EUROLEAGUE

Πιτίνο: "Δεν θα κοιμηθώ απόψε, μου θυμίζει τις εποχές του NCAA"

Πιτίνο: "Δεν θα κοιμηθώ απόψε, μου θυμίζει τις εποχές του NCAA"
EUROKINISSI

Ο Ρικ Πιτίνο παρομοίασε τις τελευταίες ημέρες στην EuroLeague με την εποχή που πάλευε για την πρόκριση στη March Madness και παραδέχθηκε πως δεν θα κοιμηθεί απόψε, εν όψει της μονομαχίας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Ρικ Πιτίνο παραδέχθηκε πως οι τελευταίες ώρες και η ανυπομονησία για το εντός έδρας παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (5/3, 21:00) του θυμίζουν τις εποχές που βρισκόταν στον πάγκο του Λούιβιλ και πάλευε για την πρόκριση στη March Madness.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ανέφερε αρχικά πως "ήταν μια δύσκολη ήττα. Με το σκορ στο 67-67 παίξαμε εξαιρετική άμυνα, αλλά ο Κώστας Παπανικολάου έβαλε ένα τρελό σουτ. Οι δυο γκαρντ που έφεραν έπαιξαν εξαιρετικά" για να συνεχίσει αναφερόμενος στο δύσκολο πρόγραμμα των πρασίνων και τους λόγους των συνεχόμενων ηττών:

"Χθες είχαμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Μας κέρδισαν με κάποιες φάσεις τους. Κόντρα στη Βαλένθια και τον Ερυθρό Αστέρα ήμουν απογοητευμένος. Αυτή τη στιγμή νιώθω ενθουσιασμένος. Είναι θέμα οπτικής γωνίας, πώς βλέπεις το ποτήρι. Πρέπει να πάρουμε δυο - τρεις νίκες, για να μπούμε στη... διοργάνωση. Αυτό είναι το καλύτερο αίσθημα στον κόσμο. Δεν θα κοιμηθώ απόψε. Ανυπομονώ για το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ. Μου θυμίζει τις εποχές μου στο NCAA. Όλοι είναι ενθουσιασμένοι, πρέπει να κάνουμε 3-4 νίκες στα τελευταία επτά ματς, που είναι πολύ δύσκολα. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι διασκεδαστικό. Είναι μια πρόκληση. Είναι σαν να προσπαθείς να μπεις στη March Madness. Τελειώνει η σεζόν, πολλές ομάδες στις ΗΠΑ είναι στην ίδια θέση. Αν δεν κάνεις νίκες, δεν θα μπεις στο τελικό ταμπλό του τουρνουά. Ανυπομονούμε".

Αναφορικά με το μήνυμα που έγραψε στο Twitter για τους Σπαρτιάτες, είπε πως "έβλεπα μία εκπομπή για τους Σπαρτιάτες τις προάλλες. Ήταν λιγότεροι. Αν δεν τους είχαν προδώσει, μπορεί να είχαν κερδίσει. Θέλουμε την νοοτροπία και τη συμπεριφορά των Σπαρτιατών, για να νικήσουμε την ΤΣΣΚΑ και τη Φενέρμπαχτσε".

Σε ερώτηση για το γεγονός πως οι πράσινοι είχαν 1/20 τρίποντα στο ΣΕΦ, απάντησε: "Συνήθως αν έχεις 1/20 τρίποντα θα σε... διαλύσουν. Ήμασταν μέσα στο ματς. Αυτό σημαίνει πως κάναμε άλλα πράγματα καλύτερα. Ανυπομονώ για το ματς με την ΤΣΣΚΑ, νιώθω ενθουσιασμό, θα είναι συναρπαστικό", ενώ για το σημείο - κλειδί της αυριανής αναμέτρησης με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, ανέφερε: "Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Είχαμε κάνει εξαιρετικά παιχνίδια κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Όμως, θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει και εκείνοι, όπως έγινε χθες. Δεν μπορούμε να στεναχωρηθούμε, μετά την ήττα μας. Δίνουμε τα εύσημα στον αντίπαλό μας και προχωράμε".

Από την πλευρά του, ο Μπεν Μπεντίλ σημείωσε ότι "παίξαμε αρκετά καλά χθες, αλλά δεν βάλαμε τα σουτ. Πιστεύω ότι τα δώσαμε όλα. Θα θέλαμε να έχουμε πάρει τη νίκη, αλλά αυτό δεν συνέβη και τώρα πρέπει να κοιτάξουμε τον επόμενο αγώνα. Όποιος παίξει πιο δυνατά και ελέγξει τα ριμπάουντ, θα κερδίσει. Πρέπει να πάρουμε τη νίκη, όπως επίσης να είμαστε όσο το δυνατόν πιο σκληροί, δεδομένου ότι προερχόμαστε από ήττα".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ