EUROLEAGUE

Πιτίνο: "Δεν θα παίξει με Μπαρτσελόνα ο Γουάιλι"

EUROLEAGUE / MEDIA DAY ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / MEDIA DAY ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ρικ Πιτίνο εξήγησε πως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα παραταχθεί δίχως τον Τζέικομπ Γουάιλι στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα (21/2, 21:30), ενώ στάθηκε στον βαθμό δυσκολίας του προγράμματος του τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ολοκληρώνει την προετοιμασία για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα (21/2, 21:30), με τον Ρικ Πιτίνο να εξηγεί στη διάρκεια της media day πως το τριφύλλι θα παραταχθεί δίχως τον Τζέικομπ Γουάιλι. Ο σέντερ του τριφυλλιού αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αστράγαλο από το παιχνίδι της ΕΚΟ Basket League με τον Άρη, οι ενοχλήσεις δεν έχουν υποχωρήσει, κι έτσι θα μείνει εκτός δωδεκάδας για την αναμέτρηση με τους μπλαουγκράνα.

Πέραν αυτού, ο 67χρονος τεχνικός αναφέρθηκε επίσης στον βαθμό δυσκολίας των δέκα τελευταίων αγώνων της ομάδας, αλλά και όσα πρέπει να γίνουν προκειμένου ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ να μην έχει πρόβλημα στην εξασφάλιση της πρόκρισης στα playoffs.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα: "Είναι η δυσκολότερη σειρά αγώνων που έχω συναντήσει. Είμαι προπονητής εδώ και πολλά χρόνια και δεν μου έχει τύχει ποτέ στην καριέρα μου, να πρέπει να δώσω τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια και έξι συνολικά απέναντι στις καλύτερες ομάδες της EuroLeague. Παίζουμε στο ΟΑΚΑ με την Μπαρτσελόνα, στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ, στην έδρα του Ολυμπιακού, μέσα με την ΤΣΣΚΑ και τη Μακάμπι και εκτός με Φενέρμπαχτσε και Μπασκόνια. Πρόκειται για τις καλύτερες ομάδες τις διοργάνωσης".

Για τον αριθμό νικών που χρειάζεται το τριφύλλι για να κλειδώσει την είσοδο στα playoffs: "Θεωρώ πως το πιο σημαντικό στοιχείο, είναι εμείς να παίξουμε καλό μπάσκετ. Εάν δεν παρουσιαστείς καλός τον Μάρτιο, τότε θα χάσεις στα playoffs. Προφανώς και θέλουμε να παίξουμε στα playoffs, όμως θέλουμε να παρουσιάσουμε και καλό μπάσκετ, για να έχεις την ευκαιρία να πας στο Final Four. Σε αυτό το σημείο της σεζόν, θέλω να δω μεγάλη βελτίωση στην απόδοσή μας, σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού. Τόσο στον τομέα του ριμπάουντ, της άμυνας, όσο και στην ανάπτυξη και στην κίνηση της μπάλας. Δεν έχουμε το βάθος στο ρόστερ, που διαθέτουν οι άλλες ομάδες, αλλά έχουμε 6-7 παίκτες που μπορούν να φανούν ανταγωνιστικοί. Οπότε πρέπει να παίξουμε σπουδαία άμυνα, να μειώσουμε τα ποσοστά τους από τη γραμμή του τριπόντου και το παιχνίδι απέναντι στην Μπαρτσελόνα αποτελεί ένα σπουδαίο τεστ για μας. Ελπίζω με τη βοήθεια της έδρας μας, να ξεκινήσουμε με νίκη αυτό το σερί των 10 δύσκολων αγώνων".

Για το εάν γνωρίζει κάτι για τον Σβέτισλαβ Πέσιτς, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί στη διάρκεια της καριέρας του ως "ο Ρικ Πιτίνο της Ευρώπης": "Για να είμαι ειλικρινής, όχι. Για τους μόνους που γνωρίζω πράγματα είναι για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον Έτορε Μεσίνα. Γνωρίζω πως ο Πέσιτς είναι εξαιρετικός προπονητής, βλέποντας τον τρόπο που αγωνίζεται η Μπαρτσελόνα και επειδή ο Κάιλ Κούριτς μου έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια γι' αυτόν. Έχω όμως μεγάλο σεβασμό για όλους τους προπονητές της EuroLeague".

Για τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα: "Ο ΝτεΣόν Τόμας έλειψε από δυο μέρες προπονήσεων, ο Άντι Ράουτινς ταλαιπωρείται από πόνους στο δάχτυλο και ο Τζέικομπ Ουάιλι δεν θα αγωνιστεί αύριο. Αλλά θεωρώ πως κάθε χρόνο, σε αυτό το σημείο της σεζόν, όλοι αντιμετωπίζουν τραυματισμούς".

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς σημείωσε πως "σίγουρα πρόκειται για μια πολύ φιλόδοξη ομάδα με στόχο, όχι μόνο το Final Four, αλλά και την κατάκτηση του τίτλου. Έχει ένα πολύ πλούσιο ρόστερ, έρχεται και από μία κακή παρουσία στο Copa Del Rey που πλήγωσε τον εγωισμό της. Θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι" και συνέχισε: "Για να έχει χάσει αρκετά ματς, προφανώς έχει αδυναμίες, τις οποίες άλλες ομάδες έχουν χτυπήσει. Αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Δεν είναι απόλυτα ισπανική ομάδα, παίζει σετ παιχνίδι, έχει ταλέντο στο πέντε εναντίον πέντε. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να επιβάλουμε το ρυθμό που θέλουμε. Στο ΟΑΚΑ παίζουμε, άρα είναι στο χέρι μας".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ