EUROLEAGUE

Ραντούλιτσα: "Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα"

Ραντούλιτσα: "Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα έγραψε στο blog που διατηρεί στην ιστοσελίδα της Euroleague για το φινάλε του Asia Tour αλλά και το ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεων με τον Παναθηναϊκό.

Για εμάς ήταν μία σπουδαία εμπειρία να πάρουμε μέρος στο Asia Tour της Euroleague. Κι είμαι σίγουρος πως το αποδείξαμε στη διάρκεια των δύο αναμετρήσεων στη Hanghzou και τη Macau. Παίξαμε σοβαρά κόντρα στους αντιπάλους μας γιατί πρώτα από όλα σεβόμαστε κάθε ομάδα και δεύτερον βρισκόμαστε στο στάδιο που προσπαθούμε να βρούμε τη χημεία μας και να μάθουμε να παίζουμε ο ένας με τον άλλον.

Η Κίνα είναι ένας άλλος κόσμος είτε μιλάμε για την απλή ζωή είτε για το μπάσκετ. Αυτό που γίνεται εύκολα αντιληπτό είναι πως αγαπούν το μπάσκετ κι αυτό είναι κάτι που φαίνεται με τις επενδύσεις που έχουν γίνει και το γεγονός ότι προσπαθούν να προσελκύσουν μεγάλα ονόματα στη λίγκα τους.

Είδαμε τους εαυτούς μας ως πρεσβευτές στην Κίνα, καθώς εκπροσωπήσαμε μία από τις μεγαλύτερες λίγκες, την Euroleague, κι έναν Ευρωπαίο "γίγαντα" με μεγάλες επιτυχίες, τον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ ωραίο να ενώνονται δύο διαφορετικοί κόσμοι και να μιλούν την ίδια γλώσσα. Τη γλώσσα του μπάσκετ. Είναι επίσης σημαντικό να δείχνεις τις ικανότητες σου σε ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ και θέλουν να μάθουν γι’ αυτό.

Για εμένα ήταν επίσης σημαντικό ήταν συμμετέχω στο πρόγραμμα One Team κι έχω την ευκαιρία να είμαι δίπλα στα νεαρά παιδιά που αγαπούν το μπάσκετ και περιμένουν να μάθουν από εμάς. Τα πολλά χαμόγελα και τα χειροκροτήματα μας γέμισαν και μας διασκέδασαν. Εμείς ως Παναθηναϊκός είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε μαζί για μερικές ημέρες, γεγονός σημαντικό επειδή πολλοί από εμάς μόλις επέστρεψαν από τις υποχρεώσεις του με τις Εθνικές ομάδες. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της προσπάθειας που κάνουμε να μάθουμε πως να παίζουμε ο ένας με τον άλλον.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι τα δύσκολα ματς είναι μπροστά μας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι! Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους στην Κίνα για τη φιλοξενία τους και την αγάπη που μας έδειξαν.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ