EUROLEAGUE

Πιτίνο: "Η πραγματική σεζόν αρχίζει τώρα"

Πιτίνο: "Η πραγματική σεζόν αρχίζει τώρα"

Ο Ρικ Πιτίνο ευχαρίστησε... όλον τον κόσμο, αφιέρωσε την πρόκριση στον Θανάση Γιαννακόπουλο, αποκάλυψε τι είπε στον Καλάθη μετά το τριπλ-νταμπλ και υπογράμμισε ότι η σεζόν αρχίζει τώρα για τον Παναθηναϊκό.

Ο Ρικ Πιτίνο ήταν εμφανώς κεφάτος μετά τη νίκη-πρόκριση του Παναθηναϊκού στους "8" της EuroLeague. Ο Αμερικανός προπονητής αφιέρωσε αρχικά τη νίκη στον Θανάση Γιαννακόπουλο, ευχαρίστησε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την... σύζυγό του, έδωσε συγχαρητήρια στον Νικ Καλάθη και υπογράμμισε ότι η πραγματική σεζόν αρχίζει τώρα για τον Παναθηναϊκό, δηλώνοντας ανυπόμονος για την σειρά των playoffs με την Ρεάλ Μαδρίτης.

" Αφιερώνουμε την αποψινή νίκη στον Θανάση Γιαννακόπουλο. Ξέρω ότι θα ήταν πολύ ευτυχισμένος αν έβλεπε την προσπάθεια αυτών των αθλητών. Θα χαμογελάει από εκεί ψηλά. Θα ήθελα να συγχαρώ όλη την οργάνωση του Παναθηναϊκού. Το πρόγραμμα που έκαναν για τον αυτισμό είναι ό,τι καλύτερο έχω δει φέτος εδώ πέρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, που μου έδωσε την ευκαιρία να κοουτσάρω αυτό το παιχνίδι. Με έχει κάνει να αισθανθώ σαν να είμαι από αυτή τη χώρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και την σύζυγό μου, που είχαμε την 43η επέτειο μας πρόσφατα και μου είπε ότι το καλύτερο δώρο που μπορείς να μου κάνεις είναι να βγάλεις αυτή την ομάδα στα playoffs", είπε αρχικά ο Πιτίνο.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Αμερικανός προπονητής δήλωσε: " Δεν μπορέσαμε να τελειώσουμε το ματς με 35 deflections, είχαμε όμως 30. Θέλαμε να αποτρέψουμε τα τρίποντα τους, επειδή έτσι θα μπορούσαμε να τους νικήσουμε. Θέλαμε να βάλουμε τη μπάλα στο καλάθι και να κερδίσουμε τα φάουλ, τότε θα κερδίζαμε το παιχνίδι. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Νικ Καλάθη. Το πρώτο πράγμα που του είπα ήταν ότι εάν δεν είχε έξι λάθη, θα είχε 24 ασίστ. Ο Γκιστ ήταν σήμερα το κλειδί επειδή κατάφερε να μας απεγκλωβίσει. Σας αγαπώ όλους εδώ πέρα, επειδή δεν καταλαβαίνω τι γράφετε, οπότε είστε όλοι φίλοι μου", συνέχισε ο Αμερικανός προπονητής.

" Πήραμε το κύπελλο, βγήκαμε στα playoffs, τερματίσαμε έκτοι στην κανονική περίοδο, αλλά η πραγματική σεζόν αρχίζει τώρα", υπογράμμισε ο Πιτίνο. " Έγραψα κάποτε ένα βιβλίο που τιτλοφορείται «Συμβόλαιο ενός έτους». Όλα εξαρτώνται από μία ημέρα της ζωής σου. Αυτό το λέω χωρίς να θέλω να πω κάτι για το αν θα μείνω και του χρόνου. Το βράδυ σκέφτομαι την προπόνηση της επόμενης ημέρας και μετά πως να αντιμετωπίζω τους ανθρώπους και το προπονητικό πλάνο. Στο τέλος της ημέρας σκέφτομαι την επόμενη. Δεν ξέρω τι θα κάνω. Θα μπορούσα να μείνω και πέντε χρόνια. Όταν με ρωτούν, όμως, εάν θα μείνω στον Παναθηναϊκό, τους απαντώ ότι δεν σκέφτομαι με αυτόν τον τρόπο. Σκέφτομαι πάντα την επόμενη ημέρα. Και η σημερινή ημέρα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Που να δείτε τι θα κάνω μετά", είπε γελώντας ο Πιτίνο.

Εν συνεχεία ο προπονητής του Παναθηναϊκού εξιστόρησε ένα περιστατικό που συνέβη στο ξεκίνημα της θητείας του. " Εξ αρχής γνωρίζαμε ότι δεν είχαμε καλό μακρινό σουτ. Κάποιος μου είπε στον δρόμο μια μέρα να σταματήσω να σουτάρω τρίποντα. Το είπα στον Θανάση μπροστά σε όλους σε μία προπόνηση και του τόνισα ότι πρέπει να σουτάρεις εάν είσαι ελεύθερος και να μείνεις στο γυμναστήριο μέχρι να γίνεις καλός σουτέρ. Μου αρέσω να έχω θετική σκέψη".

Για την σειρά με την Ρεάλ ο Πιτίνο είπε: " Ανυπομονούμε για την σειρά με την Ρεάλ. Δεν ξέρω καν πότε θα γίνει το πρώτο παιχνίδι, αλλά είμαι ενθουσιασμένος για αυτό το ματς και ξέρω ότι όλοι οι παίκτες είναι. Η ομάδα έχει δείξει την σκληράδα της με τις τέσσερις σερί εκτός έδρας νίκες και τις επτά σε οκτώ παιχνίδια. Εάν δεν είμαστε σκληροί δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την Ρεάλ. Αλλά αυτός είναι και ο λόγος που φτάσαμε μέχρι εδώ".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ