EUROLEAGUE

Πιτίνο: "Δεν θα βγάλω τον Φρεντέτ επειδή είναι 1μ83"

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ρικ Πιτίνο στάθηκε στο γεμάτο ρόστερ του Παναθηναϊκού, την σπουδαία δουλειά στην άμυνα, τις περισσότερες επιλογές που έχει σε σχέση με πέρσι και τον τρόπο με τον οποίο έδωσε κίνητρο σε όλους στα αποδυτήρια.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ συνδύασε την έναρξη της δεύτερης θητείας του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο του, με εντυπωσιακή εμφάνιση και επιβλητική νίκη επί της Μπασκόνια. Οι πράσινοι διέλυσαν την ισπανική ομάδα (100-88), με το όνομα του 68χρονου τεχνικού να γίνεται σύνθημα στα χείλη των 11.945 φιλάθλων που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ρικ Πιτίνο δήλωσε: Πρώτα απ' όλα, πέρσι η χρονιά ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με τη φετινή. Όλοι ξέρετε τι σκέφτομαι. Πέρσι, όταν βγάζαμε τον Νικ, τον Ιωάννη και τον ΝτεΣον, φοβόμουν ότι έπεφτε η ένταση και η ποιότητα. Φέτος, είναι διαφορετικά. Μου έδωσαν πολλά πράγματα τα παιδιά που έρχονται από τον πάγκο. Αυτό στο οποίο εστίασα τις τελευταίες 48 ώρες είναι πως αν μείνεις στην επίθεση, είσαι μια μέτρια ομάδα. Όταν κοιτάξεις στην άμυνα, μπορείς να κάνεις σπουδαία πράγματα. Όλοι έδωσαν ό,τι είχαν στην άμυνα.

Πέρσι θυμάμαι που σας έλεγα για τα deflections, μόλις μία φορά καταφέραμε να φτάσουμε τον αριθμό των "35" που θέλω. Απόψε είχαμε 34 με την Μπασκόνια. Ξέρουμε ότι απέναντί μας είχαμε μια από τις καλύτερες ομάδες στον αιφνιδιασμό. Καταφέραμε να τους χτυπήσουμε σε αυτό. Είχαμε 9/11 αιφνιδιασμούς, εκείνοι είχαν 3/4. Παίξαμε σαν μια γροθιά, ο καθένας πάλευε για τον άλλον. Έχουμε πολλές δυνατότητες, θα γίνουμε πολύ καλύτεροι. Προσωπικά, απολάμβανα πέρσι να κοουτσάρω αυτούς τους παίκτες. Θεωρώ ότι η ομάδα είναι πάρα πολύ καλή. Είμαι ενθουσιασμένος που γύρισα για να είμαι ο head coach".

Σε ερώτηση για το πώς έδωσε κίνητρο στους παίκτες του, για να έχουν τέτοια απόδοση στην άμυνα, είπε πως "πριν από το παιχνίδι, είπα στα παιδιά "είστε μια καλή επιθετική ομάδα, η άμυνα όμως είναι αδύναμη. Υπάρχει πρόβλημα στο πώς "σπάνε" τα σκριν, στο πώς αμύνονται στο ριμπάουντ, στο πώς πάνε στα μπλοκ. Χωρίς αυτή, δεν μπορείς να είσαι σπουδαία ομάδα". Σήμερα το κίνητρο που τους έδωσα ήταν αυτό. Τους είπα ότι θα τους πιέσω πολύ. Αυτό μου έχει ξανασυμβεί, έχω κοουτσάρει ξανά ομάδες με καταπληκτικούς παίκτες. Τους είπα ότι η πίεση είναι προνόμιο, είναι ο καλύτερός σου φίλος. Η πίεση είναι ο μοναδικός τρόπος για να πετύχεις περισσότερα στη ζωή σου, για να ξεπεράσεις το ταβάνι σου. Όταν παίζεις με πίεση, έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η πίεση είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να έχει κάθε αθλητής".

Όταν ρωτήθηκε για την απόδοση του Τζίμερ Φρεντέτ απάντησε: "Ο Τζίμερ είναι ένας σπουδαίος επιθετικός παίκτης, είναι όμως 1μ83. Εξήγησα στα παιδιά πως δεν θα τον βγάλω από το παρκέ επειδή είναι 1μ83. Οι άλλοι τέσσερις θα πρέπει να τον καλύψουν. Με τον Μάνο Παπαδόπουλο μίλησα πολλές φορές για την ομάδα,πριν αποφασίσω τι θα κάνω. Είναι σπουδαία προσθήκη για την ομάδα, όπως ο Γουέσλι Τζόνσον και ο Τζέικομπ Γουάιλι. Έχουμε έναν ιδιοκτήτη, που έλαβε υπόψιν όσα είχα προτείνει. Αν ο Τζίμερ Φρεντέτ ήταν 1μ93, δεν θα έπαιζε στον Παναθηναϊκό, αν ο Νικ Καλάθης σούταρε σαν τον Στεφ Κάρι, θα ήταν στο ΝΒΑ. Πολλές φορές βλέπω ότι στο πικ εν ρολ με τον Νικ παίζουν κάτω από το σκριν, αλλά στις προπονήσεις αν τον δείτε, είναι σπουδαίος σουτέρ. Μιλάμε για μεγάλο παίκτη, μπορεί να δει δύο και τρεις επιλογές σε κάθε κατοχή, όταν όλοι προσέχουν μόνο μία. Όταν τον βάζεις λοιπόν δίπλα στον Τζίμερ, έχεις ένα τρομερό δίδυμο. Έχουμε επίσης τον Ταϊρίς Ράις, μια σπουδαία περιφέρεια".

ΠΕΡΑΣΟΒΙΤΣ: "ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΤΣΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ"

Από την πλευρά του, ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς δήλωσε πως "ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, μείναμε κοντά, αλλά όσο περνούσε η ώρα, χάναμε τις δυνάμεις μας. Δεν είχαμε τη δυνατότητα να διατηρήσουμε την επαφή μας, να ματσάρουμε τις ικανότητες και το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Είχαν πολύ καλά ποσοστά στα σουτ, έβρισκαν εύκολους τρόπους να σκοράρουν και γι αυτό η διαφορά μεγάλωνε λεπτό με το λεπτό. Δεν μπορούσαμε να τους ακολουθήσουμε. Πολλές φορές σε σκληρά και σημαντικά παιχνίδια, δεν σκοράρουμε με συνέπεια. Όταν δέχεσαι εύκολα καλάθια, δεν είναι εύκολο να ανταποδώσεις και να διεκδικήσεις τη νίκη. Όταν το σκορ μεγαλώνει, απέναντι σε τόσο ποιοτικές ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, δεν είναι εύκολο να μείνεις κοντά και να απαντάς σε όλα".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ