EUROLEAGUE

Πιτίνο: "Δεν μπορείς να κερδίζεις όταν αφήνεις τέτοια ποσοστά"

Πιτίνο: "Δεν μπορείς να κερδίζεις όταν αφήνεις τέτοια ποσοστά"

Ο Ρικ Πιτίνο στάθηκε στη "ζημιά" που έκανε η Αρμάνι στον Παναθηναϊκό με τα τρίποντα και το ένας εναντίον ενός, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια αλλά και... απαιτητικός για τα εντός έδρας παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ κακός αμυντικά στο Μιλάνο και μοιραία ηττήθηκε από την πολύ καλή επιθετικά Αρμάνι, η οποία σούταρε και με υψηλά ποσοστά σε δίποντο και τρίποντο. Σε αυτά τα ποσοστά και στην αδυναμία περιορισμού τους από την "πράσινη" άμυνα απέδωσε την ήττα της ομάδας του ο Ρικ Πιτίνο στη συνέντευξη Τύπου, δίνοντας όμως και το σύνθημα για τους συνεχόμενους αγώνες του "τριφυλλιού" στο ΟΑΚΑ.

Ο Αμερικανός τεχνικός αρχικά είπε: " Η Αρμάνι ήταν εξαιρετική επιθετικά και κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα. Ακόμα και όταν παίξαμε καλή άμυνα και της έμεινε 1'' στο ρολόι, έβαλε δύσκολα τρίποντα. Στα τελευταία δύο παιχνίδια με την Αρμάνι και την ΑΕΚ δεχτήκαμε 14 και 18 τρίποντα. Δεν είναι τόσο η άμυνα στο τρίποντο,που δημιουργεί τα προβλήματα. Κοιτάξτε, έβαλαν και τρία πολύ τυχερά τρίποντα, με 1'' για την επίθεσή τους. Δεν τα μετράω αυτά. Το θέμα είναι πως πήγαιναν στο ένας εναντίον ενός, αναγκαζόμασταν να αλλάξουμε και τους δίναμε το τρίποντο. Μας σκότωνε η άμυνά μας στο ένας εναντίον ενος. Βρήκαμε τη θεραπεία για τα ριμπάουντ μας, που ήταν ένα μεγάλο ζήτημα. Τώρα πρέπει να βρούμε τη θεραπεία στην άμυνα στο ένας εναντίον ενος".

Όσο για τα ποσοστά της Αρμάνι και την αντίδραση της ομάδας του, ο έμπειρος προπονητής ανέφερε: "Δεν μπορείς να κερδίζεις ματς όταν αφήνεις τις άλλες ομάδες να σουτάρουν με αυτά τα ποσοστά, με 48,8% στα δίποντα και 46,7% στα τρίποντα. Ήθελα η ομάδα μου να κρατήσει τους αντιπάλους στο 33% στο τρίποντο ή και πιο χαμηλά. Η EuroLeague είναι διαφορετική από το ΝΒΑ. Για να είσαι πετυχημένος χρειάζεσαι συγκεκριμένα πράγματα. Θέλαμε να πάρουμε δύο εκτός έδρας νίκες αυτές τις δύο εβδομάδες. Δεν τα καταφέραμε, αλλά πήραμε τουλάχιστον μία".

Τέλος, αναφορικά με τη συνέχεια του Παναθηναϊκού που θα τον βρει στο ΟΑΚΑ για τα τρία επόμενα παιχνίδια, ο Αμερικανός τεχνικός σχολίασε: Έχουμε πλέον τέσσερα εντός έδρας ματς στις επόμενες έξι αγωνιστικές. Πρέπει να κάνουμε το απόλυτο στην έδρα μας και στη συνέχεια να πάρουμε ένα από τα δύο εκτός έδρας ματς σε αυτό το διάστημα. Είμαστε ακόμα εντός στόχου. Κερδίσαμε την ΤΣΣΚΑ. Θέλαμε και τον αγώνα με την Αρμάνι, όμως εκείνη έπαιξε καλύτερα. Συγχαρητήρια στην Αρμάνι για την επιθετική της λειτουργία".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ