EUROLEAGUE

Πιτίνο: "Το ντέρμπι ήταν ό,τι καλύτερο έχω δει στο μπάσκετ εδώ και 41 χρόνια!"

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ρικ Πιτίνο στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό αναφέρθηκε στα λάθη που έκαναν οι παίκτες του, έφερε ως παράδειγμα την εμφάνιση του Λεκαβίτσιους για την επόμενη μέρα και αποθέωσε τον Μιλουτίνοβ.

Παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο έπαιξαν οι παίκτες του τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα είχε ο Ρικ Πιτίνο μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό με 79-65. Ο Αμερικανός κόουτς έφερε ως παράδειγμα για την επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού την εμφάνιση του Λεκαβίτσιους και αποθέωσε τον Μιλουτίνοβ.

Αρχικά, ο Αμερικανός κόουτς τόνισε: "Είχα πει στους παίκτες μου πως στα εκτός έδρας παιχνίδια πρέπει να είσαι 6-8 πόντους μπροστά σε κάθε φάση του παιχνιδιού. Σήμερα δεν ήμασταν. Η ομάδα μας όπως τη γνωρίζω τώρα έχει πρόβλημα στο κομμάτι της επίθεσης. Δυσκολεύεται να σκοράρει. Όταν και η άμυνα δεν είναι καλή τότε το κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Είμαι αποφασισμένος να κάνω πολλές αλλαγές στο επιθετικό κομμάτι. Δεν γίνεται τέσσερις να κάθονται και να βλέπουν έναν να παίζει. Χρειαζόμαστε περισσότερη κίνηση στην επίθεση και θα δουλέψουμε σε αυτό από αύριο. Θα κάνω κάποιες αλλαγές για να έχουμε περισσότερα κοψίματα προς το καλάθι. Κανένας από τους ψηλούς μας δεν σούταρε ούτε βολή. Στατιστικά δεν βάλαμε τα χέρια μας στην μπάλα όπως συνήθως. Στα προηγούμενα δύο ματς είχαμε 31 φορές που αλλοιώσαμε επιθέσεις των αντιπάλων. Σήμερα είχαμε 20. Κάναμε 10-12 κλεψίματα στα δύο προηγούμενα ματς και σήμερα κάναμε τέσσερα".

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου

Για το ποιοι ήταν οι λόγοι που ο Παναθηναϊκός είχε αυτή την εικόνα είπε: "Πιστεύω ότι η άμυνα του Ολυμπιακού ουσιαστικά μας έβγαλε από κάθε επιθετικό πλάνο που είχαμε. Όταν έρχεται το σκριν πρέπει να βγω από το σκριν και όχι να πέσω πάνω του. Πρέπει να είσαι το ίδιο επιθετικός σε άμυνα και επίθεση και εμείς δεν ήμασταν σήμερα. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για αυτό. Αν θέλουμε να κάνουμε νίκες εκτός έδρας θα πρέπει να γίνουν πιο επιθετικοί. Πρέπει να μάθουμε πολλά από το σημερινό ματς.

Για το εάν αισθάνεται πως ο Παναθηναϊκός έπεσε στην παγίδα του Ολυμπιακού: "Υπάρχουν δύο πράγματα που δεν κάνουμε καλά στην επίθεση. Δεν είμαστε καλοί στο να σκοράρουμε μετά από ντρίμπλα και το επίσης μπορεί να γίνουμε μία ομάδα που να σουτάρει καλά, αλλά όχι μία σπουδαία ομάδα πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Επίσης σήμερα κανένας από τους ψηλούς μας δεν σούταρε βολή. Ούτε κάποιο τεσσάρι, ούτε κάποιο πεντάρι. Για να σουτάρεις βολή είτε εάν κάνεις επίθεση, είτε εάν πάρει κάποιο επιθετικό ριμπάουντ. Πρέπει να δουλέψουμε αρκετά στην επίθεση και στην κινητικότητα. Έπαιξαν σκληρά όλοι. Δεν υπάρχει αμφισβήτηση για αυτό. Αλλά, για να κερδίσεις εκτός έδρας δεν αρκεί μόνο αυτό. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα για αυτό. Σίγουρα, κάναμε κάποια λάθη πνευματικά. Ο Λεκαβίτσιους είναι το παράδειγμα που ήθελα. Αν θέλετε ένα παράδειγμα για το πως είναι αυτό που θέλω αυτό είναι ο Λεκαβίτσιους. Θέλω να παίζουμε επίθεση και άμυνα όπως έκανε ο Λεκαβίτσιους. Μπορεί να έχουμε τις αδυναμίες μας, όμως εάν παίζουμε έτσι θα κερδίζουμε. Αυτή είναι μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζω. Πρέπει όλοι οι παίκτες μας να παίξουν σε αυτό το επίπεδο. Αυτό ελπίζω να πετύχουμε στο επόμενο παιχνίδι μας. Μπορεί να μην παίξαμε καλά, αλλά παίξαμε σκληρά. Κάναμε πολλά πνευματικά λάθη.

Για το πως έζησε το πρώτο του ντέρμπι: "Είναι ό,τι καλύτερο έχω δει στο μπάσκετ εδώ και 41 χρόνια. Είχαμε 50 οπαδούς στο λεωφορείο που φώναζαν εναντίον μας. Ξέρω τι έλεγαν, όχι ακριβώς. Θα μάθω περισσότερα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικός. Έχετε κάτι εδώ που δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Είχαμε επίσης περίπου 100 αστυνομικούς με ασπίδες τριγύρω μου.

Για το εάν σκέφτεται UCLA : "Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο από το να προκριθούμε στα play offs. Μου λείπει η οικογένεια μου, αλλά μέχρι εκεί. Ξοδεύω όλο το χρόνο μου για την ομάδα. Η οργάνωση είναι εξαιρετική. Θέλω να είμαι προπονητής εδώ, όχι κάπου αλλού"

Σε εκείνο το σημείο διέκοψε την ομιλία του και ρώτησε να μάθει για την ηλικία του Μιλουτίνοβ! Μόλις του απάντησαν πως είναι 24 είπε: "Είναι εξαιρετικός παίκτης. Αν τον παγιδεύσεις ξέρει πώς να πασάρει την μπάλα. Ξέρεις πώς να παίξει. Είναι εντυπωσιακός. Είναι ένας παίκτης που αλλάζει τη ροή του παιχνιδιού".

Αμέσως δέχτηκε ερώτηση για το γιατί δεν τον περιόρισε ο Παναθηναϊκός τον Σέρβο σέντερ και είπε: "Του κάναμε παγίδες στην αρχή του παιχνιδιού, αλλά μας πλήγωσε. Όταν προσπαθείς να κάνεις παγίδα και δεν έχεις σωστές περιστροφές στην άμυνα τότε γίνεσαι αδύναμος στο αμυντικό ριμπάουντ. Πρέπει οι ψηλοί να μένουν με τους ψηλούς και οι κοντοί με τους κοντούς. Θεωρώ ότι οι αλλαγές στην άμυνα πρέπει να γίνονται στο τέλος του χρόνου".

Για το εάν θεωρηθεί πως είναι έτοιμος για το ΝΒΑ: "Θα μπορούσε να παίξει αναμφίβολα στο ΝΒΑ, είτε ως βασικός είτε ως αναπληρωματικός. Είναι σπουδαίος παίκτης μπάσκετ, μπορεί να παίξει παντού και σε κάθε επίπεδο. Έχει τρομερή αίσθηση για το παιχνίδι, μου θυμίζει τον Μπακ Ουίλιαμς και τον Τσαρλς Όκλεϊ".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ