EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός: Την Τετάρτη (17/4) κρίνεται η συμμετοχή του Γκιστ

Παναθηναϊκός: Την Τετάρτη (17/4) κρίνεται η συμμετοχή του Γκιστ

Ο Ρικ Πιτίνο θα χρειαστεί να περιμένει ως την Τετάρτη (16/4) για να μάθει αν θα έχει στην διάθεσή του τον Τζέιμς Γκιστ στην πρώτη "μάχη" με την Ρεάλ Μαδρίτης (17/4, 22:15, LIVE Blog από το Sport24.gr.) και στάθηκε στο πόσο σημαντικός είναι ο Αμερικανός ψηλός στα πλάνα του.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο αγώνα της προημιτελικής σειρά της EuroLeague μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Ρεάλ Μαδρίτης έχει αρχίσει και ο Ρικ Πιτίνο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Τζέιμς Γκιστ, του οποίου η συμμετοχή στο ματς της Τετάρτης (17/4, 22:15, LIVE Blog από το Sport24.gr) είναι αμφίβολη και θα κριθεί ανήμερα του παιχνιδιού.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω τον Τζέιμς Γκιστ να τρέχει, ελπίζω να προπονηθεί, γιατί τις τελευταίες ημέρες είναι εκτός. Ελπίζω να αντέξει το γόνατό του. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για αυτή την σειρά και τον χρειαζόμαστε", δήλωσε ο Αμερικανός κόουτς λίγο πριν ξεκινήσει η προπόνηση των πρασίνων στον WiZink Center αναφερόμενος στον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος ακολούθησε μέρος του προγράμματος της ομάδας του. O Ρικ Πιτίνο μάλιστα λίγο αργότερα ενημέρωσε μέσω Twitter πως "o πολεμιστής μας, Τζέιμς Γκιστ δείχνει καλά. Ίσως παίξει αύριο".

Παναθηναϊκός: Την Τετάρτη (17/4) κρίνεται η συμμετοχή του Γκιστ

Επίσης, ο προπονητής του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε για το η ομάδα του θα επιδιώξει να δώσει γρήγορο ρυθμό στην αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης, όπως έπραξε και στα ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Αρμάνι Μιλάνο: "Βλέπετε τον αντίπαλο και όχι τον Παναθηναϊκό. Δεν είμαστε μία σπουδαία ομάδα στα σουτ, οπότε αν περιοριστούμε στο σετ παιχνίδι, αναδεικνύονται όλες οι αδυναμίες μας. Σε όλο το γήπεδο, όμως, θα δείτε όλες τις δυνατότητές μας".

Τέλος, ο Ρικ Πιτίνο δήλωσε: "Παίζουν ρόλο στο μπάσκετ της EuroLeague τα μπάτζετ. Ένα μπάτζετ 30 εκατομμυρίων και ένα μπάτζετ δέκα διαφέρουν. Όμως πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις σε κάθε κανόνα. Μ' αρέσει να νικάω και αυτό αρέσει και στην ομάδα μου. Μ’ αρέσει η φιλοσοφία της ομάδας, η ιστορία και η δυναμική της και πιστεύω πως πολύ σύντομα ο Παναθηναϊκός θα είναι μια από τις ομάδες που θα βρίσκονται σταθερά σε Final Four".

"Έχει πληγωθεί ο εγωισμός μας"

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου από την πλευρά των παικτών του Παναθηναϊκού δήλωσε: "Είμαστε πανέτοιμοι. Είμαστε όλη η ομάδα εδώ. Πέραν του θέματος του Γκιστ όλοι είμαστε έτοιμοι στην ομάδα και είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για να κερδίσουμε παιχνίδι εδώ που ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο. Είναι λίγο πληγωμένος ο εγωισμός μας από τη μία πλευρά, έχουμε χάσει δύο παιχνίδια, ειδικά το δεύτερο θεωρούσαμε ότι ήταν δικό μας παιχνίδι και θα μπορούσαμε να το είχαμε κερδίσει. Ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε αρκετά καλύτερα απ' ότι στο ΟΑΚΑ για να κερδίσουμε".

Σχετικά με την επικείμενη απουσία του Γιουλ, σχολίασε: "Ο Γιουλ είναι πολύ σημαντικός για την Ρεάλ. Είναι μια ομάδα πλήρης σε όλα τα σημεία. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας και τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα. Η Ρεάλ είναι πανέτοιμη να παίξει καλό μπάσκετ και να εκμεταλλευτεί την έδρα της".

Σχετικά με τη σημασία του πλεονεκτήματος έδρας, είπε: "Κατά τη δική μου άποψη το πλεονέκτημα είναι σημαντικό. Δεν είναι κάτι που κρίνει τη σειρά. Αυτό το κάνει η διάρκεια. Έχουμε μπροστά μας το αυριανό παιχνίδι και μόνο αυτό σκεφτόμαστε πώς να πάρουμε τη νίκη".

Για τον τρόπο παιχνιδιού του "τριφυλλιού", τόνισε: "Παίζουμε ελεγχόμενα γρήγορα. Όταν βγαίνουμε στο ανοιχτό γήπεδο με υπεροχή αριθμητική τότε είμαστε πραγματικά πολύ καλοί. Δεν μπορείς να σταματήσεις αυτό το πράγμα. Δεν νομίζω πως είμαστε ομάδα που σουτάρει χωρίς κανένα λόγο. Θέλουμε να τρέξουμε και να εκμεταλλευτούμε την καλή μας άμυνα και να σταματήσουμε το δικό τους transition που είναι πολύ επικίνδυνο.ψ Πάει σε όλη την ομάδα αυτό το στυλ. Όλοι έχουν δώσει το κάτι παραπάνω για να κάνει αυτή την υπέρβαση. Πριν δύο μήνες αυτό θεωρούνταν ανέφικτο".

Σε ερώτηση για τον Ταβάρες, απάντησε ότι: "Ο Ταβάρες στέκεται πολύ κάτω από το καλάθι, να κόψει τις φάσεις. Είναι σημαντικό να υπάρχει κίνηση. Έχουμε παίκτες που μπορούν να ματσάρουν πολύ καλά μαζί του. Είναι φόβητρο, αλλά με σωστή λειτουργία, μπορεί να αποτελέσει μειονέκτημα για τη Ρεάλ".

Τέλος, αναφορικά με το αν το πρώτο είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι, είπε: " Δεν υπάρχει πιο κρίσιμο παιχνίδι. Γίνονται τα πάντα. Το θέμα είναι η σταθερότητα και ποιος θα κάνει τα λιγότερα λάθη, για να περάσει".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ