EUROLEAGUE

Πιτίνο: "Παίζουμε με αυτοπεποίθηση εδώ και δύο εβδομάδες"

Πιτίνο: "Παίζουμε με αυτοπεποίθηση εδώ και δύο εβδομάδες"

Ο Ρικ Πιτίνο εκθείασε τους παίκτες του για το μπάσκετ που παίζουν τις τελευταίες εβδομάδες και στάθηκε στην άμυνα ενόψει του αυριανό αγώνα με την Μπασκόνια (20/3, 21:00).

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην καλύτερή του κατάσταση από την αρχή της σεζόν, προέρχεται από τρεις συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες, αλλά η νίκη στον αγώνα με την Μπασκόνια είναι μονόδρομος για τους "πράσινους". Έτσι όπως παίζει βέβαια η ομάδα του Ρικ Πιτίνο τις τελευταίες εβδομάδες, δεν έχει τίποτα να φοβάται. Ειδικά από τη στιγμή που παίζει και στο γήπεδό της.

" Έχουμε αυτοπεποίθηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Όλοι οι παίκτες βρίσκονται σε πολύ καλό ρυθμό και παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο. Εγώ, ως προπονητής, έτσι θέλω να βλέπω τους παίκτες μου να παίζουν. Η Μπασκόνια είναι πολύ καλή επιθετική ομάδα. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα για να πάρουμε τη νίκη. Είμαστε πάντως στο σπίτι μας και θέλουμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα", τόνισε ο Αμερικανός προπονητής, που έκανε ένα σχόλιο και για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλο .

" Τον είχα γνωρίσει μετά το πρώτο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ. Όλοι είχαν κάτι καλό να πουν για αυτόν. Ήταν κύριος, είτε κέρδισε ή έχανε η ομάδα", δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

ΚΑΛΑΘΗΣ: "ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ..."

Για τον χαμό του Θανάση Γιαννακόπουλου και τον αυριανό αγώνα με την Μπασκόνια μίλησε και ο Νικ Καλάθης λίγη ώρα πριν από την έναρξη της σημερινής προπόνησης. " Είναι κακή μέρα η σημερινή μετά τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου. Κάθε φορά που τον έβλεπα με αγκάλιαζε, με ρωτούσε για την οικογένειά μου. Πραγματικά νοιαζόταν για όλους. Ήθελε να ξέρει αν είναι όλα εντάξει στη ζωή σου, στην οικογένειά σου", τόνισε ο ηγέτης του Παναθηναϊκού.

Πιτίνο: "Παίζουμε με αυτοπεποίθηση εδώ και δύο εβδομάδες"

" Θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και δεν κοιτάμε την διαφορά που χάσαμε στο πρώτο παιχνίδι. Είναι καλή επιθετική ομάδα, πρέπει να την προσέξουμε πολύ. Θέλουμε να εκθέσουμε τις αδυναμίες τους, παίζουμε στην έδρα μας", πρόσθεσε ο Καλάθης.

ΓΚΙΣΤ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΤΟΥ"

Ο Τζέιμς Γκιστ είπε από τη μεριά του στην κάμερα της Nova: "Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις μία τέτοια απώλεια. Ο Θανάσης αποτελούσε μεγάλο μέρος του Παναθηναϊκού, εξέφραζε πολλά από αυτά που εκφράζει ο σύλλογος. Όλοι ξέρουν ποιος ήταν και τι έχει κάνει αυτή η οικογένεια για την ομάδα", είπε αρχικά ο φόργουορντ/σέντερ του Παναθηναϊκού, που συνέχισε τις δηλώσεις του αναφορικά με το αυριανό ματς με την Μπασκόνια.

"Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και πεινασμένοι. Είμαστε σε καλή κατάσταση, μετράμε τέσσερις σερί νίκες και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Πρέπει να κάνουμε όσα κάνουμε και μας επιτρέπουν να κυριαρχούμε στο παιχνίδι. Θα βγούμε έξω για να παλέψουμε, δεν θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι για εμάς. Είμαστε στο σπίτι μας και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι.

Παίζουμε καλά, βρισκόμαστε σε καλό αγωνιστικό ρυθμό. Νικήσαμε στη Μόσχα, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Δεν πρέπει να το θεωρούμε έκπληξη, πρέπει να σκεφτόμαστε ότι είναι φυσιολογικό να κερδίσουμε τέτοια ματς, πρέπει να ξέρουμε ότι είμαστε μία ομάδα που πρέπει να κερδίζει παντού".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ