωνα με τη EuroLeague.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρίζικ, Ράντοβιτς, Ντιφάλα

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-17, 43-35, 58-52, 75-72

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Κοζέρ 12 (4/4 δίποντα, 4/5 βολές), Ράντολφ 3 (1/5 σουτ), Φερνάντεθ 7 (2/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο), Καμπάτσο 8 (1/7 σουτ, 6/6 βολές), Ρέγες, Αγιόν 2, Κάρολ 8 (2), Ταβάρες 8 (8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κόψιμο), Ντεκ 2, Πρέπελιτς 7 (1), Τόμπκινς 5 (2/7 σουτ), Τέιλορ 13 (3)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πιτίνο): Τόμας 12 (3/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα), Λάνγκφορντ 9 (4/10 δίποντα), Παπαγιάννης 2, Παπαπέτρου 8 (2/2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Γκιστ 2, Βουγιούκας 10 (4/6 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Λεκαβίτσιους 7 (1), Κιλπάτρικ 5 (1), Λοτζέσκι, Καλάθης 17 (3/9 δίποντα, 3/10 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 λάθη), Αντετοκούνμπο

Τα ομαδικά στατιστικά της Ρεάλ Μαδρίτης: 13/25 δίποντα, 10/35 τρίποντα, 19/22 βολές, 35 ριμπάουντ (29 αμυντικά - 6 επιθετικά), 17 ασίστ, 6 κλεψίματα, 3 κοψίματα, 9 λάθη

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 20/46 δίποντα, 9/20 τρίποντα, 5/8 βολές, 33 ριμπάουντ (28 αμυντικά - 5 επιθετικά), 10 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 9 λάθη

Ο επόμενος αγώνας των δύο ομάδων: θα γίνει και πάλι στο Wizink Center, το βράδυ της Παρασκευής (19/4) στις 22:15.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ