EUROLEAGUE

Πιτίνο: "Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα"

Πιτίνο: "Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα"

Ο Παναθηναϊκός περιμένει με μεγάλη αυτοπεποίθηση τον αυριανό αγώνα με την Ρεάλ (28/3, 21:00), κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις που έκαναν οι "πράσινοι" στην καθιερωμένη media day.

Μέχρι πριν από ένα μήνα ο Παναθηναϊκός βρισκόταν με το ένα πόδι εκτός Playoffs και πλέον απέχει μία νίκη από την πρόκριση. Μάλιστα, θα μπει τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση στο ΟΑΚΑ για τον αυριανό αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης (28/3, 21:00), που ουδείς θα κάνει λόγο για έκπληξη σε περίπτωση νίκης των "πράσινων" στον συγκεκριμένο αγώνα. Όχι έτσι όπως παίζει η ομάδα του Ρικ Πιτίνο...

" Η Ρεάλ είναι η καλύτερη αμυντική ομάδα της λίγκας και η τρίτη στο επιθετικό κομμάτι. Είναι εξαιρετική σε όλες τις πλευρές του παρκέ, έχουν μέγεθος, μπορούν να σουτάρουν. Έχουν την δυνατότητα να ελέγξουν το παιχνίδι. Πρέπει να τους νικήσουμε, είμαστε στην έδρα μας και πρέπει να κάνουμε όσα κάνουμε το τελευταίο διάστημα. Είναι σημαντικό να είμαστε έτοιμοι πνευματικά", τόνισε αρχικά ο Ρικ Πιτίνο στο πλαίσιο της media day του Παναθηναϊκού.

" Οι πιθανότητες ήταν εναντίον μας. Ήταν πιθανό, αλλά η βελτίωση και η ψυχολογία μπορούν να επηρεάσουν την πορεία σου. Πιστεύω πολύ στην θετική σκέψη και στο ότι "μπορούμε να κάνουμε τα πάντα". Αυτό κυριάρχησε στη σκέψη μου και εδώ, όταν είδα το πρόγραμμα και όταν είχαμε μόνο μία εκτός έδρας νίκη", πρόσθεσε ο Αμερικανός προπονητής.

ΤΟΜΑΣ: Ο Πιτίνο μας επανέφερε στη ζωή

ΟΝτεσόνΤόμας είπε από την πλευρά του: " Είμαι σε πολύ κατάσταση, έχω αυτοπεποίθηση, η ομάδα παίζει με ένα τρόπο που με βολεύει πολύ. Οι συμπαίκτες μου με βοηθούν επίσης πάρα πολύ και είμαστε σε ένα σημείο της σεζόν που οι προπονητές μας, μας λένε πως πρέπει να κάνουμε πράγματα και εγώ είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Χρειάζονται μικρά πράγματα. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να τρέξουν και να πετυχαίνουν εύκολα καλάθια. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλά στην άμυνα αλλά και στην επίθεση. Επειδή έχουν καλούς επιθετικούς, πρέπει να τους κουράσουμε από την επίθεση τους και να κάνουν λάθος επιλογές".

Πιτίνο: "Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα"

Ο Αμερικανός φόργουορντ είπε αναφερόμενος στην ήττα που υπέστη ο Παναθηναϊκός στη Μαδρίτη στον πρώτο γύρο και το τι έχει αλλάξει έκτοτε: " Θεωρώ πως εκείνο το παιχνίδι ήταν τεστ πνευματικό και δεν ήμασταν έτοιμοι. Προσπαθούσαμε να κάνουμε τα πράγματα που έπρεπε ώστε να κερδίσουμε. Πνευματικά και σωματικά δεν ήμασταν έτοιμοι γι αυτό. Ξέραμε για το τι είμαστε ικανοί να κάνουμε. Χρειαζόμασταν μια αλλαγή. Ήρθε άλλος προπονητής που έφερε αυτοπεποίθηση που πίστεψε σε μας και μας έδειξε τι μπορούμε να κάνουμε. Έχουμε ένα προπονητή που μας λέει μπορείς να πετύχεις αυτό το καλάθι, μπορείς να μαρκάρεις αυτόν τον παίκτη. Αυτό θέλαμε και σε αυτό είναι καλός ο Πιτίνο. Πίστεψε σε πράγματα που ο κόσμος έλεγε δεν μπορούμε να πετύχουμε και αυτό θέλουμε από τον προπονητή. Μας επανέφερε στην ζωή".

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: Καλή η επίθεση, βασικό κομμάτι η άμυνα

Στη media day του Παναθηναϊκού δηλώσεις έκανε και ο Γιώργος Παπαγιάννης. Ο 22χρονος σέντερ τόνισε: " Σίγουρα, η επίθεσή μας όπως έχουμε δείξει στα τελευταία παιχνίδια πάει πολύ καλά και το πιο βασικό κομμάτι για μας είναι η άμυνα. Πρέπει να είμαστε πολύ καλοί στη άμυνα κόντρα στην Ρεάλ. Έχει παίκτες που μπορούν να σκοράρουν από παντού, και σίγουρα αύριο θα παίξει τεράστιο ρόλο η άμυνα μας. Ο Ταβάρες και ο Αγιόν είναι πολύ καλοί παίκτες, από τα βασικά κομμάτια της Ρεάλ. Δουλειά μου εμένα και του Ίαν θα είναι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε επάνω τους. Θέλουμε τη νίκη και να συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος, να διατηρήσουμε το σερί".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ