EUROLEAGUE

Πιτίνο για Κιλπάτρικ: "Είναι η καλύτερη επιλογή"

Πιτίνο για Κιλπάτρικ: "Είναι η καλύτερη επιλογή"

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπάγερν Μονάχου (9/1, 21:00, LIVE Blog από το Sport24.gr), ενώ αναφέρθηκε και στους λόγους που τον έκαναν να επιλέξει τον Σον Κιλπάτρικ.

Ο Παναθηναϊκός προχωράει στην απόκτηση του Σον Κιλπάτρικ και ο Ρικ Πιτίνο σκιαγράφησε το προφίλ του 29χρονου Αμερικανού γκαρντ, ενώ αναφέρθηκε και στην ώθηση που αναμένεται να δώσουν οι φίλοι των πρασίνων στην ομάδας τους στο ματς με την Μπάγερν Μονάχου (9/1, 21:00, LIVE Blog από το Sport24.gr).

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού κατά την διάρκεια της "ανοιχτής" προπόνησης του Παναθηναϊκού για την αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής της EuroLeague αναφέρθηκε στον Σον Κιλπάτρικ λέγοντας πως "οι συμφωνίες ολοκληρώνονται, όταν ο παίκτης μπει στο αεροπλάνο. Είμαστε αισιόδοξοι πως θα μπει στο αεροπλάνο, αλλά έχω δει πολλά να συμβαίνουν. Πρέπει να μπει στο αεροπλάνο και η μεταγραφή θα γίνει επίσημη, όταν θα έρθει εδώ και υπογράψει το συμβόλαιο".

Όσον αφορά γιατί επέλεξε τον Κιλπάτρικ, τόνισε: " Μίλησα με πολλούς προπονητές του ΝΒΑ για τον Κιλπάτρικ. Ο προπονητής που είχε στο κολέγιο δούλευε για εμένα. Με άριστα το 10 παίζει για 11. Δουλεύει σκληρά, μπορεί να παίξει λίγο στο «1» και να δώσει δύναμη. Είναι επαγγελματίας, δουλεύει πολύ καλά κι έτσι όπως είμαστε τώρα, είναι η καλύτερη επιλογή για εμάς".

Νωρίτερα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε πει απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου "πρέπει να παίξουμε πολύ έξυπνα, διότι έχουμε δύο παίκτες - κλειδιά εκτός: τον Λάνγκφορντ και τον Φλας (σ.σ. τον Αντετοκούνμπο). Πρόκειται για δύο παίκτες που παίζουν πολλά λεπτά, όποτε είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Το πρόβλημα με τα φάουλ θα είναι ένα θέμα και θα πρέπει να είμαστε έξυπνοι και να τα αποφύγουμε. Κάποιοι θα παίξουν παραπάνω, θα ανακατέψουμε τις θέσεις και θα δούμε τι θα γίνει. Κάθε φορά που παίζεις εντός έδρας και υπάρχει ανάγκη για το αποτέλεσμα, ο κόσμος σου είναι ο 6ος σου παίκτης. Θα χρειαστούμε τους φιλάθλους και τον ενθουσιασμό τους. Δεν νομίζω πως θα έχουμε πρόβλημα με τους φιλάθλους".

Πιτίνο για Κιλπάτρικ: "Είναι η καλύτερη επιλογή"

Για το κατά πόσο μπορεί να αλλάξει πράγματα στην ομάδα του, ενώ υπάρχει η πίεση του αποτελέσματος, ο έμπειρος κόουτς δήλωσε: " Όταν είσαι με την πλάτη στον τοίχο, πρέπει να να συγκεντρώνεσαι απόλυτα στα 4-5 λεπτά του παιχνιδιού μέχρι το επόμενο τάιμ άουτ και όχι στον επόμενο αγώνα. Πρέπει να συγκεντρώνεται μέχρι το επόμενο τάιμ άουτ. Έτσι πρέπει να κοουτσάρεις την κάθε κατοχή, η οποία είναι καθοριστική".

Τέλος, ο Ρικ Πιτίνο ρωτήθηκε για το κασκόλ του Παναθηναϊκού που φορούσε κατά την διάρκεια των δηλώσεών του. " Δεν έχω προπονήσει ποτέ σε τέτοια θερμοκρασία. Συνήθως ανέβαζα τη θερμοκρασία στο γήπεδο, για να χάσει κάποιος κιλά. Τώρα, είμαι εγώ που έχω χάσει 4,5 κιλά. Ελπίζω ένας από εσάς να με πάει για φαγητό για να πάρω βάρος", αποκρίθηκε αστειευόμενος.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ